- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στo Mexha για χειροποίητο chorizo κι άλλες μεξικάνικες ιστορίες
Ένα Mexican gastrobar στο Μαρούσι για εξωτικά καλοκαίρια
Το Mexha στο Μαρούσι είναι ένα σύγχρονο gastrobar με νόστιμα μεξικάνικα πιάτα και δροσερά cocktails
Εκείνο το καυτό βράδυ του Ιουλίου η παρέα είχε όρεξη για μεξικάνικο. Αυτόματα, μου ήρθε στο μυαλό το Mexha για το οποίο το τελευταίο διάστημα τόσα είχα ακούσει, αλλά και διαβάσει. Αποφασίσαμε να κλείσουμε τραπέζι και να ανηφορίσουμε για τα βόρεια.
Το Mexha δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε στην Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά είναι ήδη το talk of the town του Αμαρουσίου. Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση είναι η urban chic αισθητική του χώρου. Δεν υπάρχει τίποτα φολκλόρ ή κραυγαλέο να προσπαθεί να σε πείσει ότι βρίσκεσαι στο Μεξικό. Τα πράγματα είναι λιτά, κομψά και ήσυχα, δίνουν την εντύπωση ότι μόλις μπήκες σε ένα όμορφο gastrobar, πανέτοιμο να σου συστήσει τη σύγχρονη πλευρά της μεξικάνικης κουζίνας. Και πράγματι, έτσι είναι.
Ξεκινήσαμε με nachos, γενναιόδωρα περιχυμένα με σάλτσα τυριού κι ένα chorizo τόσο νόστιμο, που καταλήξαμε να τσακωθούμε για το ποιος θα πάρει την τελευταία μπουκιά (όντως). Αργότερα μάθαμε, ότι το φανταστικό αυτό chorizo φτιάχνεται καθημερινά εδώ και πριν ψηθεί, μαρινάρεται για 24 ώρες σε πάστα achiote, στην οποία (υποθέτω ότι) χρωστά τη βαθειά νοστιμιά του. Συνέχεια είχε η σαλάτα Chicken Avocado με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο σε κρούστα μεξικάνικων μπαχαρικών, μανιτάρια, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι, πράσινη σαλάτα και dulcita dressing που μας άνοιξε (κι άλλο) την όρεξη για όλα τα νόστιμα που ακολουθούσαν… Διαλέξαμε tacos με το κλασικό chili con carne, ένα power bowl με ξεροψημένο κοτόπουλο Asado και τη vegan εκδοχή του burrito με φακές, μανιτάρια, pico de gallo, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια και καπνιστές πιπεριές chipotle. Το πιάτο, όμως, που ψηφίστηκε παμψηφεί ως το αγαπημένο της παρέας ήταν η quesadilla με μοσχάρι Barbacoa, δηλαδή μοσχάρι που έλιωνε στο στόμα, σιγομαγειρεμένο με κόλιανδρο και πάπρικα! Πραγματικά, ό,τι πιο νόστιμο έχω φάει τον τελευταίο καιρό!
Γενικώς, ό,τι κι αν δοκιμάσαμε ήταν μαγειρεμένο στην εντέλεια, ταυτόχρονα λαχταριστό, αλλά κι εξαιρετικά ελαφρύ, γεγονός που μάλλον οφείλεται στη φιλοσοφία του Mexha: στη μεξικάνικη αυτή κουζίνα, βλέπετε, τα πάντα (ακόμη και οι σάλτσες) είναι χειροποίητα, τηγάνια δεν υπάρχουν, αφού τίποτα δεν τηγανίζεται, τα κατεψυγμένα προϊόντα και οι κονσέρβες απαγορεύονται αυστηρά, ενώ το φαγητό δεν επιβαρύνεται με ζωικά λίπη ή βελτιωτικά γεύσης.
Να πω επίσης ότι συνοδεύσαμε το γεύμα μας με φοβερές Margaritas (δοκιμάστε οπωσδήποτε τη Spicy Passion Margarita!) και εξωτικά cocktails (τι θα έλεγες για ένα Daquiri με φρέσκο πουρέ από ανανά και αρωματισμένο με τόνκα;) και το ίδιο συμβουλεύω να κάνετε κι εσείς, μια που η μπάρα του Mexha βγάζει μικρά, δροσερά θαύματα. Να πάτε, λοιπόν, σε αυτό το Mexican gastrobar… Σας περιμένουν πολλά νόστιμα!
Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, 216 0017188, www.mexha.com, Fb: @MexhaRestaurant, Instagram: @mexharestaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.