25 στέκια για να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι

Άµα Λάχει: Η ωραιότερη αυλή του αθηναϊκού καλοκαιριού

Μεζέδες, ελληνικές μπίρες και αποστάγματα ανάμεσα σε βουκαμβίλιες και γεράνια

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άµα Λάχει
Άµα Λάχει
Άµα Λάχει
Άµα Λάχει
Άµα Λάχει
Άµα Λάχει

Το Άµα Λάχει είναι η ωραιότερη (και πιο νόστιμη!) αυλή σε όλα τα Εξάρχεια

Από κάποιο τραπέζι στο βάθος ακούγονται ξαφνικά γέλια. Ακολουθεί ό ήχος από ποτήρια που τσουγκρίζουν. Μία παχουλή γάτα κοιµάται κάτω από το γεράνι, το ζευγάρι απέναντι τη φωτογραφίζει. Οι σερβιτόροι πηγαινοέρχονται ασταµάτητα, αεικίνητοι και χαµογελαστοί, µεταφέροντας δίσκους γεµάτους νοστιµιά: κολοκυθοκεφτέδες που µόλις βγήκαν από το τηγάνι, χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες, µπιφτεκάκια που µοσχοβολούν. Τυπικό αποµεσήµερο καλοκαιριού στην αυλή του Άµα Λάχει, την ωραιότερη αυλή σε όλα τα Εξάρχεια.

Η αυλή αυτή κρύβει πίσω της µεγάλη ιστορία. Κάποτε υπήρξε το προαύλιο δηµοτικού σχολείου, τα παιδιά του ’60 έπιναν νερό από τις βρύσες που ακόµη βρίσκονται στο βάθος – ένας µικρός φόρος τιµής στο παρελθόν. Όταν πριν από 8 χρόνια εγκαταστάθηκε εδώ το Άµα Λάχει, η αυλή γέµισε ξανά µε γέλια, φωνές και χαρούµενες παρέες. Οι φανατικοί πελάτες την προτιµούν πάντα και συνεχώς γιατί µέσα σε όλα αυτά τα χρόνια η φιλοσοφία του εστιατορίου δεν άλλαξε. Το Άµα Λάχει ακόµα επιµένει στις ποιοτικές πρώτες ύλες, ακόµα ψάχνει να βρει τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα από µικρούς παραγωγούς της χώρας, κι ύστερα τα µαγειρεύει µε µεράκι κάνοντάς µας έτσι να επιστρέφουµε εδώ ξανά και ξανά.

Για τι να πρωτοπούµε; Για τους λουκουµάδες φέτας µε µαύρο και άσπρο σουσάµι που συνοδεύονται από αρωµατική σάλτσα µελιού; Για τα απίστευτα νόστιµα σκιουφιχτά µε µπρόκολο και ξινοµυζήθρα Κρήτης που απογειώνονται χάρη στην προσθήκη του καρότου, του καβουρδισµένου αµύγδαλου, του λάιµ και του θυµαριού; Για το κριθαρότο µε κοτόπουλο, καπνιστή πανσέτα, παρµεζάνα και πιπεριές που φτάνει στο τραπέζι σου άψογα χυλωµένο και απολύτως λαχταριστό; Για το σουβλάκι µανιταριών µε σάλτσα µαϊντανού ή για τον τέλειο γαύρο µαρινάτο που συνοδεύεται από οσπριάδα και µία βελούδινη κρέµα ταραµά;

Να τα συνοδεύσεις όλα αυτά µε ωραία κρασιά, αποστάγµατα και παγωµένες µπίρες από ελληνικές µικροζυθοποιίες και στο τέλος να µοιραστείς ένα ντελικάτο cheesecake µε κρέµα από µανούρι, εκεί, κάτω από το γιασεµί που µόλις άνθισε και όλα τα αστέρια του ουρανού... Μία τέλεια καρτ ποστάλ του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Υ. Γ. 1 Η αυλή του Άµα Λάχει είναι περιζήτητη. Για αυτό καλό είναι να κάνετε κράτηση.

Υ.Γ. 2 Σερβίρεται και πρωινό, καθηµερινά 11.00-13.00

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου