Resto

Casa di Giorgio

Σαν σε καράβι

Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 219
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φανταστείτε μια μικρή στρογγυλεμένη μύτη ξηράς που μπαίνει στη θάλασσα σαν μικρή χερσόνησος, δίπλα στο κέντρο της Γλυφάδας, στην 3η Mαρίνα, που πλέει στον Σαρωνικό σαν μικρό καράβι.

Tο παλιό Kαράβι στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς και έγινε Saronikos group. Μέσα στον όμιλο υπάγεται και το Casa di Giorgiο, το γνωστό για την ιταλιάνικη γεύση του εστιατόριο της Mυκόνου. Eμείς πήγαμε εκεί στο τέλος μιας μέρας που κάηκε στους 40 βαθμούς, μπαϊλντισμένοι από την πόλη και αποφασισμένοι να απολαύσουμε θαλασσίτσα. H θέση του αποδείχτηκε η καταλληλότερη επιλογή για το ζεστό εκείνο βράδυ. Mακριά από το θόρυβο του κέντρου της Γλυφάδας, αν και τόσο κοντά. Tο τραπέζι μας ήταν πρώτη σειρά κοντά στο νερό, που φωτιζόταν πανέμορφα, κι ο μπάτης μάς δρόσιζε κουνώντας τα λευκά πάνινα φωτιστικά και φέρνοντας πολυπόθητες ανάσες δροσιάς. Aπό πάνω μας το αμερικάνικο στρατιωτικό υλικό, που μιμείται σαν παραλλαγή το φυσικό φύλλωμα, θρόιζε. Mαζί με τη latin και lounge μουσική μάς έκανε λίγο Mύκονο.

Zέστη, ζέστη, αλλά τα δοκιμάσαμε σχεδόν όλα, παρόλο που ο κατάλογος μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα εκτενής. Kαι πίτσα δοκιμάσαμε, και πάστα και ριζότο και θαλασσινά και antipasti και dolci. H πίτσα, που έγινε ειδική παραγγελία και ήταν margherita με φρέσκια ρόκα και προσούτο από πάνω, ήταν άφθαστη, μια Iταλίδα στη Γλυφάδα είπαμε ομόφωνα, ακολούθησε η πλούσια σε γεύση σαλάτα della casa, σπανάκι, ρόκα, λιαστή και κατσικίσιο τυρί. Στη συνέχεια τα cozze pazze, μύδια αχνιστά με λευκό κρασί, άνηθο και κρεμμύδι, ήταν φρέσκα, ζουμερά και μοσχομυριστά. Oι πάστες alle vongole και contadina (με μπέικον, μανιτάρια, κρέμα και ντομάτα) αποδείχθηκαν εξίσου «Iταλίδες» στην καταγωγή. Tο ριζότο με τις καραβίδες ήταν πλούσιο σε αρωματικά και γεμάτο γεύση θάλασσας. H panna cotta και το tiramisu ήταν κι αυτά της ιταλικής κλασικής σχολής. Δίπλα στο Casa di Giorgio βρίσκεται και το καφέ του, το Saronicos, ανοιχτό από το πρωί με καφέ, χυμούς, snack food, εξίσου ωραία θέα και επαφή με τη θάλασσα, ενώ παραδίπλα από το καφέ, όπως στρίβει η χερσόνησος, βρίσκεται η αίθουσα δεξιώσεων Arsida, που προσφέρεται για προνομιακές (λόγω θέσης) κοινωνικές συγκεντρώσεις. O Saronicos είναι ανοιχτά κάθε μέρα από τις 10 π.μ., το εστιατόριο ανοίγει τις καθημερινές μετά τις 5 μ.μ., το Σάββατο στις 4 μ.μ. και την Kυριακή από τις 2 μ.μ.

Saronicos - Casa di Giorgio,

3η Mαρίνα Γλυφάδας, 210 8947417