- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Monsieur Nicolas Winery: Εντυπωσιακό χρώµα και παιχνιδιάρικες φυσαλίδες στο νέο αφρώδες ροζέ κρασί SNOB του οινοποιείου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Monsieur Nicolas Winery: το νέο αφρώδες ροζέ κρασί SNOB
Στη σκιά των Αγράφων βρίσκεται ένα χωριό µε ιστορία παραµυθένια, όπως και η οµορφιά που το περιβάλλει. Το 1455 ένας Φράγκος ευγενής, ο Monsieur Nicolas, αποφάσισε να εγκατασταθεί εκεί, να ασχοληθεί µε την αµπελουργία και να αναδείξει την ποικιλία που υπήρχε από την αρχαιότητα στην περιοχή. Οι κάτοικοι, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του, µετονόµασαν το χωριό σε Μεσενικόλα.
Σ’ αυτόν τον τόπο τέσσερις γενιές της οικογένειας Καραµήτρου έχουν γράψει τη δική τους επιτυχηµένη ιστορία στον χώρο της αµπελουργίας, µε βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισµούς ποιότητας και δηµιουργία νέων κρασιών που εντυπωσιάζουν. Το γόνιµο έδαφος, η ευεργετική «αύρα» της λίµνης Πλαστήρα και η µοναδική τεχνογνωσία µε τη σφραγίδα του οινοποιείου Monsieur Nicolas δηµιουργούν ξεχωριστές ετικέτες.
Παλιές και µε δυνατότητες για µεγάλα κρασιά και οι ντόπιες ποικιλίες µεταξύ των οποίων και ο Ληµνιώνας που αποτέλεσε τη βάση για τη δηµιουργία του πιο αναπάντεχου ροζέ, αφρώδους κρασιού, του Snob. Εντυπωσιακό ροζ, παιχνιδιάρικες φυσαλίδες και αξέχαστη γεύση συνθέτουν το Snob που γοητεύει από την πρώτη γουλιά αποδεικνύοντας ότι όλα είναι θέµα εµπειρίας, γνώσης, ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Τα φρουτώδη αρώµατα, η ισορροπηµένη οξύτητα και οι δροσερές φυσαλίδες του απογειώνουν την απόλαυση και σκορπίζουν τη χαρά. Το απολαµβάνουµε µόνο του ως aperitif ή ως συνοδευτικό φρούτων, αλµυρών εδεσµάτων, αλλά και γλυκών. Αποτελεί επίσης εξαιρετική βάση για δροσιστικά cocktails.
To Snob, όπως και όλα τα κρασιά Monsieur Nicolas, το βρίσκουµε σε επιλεγµένες κάβες σε όλη την Ελλάδα.
INFO
Οινοποιείο: Μεσενικόλας Καρδίτσας
Κάβα: Πλαστήρα 58, Καρδίτσα, 2441070871
www.winerymonsieurnicolas.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.