- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Bond: Η άνοιξη είναι ακόμη πιο όμορφη σε αυτή τη μυστική αυλή του Αλίμου
Καφές, brunch, νόστιμα πιάτα και φανταστικά cocktails σε λουλουδιασμένη αυλή
Το Bond στον Άλιμο είναι μια από τις πιο νόστιμες αυλές της Αθήνας
Δεκάδες πουλιά τραγουδάνε, αναρριχητικά φυτά σκαρφαλώνουν στους τοίχους, οι γλάστρες ανθίζουν και ο πρωινός ήλιος χαϊδεύει το πλακόστρωτο. Το Bond είναι μια τεράστια αυλή και το τέλειο σημείο για να γιορτάσεις την άνοιξη. Καλά κρυμμένο στη γειτονιά του Αλίμου, ανοίγει από νωρίς σερβίροντας υπέροχο καφέ και άκρως πληθωρικό brunch, ενώ όσο προχωράει η μέρα τόσο πληθαίνουν τα λαχταριστά πιάτα: ο φρέσκος σολομός με καραμέλα, ρύζι, κρέμα αβοκάντο και dressing μουστάρδας, τα παραδοσιακά σκιουφιχτά με μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριές, ντοματίνια, σάλτσα ντομάτας και ανθότυρο, αλλά και τα πεντανόστιμα λινγκουίνι με γαρίδες, φοινόκιο, κολοκύθι, ντοματίνια, άνηθο και λεμόνι ανήκουν στα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κανείς.
Ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα ο κατάλογος εμπλουτίζεται και με αρκετά νηστίσιμα πιάτα ημέρας όπως το φαλάφελ πάνω σε λάχανο που σερβίρεται μαζί με τσιπς από αραβική πίτα και σάλτα από ταχίνι, τους παραδοσιακούς ντοματοκεφτέδες με ντιπ από ταχίνι, αλλά και ένα avocado toast με ψητά ντοματίνια, καρότο και κρεμμύδια τουρσί, κίτρινα ντοματίνια και ρόκα.
Εκτός, όμως, από το υπέροχο φαγητό, το Bond φημίζεται επίσης και για τα δυνατά cocktails του, που κάνουν τις νύχτες σε αυτή την αυλή ακόμη πιο μαγικές. Σε λίγες μέρες, μάλιστα, η cocktail list ανανεώνεται με πολλά κι ενδιαφέροντα cocktails, ανάμεσά τους και ένα Mystery Box, ένα κουτί δηλαδή που θα περιλαμβάνει διάφορα υλικά, μαζί και ένα ερωτηματολόγιο. Ο σκοπός είναι να δεις τα υλικά και ύστερα να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο ώστε ο barman να σου φτιάξει ακριβώς το cocktail των ονείρων σου!
Μεγάλης του Γένους Σχολής 2, Άλιμος, 2109902035, www.bondcafe.gr, Fb: @bondallday, Instagram: @bondallday
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Koutsou & Co μόλις άνοιξε στο νησί χωρίς μενού, αλλά με έμπνευση την κάθε μέρα
Το καινούργιο σαντουιτσάδικο έχει τον σεφ Γιώργο Ηλιού στην έμπνευση και τα ελληνικά προϊόντα στη γέμιση
Παλιά και κλασική ταβέρνα με όλα της ωραία
Θα τον βρεις πάνω στο κύμα να σερβίρει θαλασσινές μακαρονάδες-ποίημα!
Αυλή με θέα στο γαλάζιο του Κρητικού Πελάγους και στο πιάτο τσιγαριαστό με 15 άγρια χόρτα
Ένα πράγμα είναι πάντα αδιαπραγμάτευτο σε αυτό το εστιατόριο: η ποιότητα
«Παντοπωλείον» αλλά και μαγέρικο που θυμίζει τα παλιά μπακάλικα
Και καφενές, και μεζεδοπωλείο, στην καυτή πιάτσα του Προφήτη Ηλία
Στο Λαύριο κρατούν την παράδοση στο καλό κρέας
Γλυκιές εκπλήξεις μας περιμένουν στο νέο εστιατόριο του Conrad Athens The Ilisian
Μια αυθεντική zero-waste γευστική εμπειρία σε περιμένει στο Κοκκάρι
Η Κυψέλη έχει το δικό της μεξικάνικο
Χωρίς ταμπέλα, το βρίσκεις επειδή απλά κάποιος σε έφερε εδώ
Ψαράκια πεντάφρεσκα σε κλασικές κυρίως συνταγές, μαζί και κάποιοι νεωτερισμοί
Ο Νίκος Καραθάνος δημιουργεί πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στη γνώριμη γεύση της ελληνικής οικογένειας και τη σύγχρονη γαστρονομική έκφραση
Μια διαφορετική εκδοχή της αθηναϊκής εμπειρίας: πιο φωτεινή, πιο χαλαρή και σίγουρα πιο ψηλά
Μια μικρή, καλοκαιρινή απόδραση από την καθημερινότητα
Η εμπειρία στο Point A κινείται ανάμεσα στο εστιατόριο και το bar, δύο διαφορετικές ατμόσφαιρες που λειτουργούν συμπληρωματικά
Μία υπέροχη γαστρονομική εμπειρία σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σημεία της πόλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.