Στην Τριπλέτα στη Μάνη για το σουβλάκι της ζωής σου!
Μόνο με χοιρινό, κασέρι ωρίμανσης και πίτα τραβηχτή
Η Τριπλέτα στη Μάνη έχει το καλύτερο σουβλάκι σε ολόκληρη την περιοχή
Εάν ποτέ βρεθείς στη Μάνη, έστω κι αν είναι να κάνεις παράκαμψη, πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις στην Τριπλέτα στο Γύθειο για το καλύτερο σουβλάκι που θα φας σε αυτή τη ζωή! Με χοιρινό, κασέρι ωρίμανσης, και τη φημισμένη τραβηχτή πίτα Μάνης – απλώς θεΐκό!
Ο Ανέστης Κυφρίδης, ιδιοκτήτης και οικοδεσπότης, προσφέρει την πιο παραδοσιακή λιχουδιά που θα γευτείς σε ολόκληρη τη Μάνη μέσα σε ένα παλιακό μαγαζάκι που βρίσκεται στα στενά της πόλης. Το μόνο πράγμα που υπάρχει στον κατάλογο; Το Τρίο (ή αλλιώς «Τριπλέτα») με κρέας, τυρί και τραβηχτή. Μπουκιά και συχώριο!
Μία καυτή, καλοκαιρινή μέρα περάσαμε από το Γύθειο και κάναμε μια γρήγορη στάση για να δοκιμάσουμε αυτό το φημισμένο στέκι της Μάνης. Ήταν αργά το απόγευμα και ο κόσμος είχε αρχίσει να φεύγει, καθώς η κουζίνα κλείνει στις 16.00 για την καθιερωμένη απογευματινή σιέστα. Ευτυχώς, φτάσαμε λίγο μετά τις 15.00 και μας υποδέχτηκε ο Ανέστης μαζί με τους γιους του. Παραγγείλαμε δύο Τριπλέτες και δυο κρύες μπίρες και καθίσαμε σε ένα από τα τραπέζια στην άκρη του δρόμου. Μέσα, το μαγαζί είναι σαν μουσείο, γεμάτο με αντικείμενα από το παρελθόν: παλιές φωτογραφίες και κατάλογοι, ανέκδοτα γραμμένα σε όλη την επιφάνεια του τοίχου, και άλλα πολλά ακόμα που μας θύμισαν τις καλές, παλιές μέρες των παραδοσιακών καφενείων.
Παρόλο που καθόμασταν στη σκιά, η μέρα ήταν αρκετά καυτή, οπότε πήραμε και μία σαλάτα. Σαλάτες δεν υπάρχουν στο μενού, αλλά ο σερβιτόρος πρόθυμα έτρεξε στο διπλανό μανάβικο, πήρε μερικές ντομάτες και… ορίστε! Σαλάτα a la minute!
Έπειτα κατέφτασαν οι Τριπλέτες μας και… ορμήσαμε! Η πίτα είναι φτιαγμένη από το φημισμένο αλεύρι της Μάνης και τηγανισμένη μέχρι να αποκτήσει την τέλεια κρούστα… τι λιχουδιά αυτή η τραβηχτή! Η Μάνη μπορεί να μην έχει το γόνιμο έδαφος που χρειάζεται για να καλλιεργήσεις λαχανικά, αλλά εδώ οι άνθρωποι ξέρουν τα πάντα γύρω από τα δημητριακά, το αλεύρι και τις πίτες.
Ο Ανέστης ήταν στα κέφια του και μας είπε ότι θέλει να επεκτείνει την επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη –τολμηρό εγχείρημα, αν σκεφτεί κανείς τη γαστρονομική παράδοση αυτής της πόλης. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα με την ελπίδα να συναντηθούμε πάλι πολύ σύντομα…
Αρχαίου Θεάτρου 2, Γύθειο
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O σεφ Γιάννης Λιόκας μαγειρεύει την ιταλική κουζίνα με τον δικό του τρόπο
Γιατί όλοι μιλούν για το Wild Child στα Χανιά
Πήγαμε στο νέο street food στέκι στο Αιγάλεω, φάγαμε, ήπιαμε και σας το προτείνουμε
Τελευταία είσοδος στην κατηγορία: Φαγητό που τα σπάει
Στο γνωστό καλό εστιατόριο αξίζει να πας με μεγάλη, πεινασμένη παρέα
Φανταστικά cocktails, πίτσες που κάνουν χαμό και vibes από τα 90s
Αίσθηση σπιτικής τραπεζαρίας, εξαιρετικά πιάτα, ζεστή φιλοξενία
Σε περιμένει στον πεζόδρομο της Καρόρη από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ
Και να φας ακόμη καλύτερα…
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.