7 προορισμοί στην Ηλιούπολη

Το Κουζουλό: Επικές γεύσεις με κρητική καταγωγή

Aντικριστό αρνάκι και πανσέτα μαγειρεμένα σε «ζωντανή» φωτιά να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • Λ. Ειρήνης 10
  • 2109957666

Το Κουζουλό, στην Ηλιούπολη, μαγειρεύει την κρητική κουζίνα στα δάχτυλα

Το Κουζουλό μπορεί να είναι ένα νέο κρητικό στέκι, με μόλις 9 μήνες λειτουργίας στην Ηλιούπολη, δημιουργεί όμως επικές γεύσεις. Κι αν έχεις αμφιβολία, ανάτρεξε στον Όμηρο και δες πώς οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έκαναν το αντικριστό ή διάβασε την αφήγηση στο τραπέζι. Αν πάλι βαριέσαι τις φιλολογίες, βουρ στο ψητό! Θα δοκιμάσεις αντικριστό αρνάκι και πανσέτα μαγειρεμένα σε «ζωντανή» φωτιά που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου. Θα γευτείς λαχταριστά χειροποίητα αρνίσια κεφτεδάκια με φιστίκια Αιγίνης μέσα, ρόκα και ανθόγαλο στο πλάι – το ανθόγαλο πάρ’ το και μόνο του σαν ορεκτικό.

Φυσικά, δεν θα αφήσεις απ’ έξω τη γουρουνοπούλα, με καλαματιανή συνταγή, αλλά πάντα οι σωστές γεύσεις είναι ευπρόσδεκτες στην κουζίνα του Κουζουλού. Θα βρεις ακόμα τη Σαλάτα του Διός με 16 υλικά –βασισμένη επίσης σε αρχαία ελληνική συνταγή– αλλά και τη Βέρα Κρητικιά με ντομάτα, αγγούρι, κρίταμο, ξινομυζήθρα και ντάκο. Όλα τα τυριά που θα έρθουν στο πιάτο σου, μυζήθρα, φέτα, γραβιέρα, ανθόγαλο κ.ά. έρχονται από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Ζωνιανά. Το ίδιο τα παξιμάδια και τα απάκια. Και φυσικά δεν φεύγεις χωρίς να απολαύσεις χοχλιούς με ριζότο, χοχλιούς μπουμπουριστούς, τη φέτα με πετιμέζι και άλλες εκπλήξεις! Πάρε την παρέα σου, μικρή ή μεγάλη, όποια μέρα θες εκτός Δευτέρας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ και αμέτε στο Κουζουλό να ευφρανθείτε. Θα πιείτε κρασί από το οινοποιείο του Κλάδου (κι αυτό στον Μυλοπόταμο) ή γνήσια κρητική ρακή. Και αφού φάτε τα αλμυρά σας, δώστε σειρά και σε μια πίτα Σφακιανή με μέλι, μεγάλη γαρ η Κρήτη και οι γεύσεις της πολλές.

Extra tip: Αν δεν έχεις χρόνο για επιτόπια εξερεύνηση, φέρε λίγη Κρήτη στο σπίτι σου μέσω e-Food και Wolt. Κι αν θες το Κουζουλό να ετοιμάσει για σένα κάτι, για κάποια εκδήλωσή σου στο σπίτι ή στο γραφείο, πάρε τους τηλέφωνο να σου πουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου