8 αθηναϊκά hot spots σπέσιαλ αφιερωμένα στους meat lovers

Meat the Stars: Μια μοναδική εμπειρία γεύσης και φιλοξενίας

Εδώ θα βρεις τα κορυφαία κρέατα της αγοράς

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

To Meat the Stars στο Πικέρμι είναι ένα αυθεντικά αμερικάνικο εστιατόριο με ζεστή ατμόσφαιρα και πλουσιοπάροχο μενού

Η Χριστίνα Λαμπίρη και ο σύζυγός της, Θανάσης Αδαμόπουλος, συλλέγοντας εικόνες, γεύσεις και ιδέες από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, αποφάσισαν το 2018 να δημιουργήσουν έναν ξεχωριστό χώρο που να εκφράζει τη φιλοσοφία της φιλοξενίας και του «ανοιχτού σπιτιού» την οποία ούτως ή άλλως διαθέτουν και στη ζωή τους. Έτσι γεννήθηκε το «Meat the stars», ένα αυθεντικά αμερικάνικο εστιατόριο με ζεστή ατμόσφαιρα και πλουσιοπάροχο μενού. Στον εξωτερικό χώρο κυριαρχεί μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που θυμίζει εξοχή ενώ στον εσωτερικό, το ξύλο, το δέρμα και η πέτρα συνδυάζονται ιδανικά στη διακόσμηση και σε «αγκαλιάζουν» με το που μπαίνεις. Στον κάτω όροφο σε περιμένει ένα φαντασμαγορικό κελάρι κρασιών με περισσότερες από 70 ελληνικές και διεθνείς ετικέτες παραγωγών, που λειτουργεί και ως χώρος private dining για εταιρικές συναντήσεις, αποκλειστικά δείπνα ή exclusive εκδηλώσεις με private service και πιο εξεζητημένες επιλογές μενού.

Η πραγματική μαγεία βέβαια κρύβεται στον χώρο της κουζίνας, εκεί όπου ετοιμάζονται καθημερινά όλες οι γευστικές προτάσεις υπό τη καθοδήγηση του καταξιωμένου Chef Ferdinand Kamberaj και της ομάδας του. Ξεχωριστές κοπές κρεάτων καταφθάνουν εδώ από την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κι από περιοχές εντός Ελλάδας, για να προετοιμαστούν και να σερβιριστούν με τον πιο γευστικό τρόπο. Εντυπωσιακό είναι και το ψυγείο ξηρής ωρίμανσης με κρυστάλλους από αλάτι Ιμαλαΐων που, σε συνδυασμό με τις ειδικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας, απογειώνουν τη γεύση των κρεάτων.

Ευκαιρία να δοκιμάσεις ισπανική Chuletόn de vaca mayor Gallega, New York steak - Porter House Gallega, Prime rib eye USA, Picanha BA USA αλλά και T-Bone ελληνικής μοσχίδας ωρίμανσης, Τοmahwak ελληνικής παραγωγής, Kobe rib eye ή Kagoshima Wagyu Premium Rib Eye. Αξίζει να σημειωθεί πως οτιδήποτε θα γευτείς εδώ είναι χειροποίητο, τα πάντα φτιάχνονται καθημερινά στην κουζίνα του εστιατορίου, οπότε μη χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με μείγμα μπαχαρικών, γραβιέρα Κρήτης και βινεγκρέτ λεμόνι και αρώματα τρούφας ή το μοσχαρίσιο ταρτάρ με αγγουράκι τουρσί, μαγιονέζα τρούφας και αυγό ποσέ. 

Αν και με παράδοση στα πλέον κορυφαία κρέατα της αγοράς, το «Meat the stars» διαθέτει επίσης πολλές vegetarian και vegan επιλογές, ενώ μία από τις σαλάτες που ξεχωρίζουμε είναι η Meat the stars με τραγανά φύλλα, ψητή γλυκιά πιπεριά, κράνμπερι, τοματίνια Σαντορίνης, πορτοκάλι, ρόδι και ψητό μανούρι. Κανένα γεύμα δεν θεωρείται ολοκληρωμένο αν δεν κλείνει με ένα λαχταριστό γλυκό και εδώ οι επιλογές είναι επίσης πολλές και λαχταριστές (και χειροποίητες!). Στα must είναι το αφράτο σουφλέ με γέμιση ρευστής σοκολάτας.