- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Borghese: Το καινούργιο της Αρχελάου φτιάχνει τα τέλεια σάντουιτς
Μαζί και σαλάτες, καφέδες, ποτά και ιταλικά προϊόντα για να πάρεις για το σπίτι
Το Borghese είναι το καινούργιο ιταλικό ντελικατέσεν στο Παγκράτι, σε σερβίρει επιτόπου αλλά πουλάει και όλα του τα προϊόντα
Από τους πιο δραστήριους δρόμους στο πολύ πολύ hot τα τελευταία χρόνια Παγκράτι, τον περπατάς και σου βγάζει νοσταλγία για το παλιό αθηναϊκό παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα το μάτι σου χαίρεται ρουφώντας όλες τις καινούργιες εικόνες και τις φρέσκιες προτάσεις -δεν περνάει μήνας εδώ χωρίς κάτι καινούργιο να κάνει εμφάνιση.
Η τελευταία άφιξη ακούει στο όνομα Borghese (δηλαδή αστός), είναι «παιδάκι» της –μεσοτοιχία- επιτυχημένης ιταλικής πιτσερίας-τρατορίας Tre Sorelle, ανοίγει από το πρωί με βενετσιάνικο καφέ Del Doge και συνεχίζει ακάθεκτο προσφέροντας τη μεγάλη του δύναμη, τα καταπληκτικά του σάντουιτς, που παρουσιάζει σε (μέχρι στιγμής) 21 υπέροχες προτάσεις. Τα ψωμιά είναι από τον φούρνο Kora του Κολωνακίου, τα «γεμίσματα» γίνονται με αλλαντικά και τυριά δικής τους εισαγωγής από Ιταλία, οι νοστιμότατοι συνδυασμοί (αλλά και οι χειροποίητες μαρμελάδες και τσάτνει) υπογράφονται από τον συμπαθέστατο και πανταχού παρόντα σεφ Γιώργο Λαινά.
Μετράω 21 τον αριθμό προτάσεις σε σάντουιτς και… μου τρέχουν τα σάλια οπότε παραθέτω μερικές για να με κατανοήσετε: Με προσούτο κρούντο, κρέμα στρακίνο (τέλειο τυρί), ντομάτα, με γκοργκοντζόλα, σύκα, σαλάμι πικάντικο, με πορκέτα και σάλτσα μουστάρδα-μέλι και παρμεζάνα, με αυγοσαλάτα και ψητό κοτόπουλο, με κατσικίσιο τυρί, πράσινο μήλο κομποτέ και αμύγδαλο φιλέ, με σάλτσα αλά vitello tonnato, τόνο και αγγινάρες, με ντομάτα, αντζούγιες, ρίγανη και σαλάτα αγγούρι-κολοκυθάκια είναι κάποιες από αυτές, σχεδόν όλα τα σάντουιτς συμπληρώνονται με τρυφερά φύλλα σαλάτας και γίνονται το τέλειο γεύμα.
Μπορείς να συνοδέψεις με καφέ, χυμούς, τσάγια το πρωί, με σπριτζ, μπίρες, ποτά και κάποια καλά ελληνικά κρασιά όσο περνάει η ώρα. Υπάρχουν και κάποιες σαλάτες, στα άμεσα σχέδια συζητούν να προσθέσουν και λίγες μακαρονάδες, υπάρχουν φυσικά και ωραία γλυκά όπως κρουασάν, cinnamon rolls, τάρτες, κανόλι, φρουτοσαλάτες, γιαούρτι με γκρανόλα. Το ωραίο στο Borghese είναι πως όλα τα προσφερόμενα, από τα τυριά και τα αλλαντικά μέχρι τα ζυμαρικά, τα ρύζια, τα κριτσίνια, τις μαρμελάδες, τα αναψυκτικά, τα ωραία spumante, τα κρασιά και τα ποτά, τις σοκολάτες μπορείς να τα αγοράσεις και για το σπίτι.
Υπάρχουν τραπεζάκια έξω, κι ένα μικρό «μπαλκονάκι-θεωρείο», ανοίγουν πρωί και κλείνουν στις 7.30 το απόγευμα, ήδη ο κόσμος τους ζητάει διεύρυνση του ωραρίου. Σε λίγο καιρό θα κάνουν και ντελίβερι.
Αρχελάου 19, Παγκράτι, 210 7250511
INFO
Τροµερά σάντουιτς που φτιάχνονται µε ψωµί από την Kora (έναν από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας), τυριά και αλλαντικά από την Ιταλία. Στον κατάλογό του θα βρεις 18 προτάσεις χορταστικών και βαθιά νόστιµων σάντουιτς, που θα συνοδεύσεις με υπέροχο καφέ.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το φιλόξενο σπίτι στις Τζιτζιφιές είναι βασικά «νεομπακάλικο» κι όταν θέλει γίνεται και μεζεδοπωλείο
Εδώ και 18 χρόνια το μαγαζί του Κώστα Βαλσάμη κλέβει καρδιές με την ποιότητα, τις γεύσεις και την ιδιαίτερα φιλική του διάθεση
Για καφέ, για brunch, για dinner και τέλεια cocktails
Nachos, burritos, quesadillas, enchiladas, tacos και frozen Margaritas!
Από την Αντίπαρο και την Αθήνα στην Ιταλία, μια pinsa δρόμος
Σταθερή επιλογή για όσους αναζητούν τον απόλυτο συνδυασμό καλής μπίρας και ποιοτικού φαγητού
Στο μενού θα βρεις δύο μόνο burgers αλλά, εδώ που τα λέμε, δεν χρειάζονται και περισσότερα
Κυκλαδίτικος αέρας φύσηξε στα βόρεια προάστια
Θυμάστε εκείνο το καλοκαίρι που επισκεφθήκατε τη Νάξο και που φάγατε σε μια ταβέρνα που σας έμεινε αξέχαστη; Αυτό είναι ο Μαζωμός.
Η κουζίνα κινείται στη λογική του comfort fine dine, με πολλά μεσογειακά στοιχεία, έντονες γεύσεις και ιδιαίτερες τεχνικές
Η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για βραδινές εξόδους με φίλους, after work συναντήσεις και lunch breaks
Η ιδέα είναι περίπου ένα club που έχει και (ωραίο) φαγητό
Ένα νέο και εντελώς cool στέκι μόλις εμφανίστηκε στο Κουκάκι
Δύο σεφ, μία κουζίνα, μία βραδιά
Συστήνουμε ένθερμα τα λαχταριστά ντολμαδάκια και το υποδειγματικό πιλάφι
Ένα μεζεδοπωλείο στη Θεσσαλονίκη με άλλους ρυθμούς και γεύσεις
Βρίσκεται στα άδυτα μιας disco και για να μπεις πληκτρολογείς κωδικό στην είσοδο
Premium γεύσεις με έμπνευση από την ελληνική παράδοση, εμπλουτισμένες με κάποια twist απ’ όλο τον κόσμο
Υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μαμφρέδα και την τεχνική του σεφ Μιχάλη Σμιάρη, η πρώτη ύλη αντιμετωπίζεται με απόλυτο σεβασμό και zero-waste φιλοσοφία
Ψάρια, θαλασσινά και εκπληκτικοί ψαρομεζέδες, όλα τους φτιαγμένα με μεράκι και τέχνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.