- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Amante, νέο ιταλικό εστιατόριο σε έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους του κέντρου
Ιταλική-μεσογειακή κουζίνα, απίθανα cocktails και μια Μόνα Λίζα με τσιχλόφουσκα


Amante: καινούργιο εστιατόριο ιταλικής-μεσογειακής κουζίνας στον Κεραμεικό
Τους τελευταίους μήνες το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στη γωνία της Παραμυθίας με τη Σαλαμίνος είναι και πάλι φωτισμένο. Εδώ στεγαζόταν για χρόνια το θρυλικό Funky Gourmet, από τα λίγα εστιατόρια της Αθήνας που έχουν βραβευθεί με δύο αστέρια Michelin. Αλλά από τότε που έκλεισε, το κτίριο έμεινε σκοτεινό. Μέχρι που ήρθε το Amante, ερωτικό σαν και το όνομά του, να δώσει νέα πνοή στο παλιό νεοκλασικό και σε όλη τη γειτονιά.
Amante: το νέο εστιατόριο ιταλικής-μεσογειακής κουζίνας στον Κεραμεικό

Ίσως το έχεις δει σε κάποια από τις βόλτες σου στον Κεραμεικό, ίσως και να σου έχει κάνει εντύπωση ο πίνακας της Μόνα Λίζα που φαίνεται από την ανοιχτή πόρτα της εισόδου. Είναι μια Μόνα Λίζα διαφορετική, απόλυτα σύγχρονη. Με γαλάζια νύχια, αστραφτερό φόρεμα και μια τεράστια φούξια τσιχλόφουσκα να φουσκώνει μέσα από τα χείλη της. Μια pop art πινελιά που κλείνει το μάτι στον επισκέπτη λέγοντας: «Αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο».


Το Amante κάτω από το όνομά του ξεδιπλώνει τον χαρακτηρισμό “Restaurant & Cocktail Bar”. Που σημαίνει ότι θα έρθεις για τη νόστιμη ιταλική-μεσογειακή κουζίνα του, αλλά αν το προτιμάς μπορείς απλώς να κάτσεις στην επιβλητική του μπάρα πίνοντας ένα ιταλικό cocktail, ένα δροσερό spritz ή ένα ποτήρι κρασί από την πλούσια κάβα του.
Το μενού στο εστιατόριο Amante


Για το μενού στο Amante έχει φροντίσει ο Ιταλός σεφ Giovanni Fiorentino, με καταγωγή από το Μιλάνο, σε συνεργασία με τον ταλαντούχο σεφ Δημήτρη Καραμήτσο, ο οποίος και εκτελεί τα πιάτα. Σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις τη δική του εκδοχή για το μοσχαρίσιο Carpaccio, το ταρτάρ τόνου, την αυθεντικά ιταλική carbonara ή μια Amatriciana με τα όλα της. Αξίζει να τονίσουμε ότι πολλά από τα ζυμαρικά γίνονται εδώ από την αρχή, στην κουζίνα του Amante. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα φρέσκα ραβιόλι που γεμίζονται με παρμεζάνα και ricotta, περιχύνονται με μία πεντανόστιμη κρέμα κολοκύθας και πασπαλίζονται με πούδρα από καρύδια. Ή τα λινγκουίνι με μελάνι σουπιάς, κρέμα από σπαράγγια, vongole και ταρτάρ από γαρίδες Κοιλάδας.


Τα arancini με ραγού μπολονέζ και μοτσαρέλα, που σερβίρονται με κρέμα παρμεζάνας είναι μια ιδανική αρχή στο γεύμα σου, ενώ το μυλοκόπι με αχνιστά χόρτα εποχής, πουρέ παστινάκι και σάλτσα από πετρόψαρα ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσει κάθε λάτρης των θαλασσινών γεύσεων. Από τα καινούργια πιάτα του καταλόγου ξεχωρίζει και το καλαμάρι σοτέ που σβήνεται με ούζο και σερβίρεται με πέστο βασιλικού και τσιπς πατάτας.
Κρασί από τους αμπελώνες του κόσμου

Όλα αυτά, τα συνοδεύεις με κάποιο κρασί της ενημερωμένης λίστας (υπάρχουν περισσότερες από 100 ετικέτες με έμφαση στον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα, χωρίς όμως να λείπουν προτάσεις από τη Γαλλία ή τη Χιλή), ακούγοντας ιταλικά τραγούδια και lounge μουσική (υπάρχει και dj κάθε Παρασκευή και Σάββατο).


Ένα δυνατό χαρτί του Amante είναι και η τοποθεσία του. Τις βροχερές μέρες είναι απολαυστικό να κάθεσαι στην πιο prive σάλα του πρώτου ορόφου παρακολουθώντας τη βροχή να πέφτει πάνω στη γυάλινη οροφή. Τώρα που ανοίγει ο καιρός, όμως, θα βρεις καταφύγιο στους άνετους καναπέδες στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος κάτω από τη δροσιά του τεράστιου πλάτανου. Πραγματικό «όνειρο θερινής νυκτός».

Παραμυθίας 13, Κεραμεικός, 210 5243429, 693 789374, Fb: Amante Athens, Instagram: @amante.athens, Ώρες και μέρες λειτουργίας: καθημερινά 18.00-02.00, Σαββατοκύριακα: 12.00-02.00, Δευτέρα κλειστά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το καινούργιο ιταλικό ristorante έχει πίσω του μεγάλη ιστορία
Υπέροχος χώρος και ατμόσφαιρα, ωραίο και το μενού
Εξαιρετική πρώτη ύλη και αργό μαγείρεμα είναι τα μυστικά της νοστιμιάς
Το νέο μαγαζί των Εξαρχείων σερβίρει ραπ μουσική και ποιοτικό street food
Τρεις φίλοι από τη Γαλλία άνοιξαν το δικό τους κουλ στέκι στο Κουκάκι
Από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης
Ταΐζει και δροσίζει προσκυνητές από το 1890
Άφθαστο το αρνάκι, τέλεια και τα λαδερά του
Στη θέση του παλιού «’Ανετον», εφευρίσκει από την αρχή τη ζεστασιά του κυριακάτικου τραπεζιού
Πιάτα χορταστικά και πεντανόστιμα σε κάνουν να το ζεις το θάμα
Μια ταβέρνα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο στέκι σας!
Από το 1982 κρατά ζωντανή τη γαστρονομική παράδοση του νησιού
Σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα
Ένα ξεχωριστό εστιατόριο στα Πετράλωνα
Σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν ποιοτικό ελληνικό κρασί και γαστρονομικές απολαύσεις
Fried chicken με ολόφρεσκο κοτόπουλο και λαχταριστά burgers
Ένα εστιατόριο value for money και τίμιο σε όλα του
Εδώ δεν θα απολαύσετε μόνο εξαιρετικό φαγητό, αλλά θα ζήσετε και μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα που θα σας ταξιδέψει στην Ιταλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.