- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μις Ελέν- ΚΥΡΑ ΛΕΝΗ: Πώς ένα μεζεδοπωλείο είναι «μισελενάτο» χωρίς να έχει αστέρια
Τα Michelin αλλιώς
Το «Μις Ελέν- ΚΥΡΑ ΛΕΝΗ» είναι το νέο «πειραγμένο» μεζεδοπωλείο-τσιπουράδικο της Κυψέλης
Στην όμορφη και ολοένα ανερχόμενη γειτονιά της Κυψέλης, επί της Ευελπίδων και στον αριθμό 81, απέναντι από τα Δικαστήρια, θα συναντήσεις το νέο «Μις Ελέν-ΚΥΡΑ ΛΕΝΗ»: μια φρέσκια πρόταση του all time classic και πολυαγαπημένου μεζεδοπωλείου που άνοιξε τον Ιούνιο, με ιδιοκτήτη τον Πάνο Καινούργιο. Δε θα βρεις πιάτα τριών –ούτε και δύο- αστέρων Michelin σαν αυτά που φαντάζεσαι στο άκουσμα του ονόματος. Αντί για αυτά, θα βρεις νόστιμες και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις με ένα μοντέρνο twist, όπως τα παραδοσιακά πρόβια φιλετάκια αλλά με thai style sauce και τις κλασικές αγαπημένες τυροκροκέτες, εδώ με τσάτνει πιπεριάς.
Μπορείς να συνοδεύσεις το τσιπουράκι σου, το κρασάκι σου ή τη μπίρα σου με κάποια σαλάτα, κάποιο ορεκτικό ή κάποιον από τους μεζέδες του καταλόγου, όπως στριφτάρια με κρέμα σόγιας, καπνιστή πέστροφα και μπέικον, νιόκι με απάκι Κρήτης, πιπεριές και ντοματίνια και γύρο κοτόπουλο με coleslaw και πράσινο μήλο. Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα πιάτα, σύμφωνα πάντα με τους καλοφαγάδες του μαγαζιού, είναι το κότσι σιγομαγειρεμένο με γλυκόξινη σος και χοιρινοπιτάκια με κρέμα τυριών και ελατόμελο. Το σημαντικότερο στοιχείο του Μις Ελέν είναι ότι τα πιάτα του θυμίζουν κάτι από τα αγαπημένα μας «μαμαδίστικα» φαγητά στην πιο μοντέρνα τους εκδοχή. Από την πρώτη μπουκιά αντιλαμβάνεται κανείς ότι αποτελούν μία εναλλακτική πρόταση των παραδοσιακών συνταγών, πιο φρέσκα και πιο σύγχρονα, πάντοτε όμως με πρωταγωνιστή τις ελληνικές πρώτες ύλες.
Το περιβάλλον είναι ζεστό και οικείο. Το βλέμμα σου τραβάει η παχιά φυλλωσιά που δένει απόλυτα με το πράσινο του άλσους των Δικαστηριών της Ευελπίδων που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Το χαριτωμένο στέκι είναι κατάλληλο τόσο για μεγάλες παρέες, όσο και για ζευγάρια. Επίσης, είναι ιδανικό για ένα break από την ένταση των Δικαστηρίων –καθόλου απίθανο τις μεσημεριανές ώρες να πετύχεις πολλούς δικηγόρους να γευματίζουν. Το βράδυ ωστόσο το κλίμα γίνεται πιο χαλαρό και τα τσουγκρίσματα δίνουν και παίρνουν.
Η κουζίνα του μαγαζιού λειτουργεί καθημερινά εκτός από Δευτέρα, 12 το μεσημέρι με 12 το βράδυ. Ωστόσο, αν σε συνεπάρει το ποτό και η κουβέντα μετά τα μεσάνυχτα, μη σε ανησυχεί, μπορείς να συνεχίσεις και τα δύο άφοβα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τελευταία είσοδος στην κατηγορία: Φαγητό που τα σπάει
Στο γνωστό καλό εστιατόριο αξίζει να πας με μεγάλη, πεινασμένη παρέα
Φανταστικά cocktails, πίτσες που κάνουν χαμό και vibes από τα 90s
Αίσθηση σπιτικής τραπεζαρίας, εξαιρετικά πιάτα, ζεστή φιλοξενία
Σε περιμένει στον πεζόδρομο της Καρόρη από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ
Και να φας ακόμη καλύτερα…
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.