- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τα burgers που πρέπει να δοκιμάσεις πριν φύγει το 2024
Θα τα βρεις όλα στο Μπαρ Μπεε Κιου, το Ναό των Μπεέργκερς
Το success story του Μπαρ Μπεε Κιου και τα burgers που πρέπει να δοκιμάσεις πριν τελειώσει ο χρόνος
Δέκα χρόνια πριν, πήρα ένα μήνυμα στο κινητό μου που θα μου άλλαζε, αν όχι τη ζωή, τότε σίγουρα το νούμερο της ζυγαριάς μου. Το μήνυμα, σταλμένο από φίλη Πειραιώτισσα, έλεγε: «Μόλις βρήκα το καλύτερο burger της Αθήνας, κατέβα στη Φρεαττύδα ASAP!». Νομίζω ότι εκείνη την εποχή πολλά αντίστοιχα μηνύματα στάλθηκαν. Και κάπως έτσι, μπροστά στην πόρτα του Μπαρ Μπεε Κιου, ενός λιλιπούτειου κι εντελώς άγνωστου μπεργκεράδικου που τότε μόλις είχε ανοίξει, άρχισε να συσσωρεύεται όλη η Αθήνα. Χωρίς διαφήμιση, χωρίς social, παρά μόνο από στόμα σε στόμα. Ναι, πράγματι, αυτά τα burgers δεν έμοιαζαν με τίποτα άλλο – ακόμη θυμάμαι τη γεύση εκείνου του πρώτου Μπεϊκονέιτορ (all time classic Μπαρ Μπεε Κιου επιλογή με δύο μοσχαρίσια μπιφτέκια, τετραπλό cheddar, τετραπλό μπέικον, μπεϊκονέζ σος)...
Τι έκανε το Μπαρ Μπεε Κιου να ξεχωρίζει; Πρώτα απ’ όλα η… πληθωρικότητά του. Κανείς μας δεν είχε δει burgers τόσο θεόρατα, αλλά και σε τέτοιους λαχταριστούς συνδυασμούς! Έπειτα, είναι και τα υλικά… Απαράβατος κανόνας του Μπαρ Μπεε Κιου –και μάλιστα από την πρώτη στιγμή που άνοιξε- ήταν να χρησιμοποιεί πάντα τις καλύτερες πρώτες ύλες, αλλά χωρίς να κοστολογεί τα burgers του σαν να ήταν… διαμέρισμα στο Κολωνάκι! Ο όρος “value for money” έγινε σημαία του και αυτό δεν άλλαξε ποτέ. Για την ακρίβεια, κανένα από τα παραπάνω μυστικά της επιτυχίας δεν έχει αλλάξει. Δέκα χρόνια και τέσσερα καταστήματα μετά το Μπαρ Μπεε Κιου παραμένει ακόμα το μπεργκεράδικο-θρύλος και μάλιστα τώρα επανέρχεται με ένα ακόμη ολοκαίνουργιο κατάστημα που μόλις άνοιξε στην οδό Αγγέλου Μεταξά 7, στο Πασαλιμάνι (στη γειτονιά απ’ όπου όλα ξεκίνησαν) αλλά και πολλές φρέσκες ιδέες.
Το νέο κατάστημα Μπαρ Μπεε Κιου στο Πασαλιμάνι
Αγγέλου Μεταξά 7. Ακριβώς εδώ άνοιξε το νέο, εντυπωσιακό κατάστημα Μπαρ Μπεε Κιου. Ο Ναός του burger στεγάζεται σε ένα διώροφο κτίριο με μεταμοντέρνα αισθητική και έμπνευση τόσο από το παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του Μπαρ Μπεε Κιου όσο και από το ιστορικό λιμάνι. Πόρτες container, παράθυρα-φινιστρίνια, άνετοι καναπέδες που παραπέμπουν στα αμερικάνικα diners, graffiti, αγάλματα διακοσμημένα με neon. Πρωταγωνιστής στον χώρο το κεντρικό bar από όπου μπορείς να προμηθευτείς κλασικά cocktails (ή κολασμένα milkshakes – δεν κρίνουμε) και ενώ τα πίνεις να θαυμάσεις το burger σου που ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή στην ανοιχτή κουζίνα.
Το ανανεωμένο μενού του Μπαρ Μπεε Κιου
Αν έπρεπε να περιγράψω τα burgers του Μπαρ Μπεε Κιου με μία μόνο φράση, θα διάλεγα αυτή: «η χαρά του λιχούδη». Γιατί πώς αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις ένα burger που αποτελείται από τέσσερα μοσχαρίσια μπιφτέκια, τετραπλό edam, τετραπλό μπέικον, τηγανιτό αυγό, ντομάτα, iceberg, καραμελωμένα κρεμμύδια, σπιτική κόκκινη σάλτσα, μουστάρδα και μαγιονέζα; Αυτό είναι ο θρυλικός ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑΙΟΥ ή αλλιώς ένα burger για δυνατούς παίχτες που παραμένει best seller του Μπαρ Μπεε Κιου και must try επιλογή για κάθε λάτρη των burgers που σέβεται τον εαυτό του.
Στην ίδια λογική κινούνται και οι νέες προτάσεις του καταλόγου, που έχουν πιο ιδιαίτερα υλικά αλλά τον ίδιο (πάντα!) πληθωρικό χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο που το μότο του Μπαρ Μπεε Κιου είναι το "badass burgers" - του ταιριάζει απόλυτα. Θα αναφέρω δύο από τα καινούργια burgers, που για εμένα ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω (το γιατί θα το καταλάβετε από την περιγραφή): Το CHICKEN JENGA είναι ένα αφράτο πατατόψωμο που στην αγκαλιά του κλείνει φιλετάκια κοτόπουλου πανέ, ψητό ταλαγάνι, ψητή ντομάτα, iceberg, ketchup πιπεριάς και pa-mu-ma sauce. To G.O.A.T, από την άλλη, έχει μοσχαρίσιο μπιφτέκι με BBQ sauce, καψαλισμένο κατσικίσιο τυρί, chutney μανιταριού, baby ρόκα με vinaigrette βαλσάμικου, maple candied bacon (!) και smoked ketchup mayo. Μα ποιος μπορεί να αντισταθεί;
HOLLY JOLLY – Το burger του μήνα είναι εδώ!
Το Μπέεργκερ του Μήνα είναι ένας αγαπημένος θεσμός του Μπαρ Μπεε Κιου. Πρόκειται για ένα limited edition burger που μένει στον κατάλογο μόνο για 1-2 μήνες και που η φαντασία του ξεπερνάει κάθε όριο. Είναι το burger όπου οι σατανικές μαγειρικές διάνοιες των Μπαρ Μπεε Κιου βάζουν κάτω ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό. Το Μπέεργκερ αυτού του μήνα έχει εορταστική διάθεση, λέγεται Holly Jolly και για να το φας ολόκληρο πρέπει να είσαι (πολύ) πεινασμένος. Ιδού: Μοσχαρίσιο μπιφτέκι, φιλέτο κοτόπουλο πανέ, smashed μελομακάρονο (!), καραμελωμένα μήλα, καπνιστό τυρί Βερμίου, μπέικον, Xmas sauce. Πάνω στο ψωμάκι του έχει μπεσαμέλ με Xmas sprinkles, ενώ συνοδεύεται με ένα βουνό από τηγανιτές πατάτες Christmas Crispers με μαρμελάδα blackberry και μπεσαμέλ με Xmas sprinkles. Αντέχεις; Αν ναι, πρέπει να το δοκιμάσεις πριν το τέλος του χρόνου! Πιθανότατα θα είναι από τα καλύτερα πράγματα που έκανες μέσα στο 2024.
www.mparmpeekiou.com, Fb: ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ, Instagram: mpar_mpee_kiou
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.