Resto

Στο Mexha θα μάθεις τι γεύση έχουν τα Χριστούγεννα στο Μεξικό

Το αγαπημένο μεξικάνικο παραμένει ανοιχτό όλες τις ημέρες των γιορτών

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
149566752_106084734853104_1501873378272720058_n.jpg

To Mexha στο Μαρούσι γιορτάζει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με εορταστικά μενού α λα Μεξικό

Ένας αναπαυτικός πετρόλ καναπές με φόντο μοβ τοίχους, δίπλα του απλωμένα τα τραπέζια, στο βάθος η κουζίνα. Η πρώτη αίσθηση όταν ανοίγεις την πόρτα του Mexha είναι ότι μπήκες σε ένα φιλικό σαλόνι (ή βεράντα αν υπολογίσουμε και τον υπέροχο κρεμαστό κήπο πάνω από το κεφάλι σου…). Και πράγματι κάπως έτσι είναι. Ο Χάρης, η Αφροδίτη και η Αγγελική άνοιξαν το ωραίο αυτό μεξικάνικο με σκοπό να μαγειρεύουν όπως ακριβώς θα το έκαναν και σπίτι τους: χωρίς λίπη, βελτιωτικά γεύσης ή έτοιμες σάλτσες. Στην κουζίνα τους δεν θα βρεις φριτέζες και η κατάψυξη έχει θέση μόνο για παγάκια. Όλη η γεύση έρχεται από τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τις οξύτητές των εσπεριδοειδών.

036.jpg
041.jpg

Αυτό το ζεστό, μεξικάνικο σπιτικό σε περιμένει να γιορτάσετε μαζί τα Χριστούγεννα! Η σάλα στολίστηκε, το bar φόρεσε τα καλά του, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λεωνίδας Αντωνόπουλος ανέλαβε τις μουσικές και η κουζίνα ξεπέρασε τον εαυτό της ετοιμάζοντας γιορτινά δείπνα α λα Μεξικό! Για την περίοδο των γιορτών το Mexha θα παραμείνει ανοιχτό όλες τις μέρες (ακόμα και τη Δευτέρα που κατά κανόνα ξεκουράζεται), ενώ για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (αλλά και ανήμερα) έχει ετοιμάσει λαχταριστά μενού αφιερωμένα στις εορταστικές γεύσεις.

166.jpg
043.jpg

Ρίξαμε μια ματιά στο χριστουγεννιάτικο μενού και μας άνοιξε η όρεξη! Για να πάρεις μια ιδέα, θα σου το αναπαραστήσουμε όσο καλύτερα γίνεται… Στην αρχή θα καταφτάσει στο τραπέζι σου μια εορταστική Margarita ή Sangria -αναλόγως τις προτιμήσεις σου- για να σε βάλει σε εορταστικό mood. Τη θέση του amuse bouche έχει ένα ζουμερό pulled pork taco, το οποίο όπως πάντα (κι όπως τα πάντα), είναι χειροποίητο. Ακολουθούν τα ορεκτικά: nachos με chili con carne (με τον φοβερό κιμά του Mexha), σπιτική guacamole, beef Chimichanga. Σειρά έχουν τα κυρίως που περιλαμβάνουν Chicken Fajitas και την περίφημη Barbacoa Beef Quesadilla, δηλαδή τρυφερό μοσχάρι σιγομαγειρεμένο με κόλιανδρο και πάπρικα που κλείνεται μέσα σε καυτή tortilla… Τα ωραία δεν έχουν τελειώσει ακόμα! Τώρα ήρθε η ώρα να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο επιδόρπια και να δώσεις τον τέλειο επίλογο με τα γλυκά που υπογράφει ο γνωστός pastry chef Αλέξανδρος Κόνιαρης. Ένα Margarita Cheesecake με tequila και φρούτα εποχής ή μία κρέμα σοκολάτας με passion cremeux, παγωτό καρύδα, tuile κανέλας και crumble από σοκολάτα και αμύγδαλο;

Η τιμή του μενού είναι €45/άτομο και είναι στα αλήθεια μια πραγματικά πολύ καλή τιμή αν αναλογιστούμε την ποιότητα που χαρακτηρίζει όλα τα πιάτα του Mexha. Οπότε, αν ψάχνεις ένα διαφορετικό ρεβεγιόν για φέτος κάνε την κράτησή σου. Feliz Navidad!
175.jpg

Αγίου Κωνσταντίνου 56 & Κηφισίας, Μαρούσι, 216 0017188, www.mexha.com, Fb: Mexha, Instagram: MexhaRestaurant

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ