Mailo’s: ο παράδεισος της μακαρονάδας μόλις άνοιξε (και) στο Παγκράτι
Η τέλεια μακαρονάδα τρώγεται στο χέρι


Ένα καινούργιο κατάστημα Mailo’s σε περιμένει στο Παγκράτι
Είναι ένα από εκείνα τα όμορφα απομεσήμερα του καλοκαιριού, στο Παγκράτι. Μία δροσερή Κυριακή του Ιουλίου, όταν ακόμη και το κέντρο της πόλης βυθίζεται σε μία καθησυχαστική ηρεμία. Το καθιερωμένο ραντεβού του κυριακάτικου καφέ έχει τώρα εξελιχθεί σε μία αργόσυρτη βόλτα, χωρίς σαφή προορισμό. Είναι σχεδόν απόγευμα πια και πάνω που αρχίζουμε να συζητάμε μήπως είναι ώρα να τσιμπήσουμε τίποτα, μια λαχταριστή μυρωδιά μας πετυχαίνει. Τρούφα κι εστραγκόν, πεκορίνο, σκόρδο και λιαστή ντομάτα… Θα ξεχώριζα το άρωμα μιας καλής μακαρονάδας από χιλιόμετρα. Και πράγματι, με το που στρίβουμε στη γωνία, μας περιμένει η έκπληξη: ένα ολοκαίνουργιο Mailo’s κατακόκκινο και μοσχομυριστό ξεπροβάλλει.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λάτρης των ζυμαρικών που να μη γνωρίζει τα Mailo’s. Ακόμη θυμάμαι τις ουρές έξω από το πρώτο κατάστημα στο Κολωνάκι. Ήταν η πρώτη φορά που μία απολύτως τέλεια μακαρονάδα μετατρεπόταν σε street food, έτσι ώστε να μπορείς να την απολαμβάνεις και στη βόλτα σου. Μιλάμε για απίστευτες μακαρονάδες με φρέσκα ζυμαρικά που δημιουργούνταν επί τόπου μόνο από βιολογικό σιμιγδάλι και νερό, κι ύστερα περιχύνονταν με πεντανόστιμες σάλτσες.

Όπως ήταν μάλλον φυσικό, από τότε μέχρι σήμερα οι μακαρονάδες του Mailo’s κατέκτησαν την Αθήνα. Πλέον υπάρχουν σε 28 σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς, και να που τώρα μόλις ένα ακόμη Mailo’s έφτασε και στο Παγκράτι. Σπρώξαμε την πόρτα χωρίς δεύτερη σκέψη – δεν χρειάστηκε καν να σκεφτούμε τι θα παραγγείλουμε. Εγώ πάντα παίρνω το Truffle Mushrooms με άγρια μανιτάρια, λάδι λευκής τρούφας και αυτή την απίστευτη βελούδινη κρέμα παρμεζάνας. Εκείνος, αμφιταλαντεύεται για λίγο μεταξύ του Beef Ragu (σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με μυρωδικά) και του Parmesan Chicken (με κοτόπουλο, κρέμα παρμεζάνας, φρέσκα μανιτάρια και εστραγκόν), και πάντα καταλήγει στο δεύτερο. Άμα βρισκόμαστε σε μεγάλες λιγούρες και θέλουμε μία πλούσια και βαθιά comfort μακαρονάδα, η παραγγελία είναι η ίδια και για τους δύο: «Παστίτσιο» ασυζητητί, με κρεμώδη μπεσαμέλ και σιγομαγειρεμένο κιμά, ο ορισμός της απόλαυσης σε μακαρονάδα…


Εσύ, μπορείς να «παίξεις» με τη μακαρονάδα σου. Μπορείς να διαλέξεις το φρέσκο ζυμαρικό που προτιμάς (rigatoni, campanelle ή casarecce), ύστερα να επιλέξεις τη χειροποίητη σάλτσα που θες μέσα από 10 signature προτάσεις ή ακόμα και να προσθέσεις κάποιο έξτρα υλικό και να γίνεις έτσι ο σεφ της μακαρονάδας σου. Οι συνδυασμοί είναι δεκάδες, το αποτέλεσμα, όμως, είναι πάντα ίδιο: μία τέλεια μακαρονάδα που τρώγεται στο χέρι και σε πάει βόλτα στον Παράδεισο…

Ερατοσθένους 30, Παγκράτι, Fb: Mailo's The Pasta Project, Instagram: @mailos_pasta, delivery αποκλειστικά μέσω Wolt
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπέροχος χώρος και ατμόσφαιρα, ωραίο και το μενού
Εξαιρετική πρώτη ύλη και αργό μαγείρεμα είναι τα μυστικά της νοστιμιάς
Το νέο μαγαζί των Εξαρχείων σερβίρει ραπ μουσική και ποιοτικό street food
Τρεις φίλοι από τη Γαλλία άνοιξαν το δικό τους κουλ στέκι στο Κουκάκι
Από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης
Ταΐζει και δροσίζει προσκυνητές από το 1890
Άφθαστο το αρνάκι, τέλεια και τα λαδερά του
Στη θέση του παλιού «’Ανετον», εφευρίσκει από την αρχή τη ζεστασιά του κυριακάτικου τραπεζιού
Πιάτα χορταστικά και πεντανόστιμα σε κάνουν να το ζεις το θάμα
Μια ταβέρνα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο στέκι σας!
Από το 1982 κρατά ζωντανή τη γαστρονομική παράδοση του νησιού
Σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα
Ένα ξεχωριστό εστιατόριο στα Πετράλωνα
Σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν ποιοτικό ελληνικό κρασί και γαστρονομικές απολαύσεις
Fried chicken με ολόφρεσκο κοτόπουλο και λαχταριστά burgers
Ένα εστιατόριο value for money και τίμιο σε όλα του
Εδώ δεν θα απολαύσετε μόνο εξαιρετικό φαγητό, αλλά θα ζήσετε και μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα που θα σας ταξιδέψει στην Ιταλία
Μια γαστρονομική απόλαυση, βασισμένη σε γνήσια ιταλικά υλικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.