Αν έπρεπε να το περιγράψουμε μόνο με τρεις φράσεις, θα ήταν αυτές: φρέσκα ζυμαρικά, βέρα ναπολιτάνικη πίτσα, το καλύτερο τιραμισού της πόλης
To Cupola είναι εκείνο το εστιατόριο που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό όταν κάποιος σε ρωτάει «ξέρεις κανένα καλό ιταλικό;» Από το 2017, όταν κι άνοιξε στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, είναι το στάνταρ ραντεβού μας για παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, ακριβώς όπως τη λαχταράμε. Αν έπρεπε να το περιγράψουμε μόνο με τρεις φράσεις, θα ήταν αυτές: φρέσκα ζυμαρικά, βέρα ναπολιτάνικη πίτσα, το καλύτερο τιραμισού της πόλης.
Βρες τη θέση σου στην όμορφη, ζεστή σάλα και κάθισε αναπαυτικά. Την προσοχή θα σου τραβήξει πρώτα απ’ όλα ο pizzaiolo έτσι όπως ανοίγει και στριφογυρίζει στον αέρα το ζυμάρι για να το ψήσει ύστερα στον ξυλόφουρνο. Στον κατάλογο θα βρεις πολλές λαχταριστές πίτσες, όλες τους φτιαγμένες με την παραδοσιακή συνταγή της Νάπολης. Λένε ότι για να καταλάβεις αν ένα εστιατόριο κάνει καλή πίτσα, πρέπει να παραγγείλεις τη Μαργαρίτα του. Και στο Cupola αυτός ο κανόνας επιβεβαιώνεται: η Μαργαρίτα είναι πρώτη σε πωλήσεις! Την ακολουθεί, όμως, από κοντά και η Piccante (με μοτσαρέλα, spianata piccante, gorgonzola dolce, σάλτσα ντομάτας San Marzano και pecorino), όπως και η αγαπημένη Nduja (με σάλτσα ντομάτας San Marzano, scamorza affumicatta, nduja, parmigiano regiano, μέλι, δεντρολίβανο, φιστίκια Αίγινης και σταφίδες).
Στα ζυμαρικά πρέπει οπωσδήποτε να συναντηθείς τουλάχιστον μία φορά σε αυτή τη ζωή με την Carbonara στην αυθεντική της συνταγή – δεν θα ξαναδοκιμάσεις άλλη. Αν θες κάτι διαφορετικό, τότε τα mezzi rigatoni (με pesto φιστίκι-βασιλικό, stracciatella και καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης) φτιάχτηκαν για εσένα. Τώρα, αν αυτό που αναζητάς είναι το απόλυτο comfort πιάτο, ζήτα τα Lasagne Bolognese (σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο χτένι, béchamel, grana padano και scamorza affumicata). Πιάτο πεντανόστιμο, πληθωρικό και σε τόσο γενναία μερίδα, που πρέπει να είσαι πολύυυ πεινασμένος για να το καταφέρεις μόνος σου. Αυτό, όμως, ισχύει για όλες τις μερίδες στο Cupola, εδώ που τα λέμε…
Το καλύτερο το κρατάμε (πάντα!) για το τέλος: είναι το ξακουστό Tiramisu του Cupola με κρέμα mascarpone-marsala, savoiardi και ζεστό espresso. Δεν έχεις φάει ωραιότερο!