8 αθηναϊκά hot spots σπέσιαλ αφιερωμένα στους meat lovers

Jackaroo: Το street food στέκι που λατρεύτηκε όσο κανένα άλλο

Πληθωρικές μερίδες, κολασμένη νοστιμιά και (πολύυυ) καλές τιμές

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γιατί το Jackaroo είναι τόσο κολασμένα νόστιμο;

Στον πεζόδροµο της Φωκίωνος Νέγρη είναι συγκεντρωµένα µερικές δεκάδες άτοµα. Μιλάνε, γελάνε δυνατά, πίνουν µπίρες, τρώνε πελώρια burgers και σάντουιτς, συστήνονται µεταξύ τους. Κάποιο street party; Μπα. Απλώς µία ακόµη συνηθισµένη µέρα στο Jackaroo, το street food στέκι που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο. Ποτέ. Σε όλο τον πλανήτη. Νοµίζετε ότι υπερβάλλω; Εντάξει, fair enough. Τότε απλώς κάντε µία βόλτα σε κάποιο από τα δύο καταστήµατα του Jackaroo ή ένα γρήγορο scroll στα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις του στα social media. Και στις δύο περιπτώσεις η λατρεία ξεχειλίζει. Αλλά γιατί;

Γιατί πολύ απλά το Jackaroo έπιασε από την αρχή όλο το νόημα, χτυπώντας κατευθείαν στην καρδιά της λιγούρας μας: πληθωρικές μερίδες, κολασμένη νοστιμιά και (πολύυυ) καλές τιμές. Όχι μόνο όμως… Η διαφορά με τα υπόλοιπα fast food εντοπίζεται σε μια παράμετρο που ονομάζεται «ποιότητα». Για παράδειγμα, τα ψωμάκια τα φτιάχνει φούρναρης, τα κρεατικά είναι όλα νωπά, οι σάλτσες γίνονται εδώ από την αρχή. Το κοτόπουλο μαρινάρεται σε ξινόγαλο για 24 ώρες, ύστερα πανάρεται σε αλεύρι με μπαχαρικά και μετά τηγανίζεται σε ανοιχτή φριτέζα τη στιγμή της παραγγελίας. Εδώ είναι το άλλο μυστικό: η φιλοσοφία “Cook to order” ισχύει για κάθε τι στο Jackaroo, τα πάντα ετοιμάζονται τη στιγμή που τα παραγγέλνεις, κι έτσι φτάνουν στα χέρια σου καυτά κι αφόρητα νόστιμα.

Επιτέλους, όμως, ας μιλήσουμε για φαγητό! Στο Jackaroo το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το “Chicken melt”, ένα επικό σάντουιτς με ψωμάκι brioche, δύο κομμάτια παναρισμένο στήθος κοτόπουλου, διπλό τυρί cheddar, διπλό καπνιστό μπέικον, ντομάτα, iceberg & spicy μαγιονέζα. Αμέσως μετά το “Umami”, ένα αφράτο bun με χειροποίητο μπιφτέκι, κατσικίσιο τυρί, σοταρισμένα μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγιονέζα τρούφας (φτιαγμένη με κανονική τρούφα, παρακαλώ, και όχι με λάδι τρούφας!). Επίσης, βρείτε και καταβροχθίστε άφοβα ό,τι εσωκλείεται ανάμεσα σε ψωμάκι brioche και εν-νο-εί-ται πως δεν το κουνάτε ρούπι χωρίς να πάρετε μαζί σας τα περιβόητα fried chicken fingers που θα βουτήξετε με λαχτάρα στη σος της επιλογής σας (υπάρχουν 14 διαφορετικές). Για τους ΠΟΛΥ πεινασμένους υπάρχουν και τα Mega Sandwiches – όνομα και πράγμα.

Θέλετε και γλυκάκι; Βεβαίως! Στο κατάστημα της Κυψέλης υπάρχει συγκλονιστικό παγωτό μηχανής που πασπαλίζεται με ό,τι topping μπορείς να βάλεις με το νου σου. Μετά από λαϊκή απαίτηση, σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του και στο κατάστημα του Πειραιά. Με τις υγείες μας.