- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Le pierrot
Eίκοσι πέντε χρόνια ιστορίας έχει γράψει ο «Πιερότος», πάνω από τη Mαρίνα Zέας, το σημείο συνάντησης των απανταχού Πειραιωτών και των φίλων του Πειραιά.
Eίκοσι πέντε χρόνια ιστορίας έχει γράψει ο «Πιερότος», πάνω από τη Mαρίνα Zέας, το σημείο συνάντησης των απανταχού Πειραιωτών και των φίλων του Πειραιά.
Σε ένα παλιό αρχοντικό, από τα ελάχιστα που στολίζουν τη Φρεαττύδα, προσφέρει κρέπες σε πολλές παραλλαγές και από φέτος πάστα και πολλά κυρίως πιάτα.
Aνεβήκαμε στην ωραία ταράτσα, ένα βράδυ που ζέσταινε... ζέσταινε μονότονα. Εδώ, η αισθητική έχει χρώμα κόκκινο και μαύρο, ενώ το ημίφως από κόκκινες στήλες φωτός δημιουργεί όμορφη και χαλαρή ατμόσφαιρα. H art de la table κινείται στο ίδιο ύφος, με κόκκινα runner να στολίζουν τα τραπέζια. Δεξιά και αριστερά, δύο μεγάλα εικαστικά tableaux με φωτεινά ιστιοπλοϊκά καραβάκια κρύβουν έξυπνα τους τοίχους των παρακείμενων πολυκατοικιών. H μουσική απαλή, σε συνοδεύει ευχάριστα την ώρα του δείπνου.
Στον κατάλογο υπάρχει μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, chef, νισουάζ, σίζαρ, πόρτο και μια μεγάλη λίστα από αλμυρές κρέπες σε ό,τι συνδυασμό μπορείς να φανταστείς. Oι προτάσεις για πάστα είναι επίσης πολλές (με τόνο, γαρίδες αλ πέστο), ενώ στα κυρίως πιάτα οι επιλογές είναι νόστιμες και μαζί «εύκολες»: ψαρονέφρι με country πατάτες, κοτόπουλο με κινέζικη σος, μοσχαρίσιο φιλέτο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι κ.ά.
Πειρασμός είναι και η λίστα από γλυκές κρέπες και waffles σοκολάτα, μπανάνες, φράουλες, μπισκότα, παγωτά όλων των γεύσεων παρέλασαν από μπροστά μας, με αποκορύφωμα την alpine tarte, κρέπα σε σχήμα κέικ με παγωτό, περιχυμένη με σκούρα σοκολάτα και στολισμένη με σαντιγύ, ικανή αν όχι να... δροσίσει, τουλάχιστον να χορτάσει τους οκτώ maniac της κρεποσοκολατοφαγίας που υπήρχαν εκείνο το βράδυ στην παρέα!
Le pierrot, Φρεαττύδος 42, Πειραιάς, 210 4530.918, 4181.832, έως 1 π.μ., Σάββατο έως 1.30 π.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.