Tip of the day

Πού θα βρεις το γιγάντιο burger με τα 8 μπιφτέκια;

Ο «Παππούς του Γενναίου», το μεγαλύτερο μπιφτεκόψωμο στην Ελλάδα, συνολικού βάρους 3 κιλών

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
burger
© instagram/ @mpar_mpee_kiou

Μπαρ Μπεε Κιου, το μπεργκεράδικο της πόλης που φημίζεται για τις θηριώδεις μερίδες του.

Οκτώ χειροποίητα μπιφτέκια από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, 8πλο τυρί ένταμ, 8πλο καπνιστό μπέικον, τηγανητό αυγό, τομάτα, άισμπεργκ, καραμελωμένα κρεμμύδια, σπιτική κόκκινη σάλτσα, μουστάρδα, μαγιονέζα. Δεν πρόκειται για κάποιου είδους food challenge –αν και θα μπορούσε-, αλλά για το γιγάντιο burger στο μενού του Μπαρ Μπεε Κιου. Είναι ο «Παππούς του Γενναίου»- αυτός που τα’ χει όλα.Θα φτάσει στα χέρια σου καυτό, πελώριο, λαχταριστό όσο τίποτα άλλο και ζυγίζει 3 κιλά (!) Το πιο εντυπωσιακό με αυτό το burger είναι ότι σερβίρεται όρθιο, σαν κάθε απλό burger. Πώς άραγε γίνεται αυτό; Θα πας και θα δεις. Μη με ρωτήσεις πώς θα το φας, αυτό παρ’ το πάνω σου. Θεωρώ πως τελικά όλοι καταλήγουν να το «ξαπλώνουν».

Προτείνω ή να πας πεινασμένος και πολύ πολύ ορεξάτος (αντικειμενικά τώρα...ούτε δυο ημέρες νηστικός δε σου φτάνουν) ή με καλή –και κυρίως φαγανή- παρέα. Φυσικά αν ο Παππούς σου πέφτει κομματάκι βαρύς μπορείς να προτιμήσεις τον Γενναίο (με δύο μπιφτέκια), το hit product του μαγαζιού, ή τον Μπαμπά του Γενναίου (με τέσσερα μπιφτέκια κλπ), αλλά και τα άλλα burgers με τις κωδικές ονομασίες: “Lemmy”, «Ντόκτορ Μπέργκενσταϊν Jr.», «Μοντάνα Τζόουνς», και πολλά άλλα… 

Όλα τα ζουμερά μπιφτεκόψωμα (όπως αποκαλούν τα burger εδώ) συνοδεύονται με πατάτες και τη θρυλική χειροποίητη Δε Σως. Τραγανιστές φρέσκες τηγανιτές πατάτες  κομμένες στο χέρι με διάφορα κολασμένα toppings -αφού την κάνεις που την κάνεις την υπερβολή, απογείωσέ το. Προτιμάς τριμμένη παρμεζάνα ή αναζητάς το κάτι πιο extra, όπως σάλτσα του μπλε (σωταρισμένα φρέσκα μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και μπλε τυρί Δανίας); Κάθε αμαρτία στο φαγητό είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να γίνεται μία στο τόσο. Σημειώνεται ότι το σόι του Γενναίου-εκτός από τον ίδιο τον Γενναίο, θα το συναντήσεις μόνο στο μαγαζί και όχι σε delivery. Αν και μια τέτοια αμαρτία, ομολογουμένως θα την κάναμε ευκολότερα σπίτι μας.  

Κάθε burger lover που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να κάνει μια στάση σε αυτό το στέκι που έχουν υμνήσει ακόμη και οι New York Times (10η θέση στη List25 των «New York Times» με τα καλύτερα burger στον κόσμο). Δευτέρες είναι κλειστά. Καλύτερα άλλωστε γιατί τα ΣΚ έχουμε την τάση να το παρακάνουμε.

Καταστήματα:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Λ. Φρεάττυδος 13, Φρεαττύδα και Λ. Παπαναστασίου 116, Καστέλλα (Delivery – Takeaway)/ 210 41 26 222

Ν. ΣΜΥΡΝΗ- Ελ. Βενιζέλου 18/ 210 93 33 318

ΧΑΛΑΝΔΡΙ- Κολοκοτρώνη 5/ 210 68 49 468

Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ- Λ. Δεκελείας 105/ 210 2513083

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ