18 αθηναϊκά στέκια για brunch και τέλειο καφέ

The Brunchers: Ο ναός του brunch!

O αγαπημένος προορισμός των απανταχού brunchers της πόλης βρίσκεται στου Ψυρρή

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

The Brunchers: εκπληκτικό brunch στου Ψυρρή

Στον πεζόδρομο της Αγίας Θέκλας, στου Ψυρρή, από τα «ευνοημένα» σημεία της περιοχής, χωρίς παρκαρισμένα αυτοκίνητα δίπλα, με κόσμο να περνάει συνεχώς, όχι όμως και τη λαοθάλασσα που πλημμυρίζει άλλα σημεία της γειτονιάς. Απέχει λίγα βήματα από την Ερμού και το μετρό του Μοναστηρακίου, καταφέρνει ωστόσο να «αναπνέει» - εκεί εδρεύει ο ο ναός του brunch.

Το Brunchers έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της Αθήνας την περσινή άνοιξη και έκτοτε έγινε ο αγαπημένος προορισμός των απανταχού brunchers της πόλης. Έγινε το καθημερινό στέκι όλων αυτών που αντιμετωπίζουν το brunch σαν κάτι παραπάνω από ένα απλό γεύμα μέσα στην ημέρα. Θυμίζει γαλλικό café με έναν συνδυασμό παραδοσιακού και μοντέρνου αθηναϊκού αέρα, με μπόλικα χρώματα - αχ τα χρώματα. Ο συνδυασμός εκείνου του κυπαρισσί με το κίτρινο και τα τεράστια γράμματα «The Brunchers» είναι εκείνα που δίνουν μια ξεχωριστή φινέτσα στον πεζόδρομο της Αγίας Θέκλας.

Θα καθίσετε στα τραπέζια του ισογείου, στο «μπαλκόνι» του πρώτου ορόφου ή στα καθίσματα στον πεζόδρομο, πλάι στην εν λόγω μπανανιά, ενώ ανάμεσα στους πελάτες θα δείτε και πολλούς τουρίστες από τα γύρω ξενοδοχεία. Εδώ και 5 μήνες λειτουργεί και ο νέος καλόγουστος χώρος του The Brunchers, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κυρίως κτίριο.

Το brunch εδώ είναι κάτι περισσότερο από γεύση. Είναι μια αφορμή να κάνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, να διαλέξεις τραπεζάκι κάτω από την κίτρινη-λευκή τέντα και να νιώσεις ότι ανήκεις σε εκείνους που όταν η ζωή τούς δίνει αυγά, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν… Στο Brunchers θα γευτείς κορυφαία eggs benedict σε διάφορες παραλλαγές, δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις το best seller  που είναι το κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με χοιρινό λουκάνικο Μυκόνου και συνοδευόμενο από κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας και δύο αυγά ποσέ. Επίσης, με τίποτα μη φύγεις χωρίς έστω μία μπουκιά από τα (εκπληκτικά!) pancakes… 

Για τους πολύ πεινασμένους ή για τους late brunchers διαθέτουν και πιο μεσημεριανά πιάτα, όπως το κλάσικ club sandwich και τα tex mex τάκος με κοτόπουλο, κρέμα αβοκάντο, μαριναρισμένη ντομάτα, τριμμένα λαχανικά και τσένταρ. Μερικές πίτσες, μακαρονάδες και δύο burgers συμπληρώνουν τον κατάλογο του φαγητού, ενώ υπάρχει και ειδικό μενού για παιδιά. Όσο για τα κοκτέιλ, όπως το ελαφρύ και ισορροπημένο Aperol spritz που δοκιμάσαμε, έχουν την υπογραφή της κοντινής Cava Νέκταρ.

Τo Brunchers, τιμώντας το όνομα και όντας αποκλειστικά bruncherie, έχει και το ωράριο που του αναλογεί. Θα το βρείτε ανοιχτό τις καθημερινές από τις 08.00 έως τις 16.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 08.00 έως τις 18.00.

www.thebrunchers.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου