8 αθηναϊκά hot spots σπέσιαλ αφιερωμένα στους meat lovers

Barbara Que: Burgers και steaks στα καλύτερά τους

Εδώ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο Black Angus κρέατα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Barbara Que στα Βριλήσσια για burgers and steaks, στα πρότυπα της αμερικανικής κουζίνας

Δύο μαγικές λέξεις: Burgers and steaks, στα πρότυπα της αμερικανικής κουζίνας. Είναι η φιλοσοφία του Barbara Que, στα Βριλήσσια, που από το 2014 μας προσφέρει τα καλύτερα. Σε ένα πολύ όμορφο χώρο, με μεγάλη σάλα, πατάρι και ψηλές τζαμαρίες ολόγυρα, η κουζίνα του Barbara Que χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο Black Angus κρέατα για τα φοβερά burgers και τις υπέροχες μπριζόλες του – εκτός μιας εξαίρεσης, για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω.

Για τους λάτρεις των burgers προτείνουμε το Dark Smoke, με καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, ντομάτα, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, αγγουράκι και κρεμμύδι τουρσί, το Old Boy, με μαγιονέζα wasabi, κινέζικο μανιτάρι, ντομάτα, φέτα μπέικον, mango chutney, cheddar παλαιωμένο με ουίσκι, αλλά και το Pickle Rick, με χειροποίητη πίκλα κρεμμύδι, φέτα cheddar, κέτσαπ και μαγιονέζα – όλα τους με 200γρ. μπιφτέκι 100% Black Angus.

Παράλληλα, μια ξεχωριστή κατηγορία, που έχει φέρει πολύ κόσμο όλα αυτά τα χρόνια στο Barbara Que, αποτελούν τα steaks. Όπως και στα burgers και εδώ θα βρείτε αρκετές επιλογές, εάν όμως δεν ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε σας προτείνουμε το Ribroast, που είναι μια γενναιόδωρη σπαλομπριζόλα Black Angus με οστό 600-700 γρ., αλλά και τη Veal Steak, μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος γαλλικής κοπής 350-400 γρ. σιγομαγειρεμένη σε κενό αέρος (που είναι και το μοναδικό κρέας που δεν είναι Black Angus).

Στο μενού του Barbara Que θα βρείτε, ακόμη, πολύ νόστιμα ορεκτικά και σαλάτες, οι πατάτες να θυμάστε ότι είναι φρέσκες, ενώ εξαιρετικές είναι και οι λίστες των signature cocktails αλλά και των κρασιών, με ετικέτες κυρίως από τον διεθνή αμπελώνα, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε σε ποτήρι και σε φιάλη. Ανοιχτά καθημερινά από τις 13.30 με την κουζίνα να σερβίρει έως τα μεσάνυχτα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου