Tsiftis Gastrokoutouki: Το αγαπημένο στέκι που αξίζει να δοκιμάσεις
Η νοστιμιά που απλώνει στα τραπέζια του δεν έχει προηγούμενο
Στο Tsiftis Gastrokoutouki θα δοκιμάσεις πιάτα της ελληνικής παράδοσης, όμως μαγειρεμένα στο σήμερα
Όταν άνοιξε ο Tsiftis, ο πεζόδρομος αυτός πίσω από τη Μιχαλακοπούλου έγινε γνωστός μέσα σε μια νύχτα. Όχι μόνο γιατί είχε πίσω του μια δυνατή ομάδα (Σήφης Μανουσέλης, Μπάμπης Καζάνας, Βάιος Κορομηλάς), αλλά και γιατί η νοστιμιά που άπλωνε στα τραπέζια του δεν είχε προηγούμενο. Πιάτα της ελληνικής παράδοσης, όμως μαγειρεμένα στο σήμερα και με τρόπο τέτοιο έτσι ώστε να μπαίνουν στη μέση να τα ευχαριστιέται όλη η παρέα – να τι πάει να πει γαστροκουτούκι. Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο όμως, αν η ομάδα δεν είχε φροντίσει να βρει την καλύτερη ύλη που υπάρχει. Κρέατα από επιλεγμένες φάρμες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από ένα μικρό αγρόκτημα στην Εύβοια έρχονται τα ζαρζαβατικά, το λάδι από τη Μεσσηνία, τα τυριά και αρωματικά από όλη την Ελλάδα. Γιατί εδώ η πρώτη ύλη φτιάχνει το μενού, όχι το αντίστροφο. Κάπως έτσι ερχόμαστε σε αυτούς τους θεϊκούς γίγαντες Πρεσπών, που σερβίρονται τηγανητοί και σε μορφή κρέμας, με φινόκιο τσίλι κι αρσενικό Νάξου, στο πεντάφρεσκο ψάρι ημέρας που φτάνει στο τραπέζι σου ωμό κι απογειώνεται από την προσθήκη μυρωδάτης ντομάτας, κάπαρης, ρίγανης, κρεμμυδιού και αρωματικού μαϊντανού, ή στην πιο νόστιμη προβατίνα που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Όλα αυτά τα συνοδεύεις με όποια ελληνική ποικιλία κρασιού επιθυμείς.
Extra tip: Κάθε Κυριακή θα βρεις λαχταριστές πίτες από ελληνικές συνταγές, με φύλο που ανοίγουν μόνοι τους!