34 υπέροχα στέκια για αθηναϊκές βόλτες από το πρωί μέχρι το βράδυ

Το Σχολαρχείο της Κυψέλης, στο παρεΐστικο στέκι για λαχταριστούς νόστιμους μεζέδες

Όλα φρέσκα φτιάχνονται καθημερινά εδώ και κάνουν τους κατοίκους της περιοχής-και όχι μόνο- να έρχονται ξανά και ξανά

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Σχολαρχείο της Κυψέλης έχει γίνει το αγαπημένο στέκι για δημιουργικές προτάσεις που βασίζονται στο κρέας αλλά για και νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες.

«Το Σχολαρχείο», γράφει στο πιάτο με το λαχταριστό μοσχαράκι picahna που σερβίρεται μπροστά μου και μου έχει σπάσει την μύτη με τις γαργαλιστικές μυρωδιές του. Με τραπεζάκια που αγαπούν τις μικρές και μεγάλες παρέες έξω και με φόντο την εκκλησία αλλά και τις πρασινάδες της πλατείας Αγίου Γεωργίου, το Σχολαρχείο της Κυψέλης έχει γίνει το αγαπημένο στέκι για δημιουργικές προτάσεις που βασίζονται στο κρέας αλλά για και νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες. Σκιουφιχτά ζυμαρικά με χοιρινό ελαφρώς αρωματισμένα με βασιλικό που σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλα σου, τραγανιστοί κολοκυθοκεφτέδες με σος γιαούρτι, μούρλια «κοτόπουλο φλόγα», πληθωρικά πολίτικα κεμπαπάκια, μύδια αχνιστά, λαχταριστές γαρίδες σαγανάκι, ζουμερό κότσι με καρότο, πατάτες και μυρωδικά, σιγοψημένο επί 7 ώρες, σαλάτα «Σχολαρχείο», όλα φρέσκα φτιάχνονται καθημερινά εδώ και κάνουν τους κατοίκους της περιοχής-και όχι μόνο- να έρχονται ξανά και ξανά. Κρασάκι, παγωμένη μπίρα, ούζο ή τσίπουρο, με ότι και αν διαλέξεις να συνοδεύσεις τα καλομαγειρεμένα  πιάτα της μεσογειακής κουζίνας του Σχολαρχείου είναι σίγουρο πώς θα φύγεις ενθουσιασμένος. Μην παραλείψεις να γευτείς το υπέροχο κέρασμα στο τέλος: λικέρ μαστίχα και πεντανόστιμο χαλβά με ελαιόλαδο και μέλι. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ