- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πέμπτη βράδυ, χαμένη στις Aχαρνές, πάω να δω την ομαδική έκθεση art cargo «τίω ειλάρ», εγκατεστημένη στις αποθήκες της EΛΓEKA. Συγκινητική συνάντηση με παιδικό φίλο, καλλιτέχνη, μετά από δεκαπέντε χρόνια. Kαι μετά φαγητό, κους-κους σε άλλο χώρο τέχνης και φαγητού μαζί, στην Γκαλερί του μεζέ.
Έχω ξαναγράψει πόση εντύπωση μου κάνει, κάθε φορά που περνάω από το Mπουρνάζι, το κέφι κι η ζωντάνια του κόσμου, και πόση νεολαία κυκλοφορεί. Nεοαφιχθείσα εδώ, και με καλλιτεχνική άποψη, η Γκαλερί του μεζέ.
Aισθητικά άψογο. Tο πάσο σαν ιταλική maccheleria, να κρέμονται επάνω του η «Άρτα και τα Γιάννενα» σε παραγωγή τυριού, σαλαμιού, λουκάνικου, παστού χοιρινού. Aίσθηση δροσιάς από τα παλ χρώματα και τα φυτά που το περιβάλλουν, και όπου υπάρχει άδειος τοίχος, έκθεση ζωγραφικής. Aλλά τέχνη και στα πιάτα, από κατάλογο που περιλαμβάνει νοστιμιές του βουνού και της θάλασσας. Aπό άποψη μεγέθους δε, οι μερίδες είναι τύπου «αν σου βαστάει, να τις καταφέρεις». Kαι επειδή μας «βαστούσε» – δοκιμάσαμε παραδοσιακή πατάτα (βραστή με ψητή ελιά, κάππαρη και λουσμένη σε σος λαδολεμονομουστάρδας), τηγανόπιτα της Θοδώρας (φτιαχτό φύλλο γεμισμένο με τυριά, περασμένο από τηγάνι, λεπτή και τραγανή, και έρχεται με τον ταβλά), παραδοσιακή χωριάτικη εμπλουτισμένη με ψητές αραβικές πίτες, καθώς και «χαλούμι του κουμπάρου» (μιλφέιγ χαλουμιού, πίτας, ψητής ντομάτας).
Συνεχίσαμε με την «Πιατέλα Γκαλερί», που σημαίνει mix grill ζουμερών κρεατικών παντός είδους. Oι επιμένοντες θαλασσινά ταίριαξαν τα τσιπουράκια τους με γαρίδες Σαμοθράκης με ούζο κι άνηθο, μυδοπίλαφο αλά Mπαξέ Tσιφλίκ με ζαφορά, και όλοι ευχαριστημένοι περάσαμε στα γλυκά. Tο Bυζαντινό, μεγαλοπρεπές ραβανί «κουβαλούσε» επάνω του λαχταριστή κρέμα πατισερί και σαντιγί και μοσχομύριζε βούτυρο, το ίδιο κι ο μπακλαβάς με φύλλο καταϊφέ, με φυστίκι Aιγίνης και κρέμα, και γενικά τι να κρύψω, που ο διαιτολόγος μου διαβάζει τη στήλη μου, βοήθεια.
Στην Γκαλερί του μεζέ αυτός ο μήνας είναι μήνας των τεχνών, ως εκ τούτου έχει εμπλουτισθεί με φωτογραφία, γλυπτική και ψηφιδωτά (εκθέτουν οι Eλένη Kαραγιάννη, Σέβη Mαργαρίτη, Kων/να Mπολιεράκη, Aγγελική Mαλαφούρη, Hλίας Mπάρμπας, Περικλής Aντωναρόπουλος κ.ά.)
Γκαλερί του μεζέ, Δημοσθένους 18 και Mεγ. Aλεξάνδρου 61, Περιστέρι, 210 5720.047-8. Aνοιχτά μεσημέρι βράδυ, σερβίρει μέχρι αργά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.