- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ένα καινούργιο Mezze μόλις άνοιξε στη Μητροπόλεως
Η χαρά του μεζέ απέκτησε πόστο και στην καρδιά της Αθήνας
Το Mezze μόλις άνοιξε στη Μητροπόλεως και σερβίρει όλους τους ελληνικούς μεζέδες που αγαπάμε
Το Mezze άνοιξε στη Γλυφάδα πριν από δέκα περίπου χρόνια κι έγινε αμέσως στέκι. Για την ανέμελη ατμόσφαιρα που έφερνε στο μυαλό κυριακάτικο ραντεβού, αλλά και για τους νόστιμους, αλλιώτικους μεζέδες του. Αυτό το πληθωρικό στέκι, λοιπόν, έχει μόλις λίγες μέρες που απέκτησε πόστο και στο κέντρο, και μάλιστα στην καρδιά του. Το ολοκαίνουργιο Mezze βρήκε τη θέση του στη Μητροπόλεως κι εμείς έχουμε ακόμη μία αφορμή για μία λαχταριστή βόλτα στο Σύνταγμα.
Η σάλα του απλή και φιλόξενη έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο ALDESIGN έτσι ώστε η προσοχή να πέφτει στον αληθινό πρωταγωνιστή: το φαγητό. Το Mezze ξυπνάει νωρίς (από τις 08.00), σερβίροντας καλό καφέ και τσάι, μαζί με λουκούλλειο πρωινό. Μέχρι τις 12.00 μπορείς να έρθεις για «Ελληνικό πρωινό» με αυγά, απάκι, ντοματίνια, ελιές, γραβιέρα, φέτα, κατίκι, ψητές πιπεριές και φρυγανισμένο ψωμί, για πειραγμένο «Αγγλικό πρωινό», για all time classic pancakes με γλυκό κουταλιού, αλλά και για vegan «Mini rice bowl» ή και μία πληθωρική crème brule-ρυζόγαλο.
Από τις 12.00 και μετά είναι η ώρα του μεζέ! Ο σεφ του Mezze Βασίλης Καφαλούκος εμπνευσμένος από την ελληνική παράδοση μας συστήνει ξανά τις ελληνικές γεύσεις και τον αγαπημένο μας μεζέ, μέσα από τη δική του σύγχρονη ματιά. Η ιδέα είναι να έρθεις με καλούς φίλους και να βάλετε τους μεζέδες στη μέση, για να τους μοιραστείτε κι έτσι να τους απολαύσετε περισσότερο. Θα βρεις πολλά νόστιμα ορεκτικά, πληθωρικά μαγειρευτά (όπως οι ρουστίκ χυλοπίτες ντομάτας με μοσχαράκι κοκκινιστό, σπετζερικό, πεκορίνο και λάδι τρούφας), μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα θαλασσινά (όπως γύρος τόνου, μαρινάτο φαγκρί και καβούρι… παϊδάκι!), αλλά και τις ξακουστές σούβλες του Mezze που «φορτώνονται» με κοτόπουλο ή μοσχαράκι γάλακτος και ταΐζουν τους καλοφαγάδες της παρέας. Υπάρχει ακόμα και μια «Σεβιτσερία» που βγάζει πρωτότυπα πιάτα με την ελληνική εκδοχή του σεβίτσε, και που σίγουρα αξίζει μία δοκιμή.
Εκτός από όλους αυτούς τους σταθερούς μεζέδες του καταλόγου, υπάρχουν και αρκετά πιάτα ημέρας με πρώτες ύλες από την τοπική αγορά, αλλά και κρασιά, μπίρα, ρακί και ούζο για να συνοδέψεις το γεύμα της παρέας, όπως ακριβώς προστάζει η χαρά του μεζέ.
Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3312300, Ώρες λειτουργίας: 08.00-01.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.