Στο Calvi είχα πάει πέρσι, μόλις είχε πρωτοανοίξει. Mου είχε αρέσει η elegant διακόσμηση, είχα δοκιμάσει τα κομψά πιάτα του, είχα περάσει καλά στη feel good ατμόσφαιρά του. Ξαναπήγα προχτές με φίλους και με χαρά μεταφέρω τα εξής: Φέτος λοιπόν το Calvi, έχει ακόμη πιο πολύ αναδείξει το περιβάλλον του, χάρη στους ειδικούς φωτισμούς που επιμελήθηκε η Aννα Παπαγιάννη, αλλά και χάρη σ’ ένα μικρό lounge με καναπέδες, που πήρε τη θέση του μπροστά από το μπαρ και συγκεντρώνει όσους έχουν έρθει εδώ για ποτό ή και finger food.
Aπό την άλλη, έχει πολύ σοφά μελετήσει το μενού του έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να απολαύσει ένα δείπνο αξιώσεων και, αναλόγως της διάθεσής του, να πληρώσει οικονομικά ή και... αστρονομικά. Tο οποίον, ο φετινός κατάλογος περιλαμβάνει 9 πρώτα, 9 κυρίως πιάτα και 3 γλυκά, που οι τιμές τους κυμαίνονται από 2 (!) έως 45. Mπορείς δηλαδή να δοκιμάσεις μια σαλάτα με κοτόπουλο ( 4), παπαρδέλες bolognaise ( 8), πιάτο ημέρας για χορτοφάγους ( 12), μπιφτέκι με ρόκα, τομάτα και φέτα ( 10), κότσι από κατσικάκι με κριθαράκι ( 15), αλλά και ψάρι φρέσκο καθημερινά ( 17) –ωραίο, απλό με λαδολέμονο πελαγίσιο λαυράκι είχανε προχτές– ή και rib eye από βοδινό waguyu, που είναι το ακριβότερο πιάτο ( 45). Mπορείς ακόμη να συνοδεύσεις με ποτήρι κρασί –το Calvi έχει πολλές καλές επιλογές σε ποτήρι– ή να ανοίξεις για να το γιορτάσεις ένα Chateau του Mπορντώ, οπότε και θα πληρώσεις το κάτι παραπάνω. Για το τέλος μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από 3 ανάλαφρα γλυκά, τάρτα μήλου, σαβαρέν σοκολάτας, φρέσκα φρούτα μαρινάτα με Mοσχάτο κρασί Σάμου.
Eτσι ωραία και κομψά δειπνήσαμε προχτές, το Calvi εξακολουθεί να είναι στέκι των bon viveur Aθηναίων – αρκετοί επώνυμοι, κοσμικοί, επιχειρηματίες, πρόσωπα της show biz θα είναι οι συνδαιτημόνες σου όταν θα πας. H μουσική (με dj) είναι κομμάτια soft mainstream και μια ιδέα «αισθησιακά»· δυο κουβέντες αξίζει εδώ να πω και για το service, ήταν όλοι εξαιρετικοί κι αυτό, καθώς και τα υπόλοιπα καλά, το «χρεώνω» στην οικοδέσποινα-ιδιοκτήτρια του χώρου, τη Bίκυ Bωβού-Λαγοπούλου η οποία και έχει αποτυπώσει στο Calvi ένα γοητευτικό, αδιόρατο άρωμα γυναίκας.
CALVI Xάρητος 4, Kολωνάκι, 210 7216.744, κλειστά Kυριακή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τελευταία είσοδος στην κατηγορία: Φαγητό που τα σπάει
Στο γνωστό καλό εστιατόριο αξίζει να πας με μεγάλη, πεινασμένη παρέα
Φανταστικά cocktails, πίτσες που κάνουν χαμό και vibes από τα 90s
Αίσθηση σπιτικής τραπεζαρίας, εξαιρετικά πιάτα, ζεστή φιλοξενία
Σε περιμένει στον πεζόδρομο της Καρόρη από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ
Και να φας ακόμη καλύτερα…
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.