- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το καφενείο-μεζεδοπωλείο, τελευταία άφιξη στο πάρκο Ντορέ, που καθόλου άδικα τα Σαββατοκύριακα τελεί υπό συνθήκες λαϊκού προσκυνήματος, είναι μια ευφάνταστη και ντερμπεντέρα προσέγγιση στην ελληνική κουζίνα, όπως την εγκιβώτισε στα τηγάνια, τις κουτάλες και τα πιάτα του gr καταλόγου ο σεφ Παναγιώτης Κοσμίδης: απλότητα, ποιότητα, γεύσεις δεινές και φίνες.

Ό,τι ακολουθεί το δοκίμασα, το ευφράνθηκα και το τέσταρα, εξ ου και το συνιστώ ανεπιφύλακτα: ρόκα με φινόκιο, λευκό κρεμμύδι, εσπεριδοειδή, μέντα, λεμονοπίπερο και βινεγκρέτ λευκού βαλσάμικου. Μανιτάρια σωτέ με λευκό κρεμμύδι, φρέσκο μαϊντανό, ζάχαρη και σκόρδο. Φάβα με φινόκιο, κρεμμύδι, ντοματίνια, μανιτάρια, κάπαρη, μπλε τυρί και καραμελωμένη χοιρινή παντσέτα. Βραστά χόρτα εποχής, και μετά τα «περιφερειακά» πάμε στα κυρίως. Μια θεσπέσια χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδι, πιπεριές, μανιτάρια και θυμάρι σβησμένη με μαύρη μπίρα και γαρνιρισμένος με φρέσκια ρίγανη και ένας χάρμα βουβαλίσιος καβουρμάς γαρνιρισμένος με κους κους, ανθότυρο, ελιές και λιαστή ντομάτα. Αναμενόμενο βέβαια το τερψιλαρύγγιο αποτέλεσμα!




Ο «Κήπος του Θερμαϊκού» είναι το αποτέλεσμα της έμπνευσης των Νατάσας Καλαφάτη και Σάκη Τσερβεντή, γκουρμέ προέκταση δηλαδή του ευαγούς ηλεκτρονικού καφέ και εντευκτηρίου καφέ-μπαρ της Λεωφόρου Νίκης. Έτσι πέρα από τις θεϊκές γεύσεις και το αριστείο της κουζίνας, ένα οσκαράκι -νωπή γαρ ακόμα η τελετή- πάει και στον διάκοσμο. Ένα βίντατζ πολυφωνικό ντεκόρ που σοφά μελετημένο και εκτελεσμένο θυμίζει το αστικό σπίτι της καλύτερης και πιο γλυκειάς θείας που είχαμε ποτέ!

Εκείνης που σε κάθε δωμάτιο έστηνε και μια γωνία αγάπης και καλαισθησίας, με φρουτιέρες, σκρίνια, αρτίστικους πολυελαίους, σκάλες για τα αστέρια και καναπέδες πλουμιστούς που από πάνω τους δεν ήθελαν να ξεκολλήσουν τα «ανιψούδια»!

Και για το τέλος μια ειδική μνεία στη μουσική: αυθεντικοί Αττίκ και τζαζ-τάνγκος του μεγάλου Γιάννη Σπάρτακου. Η συνοδός μου εντυπωσιάστηκε τα μάλα, όταν της διηγήθηκα την ιστορία αγάπης και το γάμο του με τη Ρένα Βλαχοπούλου!
Νικηφόρου Φωκά 2, Πλατεία Τσιρογιάννη, Τηλ. 2310224073




INFO
Μποέμικο ουζερί, καλλιτεχνικό μεζεδοπωλείο, εναλλακτικό καφέ, νέα άφιξη στην περιοχή του Ντορέ, νέα χαρά, νέες γεύσεις, όλος ο καλός ο κόσμος, αφού ψαράκια, κρέας και παρέες προσέρχονται, δοκιμάζουν και απολαμβάνουν. Ελληνικό φαγητό με άποψη, γούστο, αξεπέραστη γεύση και... υπογραφή! Καθότι το όνομά του δεν πηγάζει από τη θέα και μόνο του θαλάσσιου κόλπου που σου προσφέρεται εμπρός σου αλλά και από την ομάδα του μπαρ Θερμαϊκός, που συνέλαβαν την ιδέα και την υλοποίησαν.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.