19 στέκια με την ελληνική κουζίνα που αγαπάμε

Το Καπλάνι: Αυθεντικές κρητικές γεύσεις στην Αθήνα

Το εστιατόριο του Μανώλη Ρωµανάκη στο Παγκράτι είναι από τα αγαπηµένα των Αθηναίων

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Καπλάνι, στο Παγκράτι, για αυθεντική, κρητική κουζίνα

Όσες φορές και να φας στο Καπλάνι δεν θα βαρεθείς ποτέ! Ίσως είναι ο φωτεινός, φιλόξενος χώρος, ίσως οι αυθεντικές συνταγές της Κρήτης που γεµίζουν ζεστασιά την ψυχή σου, ίσως πάλι ότι συχνά εµπλουτίζουν το µενού µε νέες προτάσεις τις οποίες ανυποµονείς να δοκιµάσεις. Όπως και να έχει, το εστιατόριο του Μανώλη Ρωµανάκη στο Παγκράτι είναι από τα αγαπηµένα των Αθηναίων και από τα βραβευµένα του παγκόσµιου οργανισµού GTBB. Ο σεφ Δηµήτρης Σκαφιδάς δεν σταµατά να δηµιουργεί αυθεντικές παραδοσιακές προτάσεις µε µια δηµιουργική πινελιά συνδυάζοντας τη φαντασία µε την εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών.

Αυτή την εποχή, εκτός από την εορταστική ατµόσφαιρα που µας φτιάχνει τη διάθεση, ξεχωρίζουµε και τις σούπες που αποτελούν ιδανικό ξεκίνηµα για το γεύµα. Ζήτα τη βελουτέ κολοκυθόσουπα µε σάλτσα ξινόγαλου, ψιλοκοµµένο απάκι, ελαιόλαδο και παξιµαδάκια από προζυµένιο ψωµί. Για τη συνέχεια, επιβάλλεται ένα παραδοσιακό γαµοπίλαφο για τη µέση, όπως και χειροποίητα γαρδουµπάκια µε λαχανικά και αυγολέµονο µε µάραθο που σερβίρεται µε πλιγούρι. Αν δεν ξέρεις ίντα ’ναι το τυροζούλι βάλ’ το στη λίστα σου γιατί είναι λαχταριστός ξηρός ανθότυρος στη σχάρα µε σπιτική µαρµελάδα από πανδαισία φρούτων και ταιριάζει τροµερά µε τα τσιγαριαστά χόρτα εποχής µε φρέσκια ντοµάτα ή λουκάνικο προβατίνας!

Τώρα, στα κυρίως, είτε πάρεις οφτό αρνί, πρόβειο κότσι σιγοψηµένο, κατσικάκι φρικασέ, είτε φουρνιστή πανσέτα, η απόλαυση είναι εγγυηµένη οπότε τι παραπάνω να πούµε εµείς... Κανένα γεύµα δεν είναι πλήρες χωρίς επιδόρπιο και δε φεύγεις από το Καπλάνι χωρίς να φας την αυθεντική και φηµισµένη του σφακιανόπιτα µε θυµαρίσιο µέλι και παγωτό κανέλα. Και για τη χώνεψη, πάρε αυθεντικό ζεστό ρακόµελο µε θυµαρίσιο µέλι. Γεια µας, µωρέ κοπέλια!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου