- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Wine bar 33, το καλύτερο - μικρό στέκι για κρασί στο Παγκράτι
Μεγάλη ποικιλία σε ωραία κρασιά και «μικρές» νόστιμες γεύσεις


Wine bar 33: ένα μικρό wine bar στο Παγκράτι με γαλλική ατμόσφαιρα, ευγένεια, φινέτσα – και γεύσεις
Το μικρότερο μικρό wine bar στην Αθήνα είναι κρυμμένο εκεί που η πόλη έχει ακόμα μυστικά, στο Παγκράτι – όσο κι αν απομυθοποιείται, η γειτονιά εξακολουθεί να κρύβει εκπλήξεις. Η συγκεκριμένη ήταν πολύ ευχάριστη, και απρόσμενη, μια και το "Winebar 33" δεν το πιάνει το μάτι σου, τόσο μικρούτσικο είναι. Ακόμα κι όταν το πιάσει (το μάτι σου), όταν μπεις στον κόζι χώρο και καθίσεις σε ένα από τα τέσσερα ή πέντε τραπεζάκια του, ακόμα και τότε, δεν υποψιάζεσαι πόσο διαφορετικά και ενδιαφέροντα κρασιά μπορεί να δοκιμάσεις σε ένα μόνο βράδυ.

Έχω ξαναπεί ότι δεν έχω ιδέα από κρασιά, οι φρουτένιες γεύσεις και βαρελίσιες μυρωδιές δεν μου λένε πολλά, αλλά σαν φυσιολογικά άσχετος άνθρωπος, όταν δοκιμάσω ένα ωραίο κρασί μπορώ να καταλάβω το προφανές, ότι πρόκειται για ένα ωραίο κρασί. Δηλαδή όσο και να σου διαφημίσει κάποιος ένα κρασί με σπουδαία λόγια και τσιριμπομπόμ φράσεις, άμα το πίνεις και σκέφτεσαι «έπρεπε να είχα πάρει ένα αναψυκτικό, ή ένα κώνειο», όσο να ’ναι, αρχίζεις να αισθάνεσαι δυσπιστία για την ορολογία του κρασιού. Επίσης, όταν ο σομελιέ σου εξηγεί με βαθιά περιφρόνηση ποιες είναι οι νότες του κρασιού που θα πληρώσεις χρυσό, αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι είσαι έξω από το κλειστό κλαμπ των κρασο-ειδικών και δεν θέλεις ποτέ να μπεις μέσα. Στο κλαμπ εννοώ, γιατί με το κρασί που πήρες έχεις μπει μέσα ήδη.

Όλα αυτά δεν ισχύουν καθόλου στο μικρό και όπως είπα, κόζι, "Winebar 33": οι ιδιοκτήτες Δημήτρης Σπυρόπουλος και Συλβί Λαπερονί-Σπυροπούλου, αγαπάνε το κρασί και το ψάχνουνε με πολλή όρεξη. Δοκιμάζουν κρασιά μικρών και μεγάλων παραγωγών, ξέρουν τα πάντα για τα μπουκάλια στο μαγαζί τους, σου προτείνουν με απλά λόγια αυτό ακριβώς που θέλεις να πιεις, ακούγοντας τι επιθυμείς εσύ ο άμαθος πελάτης… και το συνοδεύουν με ό,τι χρειάζεται και τίποτε περισσότερο. Τυράκια, μικρές μπρουσκέτες με σπιτικά αλείμματα, πιττάκια και αλμυρά κέικ που φτιάχνει η Γαλλίδα Συλβί, τα σωστά συνοδευτικά για κρασιά τα οποία χαίρεσαι να τα πίνεις. Ακούγομαι πολύ αλκοόλα με την παραπάνω φράση, αλλά τα κρασιά που πρότεινε και σερβίρισε ο Δημήτρης το βράδυ στο "Winebar 33" ήταν τα καλύτερα που έχω πιεί εδώ και πολλά χρόνια. Και επιπλέον τα τσίμπησα στο πιο γλυκό, φιλικό περιβάλλον, στο μικρότερο έβερ μαγαζί με κρασιά της Αθήνας.

"Winebar 33", Αμύντα 4, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, 6944313187
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπέροχος χώρος και ατμόσφαιρα, ωραίο και το μενού
Εξαιρετική πρώτη ύλη και αργό μαγείρεμα είναι τα μυστικά της νοστιμιάς
Το νέο μαγαζί των Εξαρχείων σερβίρει ραπ μουσική και ποιοτικό street food
Τρεις φίλοι από τη Γαλλία άνοιξαν το δικό τους κουλ στέκι στο Κουκάκι
Από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης
Ταΐζει και δροσίζει προσκυνητές από το 1890
Άφθαστο το αρνάκι, τέλεια και τα λαδερά του
Στη θέση του παλιού «’Ανετον», εφευρίσκει από την αρχή τη ζεστασιά του κυριακάτικου τραπεζιού
Πιάτα χορταστικά και πεντανόστιμα σε κάνουν να το ζεις το θάμα
Μια ταβέρνα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο στέκι σας!
Από το 1982 κρατά ζωντανή τη γαστρονομική παράδοση του νησιού
Σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα
Ένα ξεχωριστό εστιατόριο στα Πετράλωνα
Σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν ποιοτικό ελληνικό κρασί και γαστρονομικές απολαύσεις
Fried chicken με ολόφρεσκο κοτόπουλο και λαχταριστά burgers
Ένα εστιατόριο value for money και τίμιο σε όλα του
Εδώ δεν θα απολαύσετε μόνο εξαιρετικό φαγητό, αλλά θα ζήσετε και μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα που θα σας ταξιδέψει στην Ιταλία
Μια γαστρονομική απόλαυση, βασισμένη σε γνήσια ιταλικά υλικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.