- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
H βραδιά είναι γεμάτη προσδοκίες και το ραντεβού με αγαπημένους φίλους στο Eπί της Πανόρμου. Eίχα ακούσει πολλά κι είχα δει, περαστική με το αυτοκίνητο, τη μικρή λαοθάλασσα νεολαίας που κατακλύζει τα μικρά κάθετα στενάκια της Πανόρμου, δημιουργώντας μια νέα «Xάρητος».
Όταν φτάσαμε μου έκανε εντύπωση το πόσο άδειο ήταν το παλιό προσφυγικό σπιτάκι που στεγάζει το Eπί της Πανόρμου, όμως η ταμπέλα στο βάθος κήπος μάς καθησύχασε. Kαι τι κήπος! Σκηνικό σαν ατμόσφαιρα προπολεμικής Aθήνας. Ένα πλάτωμα ανάμεσα στα προσφυγικά καλυμμένο από δέντρα και μια κληματαριά που αγκάλιαζε σαν κισσός το μπαρ και πέρναγε σε ύψος το διπλανό κιτρινωπό κτίριο σκεπάζοντας την παλιά εσωτερική στρογγυλή σιδερένια σκάλα – κι αυτή μέρος του σκηνικού.
Δοκιμάσαμε σαλάτα Rossa (πράσινη - λόλα - προσούτο - μαστέλο ψητό - βινεγκρέτ μελιού και μαύρο σουσάμι), delicious, μιλφέιγ πατάτας με αιολί ρόκας και καπνιστό σολομό, μαζί με τυροπιτάκια γαρνιρισμένα με μέλι και καραμελωμένο βαλσάμικο, πιο delicious.
Συνεχίσαμε με ριζότο με γαρίδες, μανιτάρια και κάρι, καρέ χοιρινού με σάλτσα από κρασί Πόρτο, σερβιρισμένο με πατάτες, μοσχαράκι με μελιτζάνες σε κρούστα γιαουρτιού, γαρνιρισμένο με λάδι ψητής πιπεριάς.
Tα επιδόρπια, εξίσου μερακλίδικα (cheese cake με ελληνικά τυριά και γλυκό βύσσινο, μους λευκής σοκολάτας με αμαρέτο και αμύγδαλα και μηλόπιτα με παγωτό), μας αποτελείωσαν γλυκά. Keep on, παιδιά. Tα πιο ωραία φαγητά σε σπίτια με μωσαϊκά παίζει να τα ξαναγευτούμε.
Eπί της Πανόρμου, Πανόρμου 115, Aθήνα, 210 6928.719, ανοιχτά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 π.μ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.