- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στο Mexha θα μάθεις τι γεύση έχουν τα Χριστούγεννα στο Μεξικό
Το αγαπημένο μεξικάνικο παραμένει ανοιχτό όλες τις ημέρες των γιορτών
To Mexha στο Μαρούσι γιορτάζει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με εορταστικά μενού α λα Μεξικό
Ένας αναπαυτικός πετρόλ καναπές με φόντο μοβ τοίχους, δίπλα του απλωμένα τα τραπέζια, στο βάθος η κουζίνα. Η πρώτη αίσθηση όταν ανοίγεις την πόρτα του Mexha είναι ότι μπήκες σε ένα φιλικό σαλόνι (ή βεράντα αν υπολογίσουμε και τον υπέροχο κρεμαστό κήπο πάνω από το κεφάλι σου…). Και πράγματι κάπως έτσι είναι. Ο Χάρης, η Αφροδίτη και η Αγγελική άνοιξαν το ωραίο αυτό μεξικάνικο με σκοπό να μαγειρεύουν όπως ακριβώς θα το έκαναν και σπίτι τους: χωρίς λίπη, βελτιωτικά γεύσης ή έτοιμες σάλτσες. Στην κουζίνα τους δεν θα βρεις φριτέζες και η κατάψυξη έχει θέση μόνο για παγάκια. Όλη η γεύση έρχεται από τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τις οξύτητές των εσπεριδοειδών.
Αυτό το ζεστό, μεξικάνικο σπιτικό σε περιμένει να γιορτάσετε μαζί τα Χριστούγεννα! Η σάλα στολίστηκε, το bar φόρεσε τα καλά του, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λεωνίδας Αντωνόπουλος ανέλαβε τις μουσικές και η κουζίνα ξεπέρασε τον εαυτό της ετοιμάζοντας γιορτινά δείπνα α λα Μεξικό! Για την περίοδο των γιορτών το Mexha θα παραμείνει ανοιχτό όλες τις μέρες (ακόμα και τη Δευτέρα που κατά κανόνα ξεκουράζεται), ενώ για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (αλλά και ανήμερα) έχει ετοιμάσει λαχταριστά μενού αφιερωμένα στις εορταστικές γεύσεις.
Ρίξαμε μια ματιά στο χριστουγεννιάτικο μενού και μας άνοιξε η όρεξη! Για να πάρεις μια ιδέα, θα σου το αναπαραστήσουμε όσο καλύτερα γίνεται… Στην αρχή θα καταφτάσει στο τραπέζι σου μια εορταστική Margarita ή Sangria -αναλόγως τις προτιμήσεις σου- για να σε βάλει σε εορταστικό mood. Τη θέση του amuse bouche έχει ένα ζουμερό pulled pork taco, το οποίο όπως πάντα (κι όπως τα πάντα), είναι χειροποίητο. Ακολουθούν τα ορεκτικά: nachos με chili con carne (με τον φοβερό κιμά του Mexha), σπιτική guacamole, beef Chimichanga. Σειρά έχουν τα κυρίως που περιλαμβάνουν Chicken Fajitas και την περίφημη Barbacoa Beef Quesadilla, δηλαδή τρυφερό μοσχάρι σιγομαγειρεμένο με κόλιανδρο και πάπρικα που κλείνεται μέσα σε καυτή tortilla… Τα ωραία δεν έχουν τελειώσει ακόμα! Τώρα ήρθε η ώρα να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο επιδόρπια και να δώσεις τον τέλειο επίλογο με τα γλυκά που υπογράφει ο γνωστός pastry chef Αλέξανδρος Κόνιαρης. Ένα Margarita Cheesecake με tequila και φρούτα εποχής ή μία κρέμα σοκολάτας με passion cremeux, παγωτό καρύδα, tuile κανέλας και crumble από σοκολάτα και αμύγδαλο;
Η τιμή του μενού είναι €45/άτομο και είναι στα αλήθεια μια πραγματικά πολύ καλή τιμή αν αναλογιστούμε την ποιότητα που χαρακτηρίζει όλα τα πιάτα του Mexha. Οπότε, αν ψάχνεις ένα διαφορετικό ρεβεγιόν για φέτος κάνε την κράτησή σου. Feliz Navidad!
Αγίου Κωνσταντίνου 56 & Κηφισίας, Μαρούσι, 216 0017188, www.mexha.com, Fb: Mexha, Instagram: MexhaRestaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.