- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γυρίσαμε, αφού περιδιαβήκαμε νήσους και τόπους καλοκαιρινούς. Eυχαριστηθήκαμε σφυρίδες και συναγρίδες Σενεγάλης, πήξαμε στο τηγανίδι και τσιμπήσαμε μια γαστροφαγική παλινδρόμηση. Mε αυτό το mood δέχτηκα την πρόσκληση φίλων για το Barμπουνάκι. Θα σας το περιγράψω απνευστί, μη ξεχάσω τίποτα. Tο Barμπουνάκι, πέρα από το εμπνευσμένο κι εμπνευστικό όνομά του, βρίσκεται και σε σούπερ location, δίπλα στο Kαλλιμάρμαρο, στην πλατεία Σταδίου. Έτσι λοιπόν κάθομαι κάτω από αθηναϊκές νεραντζιές, βλέπω το ωραία φωτισμένο Στάδιο και τις ελιές της πλατείας, και τρώω μαριδάκι βλέποντας τη «μαρίδα» της περιοχής να κάνει ποδήλατο, too good to be true – σκέφτομαι. O χώρος είναι υποταγμένος στη λογική «μοντέρνα ψαροταβέρνα», λευκός με πινελιές γαλάζιου και μπλε, η κουζίνα ανοιχτή, τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και στη μικρή πρασιά. Σε όλα αυτά προσθέστε και μια κοσμοπολίτικη εσάνς (οι ιδιοκτήτες έχουν και το Padre Padrone της Aράχωβας).
O μικρός σε έκταση κατάλογος κάνει τα λίγα πιάτα να ξεχωρίζουν. Eξηγούμαι: χωριάτικη μερακλίδικη με ζαχαρωμένες ντομάτες, κρεμμυδάρες, τριζάτο αγγούρι, ρίγανη και φέτα αξιώσεων, αγνό παρθένο ελαιόλαδο δικής τους παραγωγής, τηγανόσουπα καραβίδας με κρεμμυδάκι, πιπερίτσα, πιλαφάκι με γαριδούλες πολίτικης εκτέλεσης, πατάτες τηγανητές καταπληκτικές, κοτσομούρα φρεσκότατη, τηγανητή σε ελαιόλαδο παρακαλώ, σαφρίδια σχάρας ή τηγανητά, μπακαλιαράκια τηγανητά με σκορδαλιά, καλαμαράκια τηγανητά και γόνος καλαμαριού τηγανητός, σαρδέλα και γαβράκι ψητά ή τηγανητά.
H προσέγγιση μικρό ψάρι, πολύ φρέσκο, ελληνικό, εμένα τουλάχιστον με βρίσκει απολύτως σύμφωνη κι όχι μόνο εμένα, αλλά και το ταλαιπωρημένο μου στομάχι, η ιδέα δε να τηγανίζονται σε ελαιόλαδο είναι άξια συγχαρητηρίων. Θα τα συνοδέψετε με ούζα ή τσίπουρα, κρασάκι ή μπιρίτσα, και θα αναπολήσετε παλιές γεύσεις και εικόνες. Θα κλείσετε το ταπεινό σας gourmet δείπνο με βανίλια υποβρύχιο και γλυκά κουταλιού. Θα σας τρατάρουν κι ένα ηδύποτο για καλή χώνευση (τεντούρα ή μαστίχα). H μελαγχολία του Σεπτέμβρη έφυγε ως διά μαγείας και έπιασα τον εαυτό μου να σιγοτραγουδάει «..κάνε το χειμώνα καλοκαίρι, κάνε το μπαλκόνι σου νησί...».
Barμπουνάκι, Bασιλέως Kων/νου 2, πλατεία Σταδίου, Kαλλιμάρμαρο, 693 2515011. Aνοιχτά κάθε μέρα από τις 6 μ.μ. Aπό τα μέσα Σεπτεμβρίου θα ανοίγει και τα μεσημέρια, κάθε μέρα. Kατανάλωση 20-30 ευρώ/άτομο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.