32 στέκια για το καλοκαίρι που τώρα αρχίζει

Γιαγιά Κούκου: Μια ρετρό «αγκαλιά» γεύσεων στην καρδιά της πόλης

Παραδοσιακές συνταγές με διακριτικές γαστρονομικές πινελιές

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιαγιά Κούκου
Γιαγιά Κούκου
Γιαγιά Κούκου
Γιαγιά Κούκου

Στον πεζόδρομο της Σκουζέ, λίγα μόλις βήματα από τη βουή της πόλης, ένα εστιατόριο καταφέρνει να συνδυάζει την αισθητική μιας παλιάς γειτονιάς με τη φροντίδα της σπιτικής κουζίνας. Η Γιαγιά Κούκου δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει με επιτήδευση – αντιθέτως, χτίζει το προφίλ της πάνω στην αυθεντικότητα, το συναίσθημα, με μια δημιουργική ματιά στην ελληνική παραδοσιακή μαγειρική.

Ο εξωτερικός της χώρος, στον πλακόστρωτο πεζόδρομο, θυμίζει σκηνικό παλιάς Αθήνας. Φερ φορζέ τραπέζια, κόκκινα μαξιλάρια, φυτά στις γωνιές και δεκάδες φωτισμένα ξύλινα κλουβιά στον τοίχο δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, που λειτουργεί ταυτόχρονα ως διακόσμηση και ταυτότητα.

Το μενού, χωρίς να μεταβάλλεται, προσαρμόζεται διακριτικά στις διαθέσεις της εποχής. Λόγω του καλοκαιριού πρωταγωνιστεί το φρέσκο ψάρι. Επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε είναι η Αθηναϊκή, ένα πιάτο ημέρας,με σφυρίδα και ανάλογα την ψαριά στήρα ή σφυρίδα με αρμυρίκια. Δύο πιάτα που φέρουν την αλμύρα της θάλασσας και την απλότητα της μεσογειακής κουζίνας.

Σταθερά στο επίκεντρο βρίσκονται δύο αγαπημένες προτάσεις. Η χορτόπιτα, φτιαγμένη με φρέσκα χόρτα εποχής και χειροποίητο φύλλο, καθώς και το παπουτσάκι με μελιτζάνα, που παραμένει ένα comfort πιάτο σε πιο φινετσάτη εκτέλεση.

Η ομάδα της κουζίνας ακολουθεί μια ξεκάθαρη φιλοσοφία: παραδοσιακές συνταγές με διακριτικές γαστρονομικές πινελιές. Χωρίς να αλλοιώνεται η ταυτότητα των πιάτων, η τεχνική και η πρώτη ύλη ανεβάζουν το επίπεδο, δίνοντας στην εμπειρία μια λεπτότητα που δεν συναντά κανείς συχνά σε φαγητό «σαν της γιαγιάς».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου