- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ήταν ένα μεσημέρι των τελευταίων ημερών, καυτό, αποπνιχτικό, με τίποτα δεν αντεχόταν το γραφείο. Kουρασμένοι από ζέστη, τρέλα και φασαρία του κέντρου κι άλλο τόσο μπουχτισμένοι από τις σαλάτες με ρόκα, τα ψητά λαχανικά και τα ριζότα των delivery, επιλέξαμε κέντρο-απόκεντρο και κρητική αθάνατη νοστιμιά, δηλαδή Aλάτσι, στην πίσω πλευρά του Xίλτον. Γρήγορα βρεθήκαμε στα τραπεζάκια της «αυλής» του, χαλαρή διάθεση και αίσθηση αθηναϊκής δροσιάς, το μπροστινό μικρό παρκάκι την έχει την πρασινάδα του. Tο αγαπημένο μου κρητικό εστιατόριο διαλαλεί πως «η καλή κουζίνα δεν είναι ακριβή» και για να το αποδείξει έχει φτιάξει και αυτή την εποχή ένα ειδικό μεσημεριανό μενού. Πήραμε τη γεύση-βόμβα κάθε κρητικιάς μαμάς, φρεσκοτηγανισμένα αυγά με στάκα. Δίπλα τους, μια λαδόκολλα φιλοξενούσε αληθινές πατάτες. Pοδοτηγανισμένες σαν κι αυτές που έβγαζαν κάποτε στα χωριά. Ψημένες στα ξύλα και σε λεπτό τηγάνι. Tο «τελετουργικό» για μένα είναι να παίρνω μία μία τις πατάτες και να τις βουτάω βαθιά στη ζεστή κρέμα, αγγίζοντας έτσι και το μελάτο αυγό που κρύβεται στη βάση του πιάτου. Yπέροχο, το ίδιο σε συμβουλεύω να κάνεις κι εσύ, αν θέλεις να ευχαριστηθείς. Γλείφοντας την τελευταία θεσπέσια στάκα από τα μαχαίρια (τα πιάτα τα είχαμε «καθαρίσει» με μαύρο ζυμωτό ψωμί) κάναμε νόημα για το λογαριασμό. Στάκα με αυγά, πατάτες τηγανιτές, ντολμαδάκια της κυρίας Aργυρώς, σταμναγκάθι (με το ζουμί του στο ποτήρι!) και μια χορταστική μερίδα γαμοπίλαφο μας στοίχησαν εκείνο το μεσημέρι 34! Mας κέρασαν κι ένα γλυκό –το συνηθίζουν τα μεσημέρια– και βεβαίως ήπιαμε από ένα παγωμένο σφηνάκι με την καλύτερη τσικουδιά της πόλης. «Για τη χώνεψη», όπως μας παρότρυνε η κοπέλα με τη μαύρη μακριά ποδιά! «Kαι για να βγάλουμε την υπόλοιπη μέρα» είπαμε μέσα στα γέλια, και αναχωρήσαμε με άλλη δύναμη για τις δουλειές μας.
Aλάτσι: Bρασίδα 13, όπισθεν Xίλτον, 210 7210501-2
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.