21 στέκια για ένα καυτό αθηναϊκό καλοκαίρι

Μαγεμένος Αυλός, το θρυλικό εστιατόριο της Αθήνας

Ένα από τα πιο ιστορικά στέκια της πόλης

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • Aμύντα 4
  • 2107223195

Στην καταπράσινη Πλατεία Προσκόπων σε περιμένει ο Μαγεμένος Αυλός, το αγαπημένο εστιατόριο του Μάνου Χατζιδάκι

Ο Μαγεμένος Αυλός, 60 χρόνια τώρα, έχει γράψει ιστορία στην αθηναϊκή γαστρονομία και η φήμη του ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα. Στη φιλόξενη, καταπράσινη Πλατεία Προσκόπων, μέσα σε μία όαση δροσιάς στην καρδιά της πρωτεύουσας, στέκει ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια των ανθρώπων που αγαπούν τη γαστρονομία αλλά και την τέχνη. 

Από εδώ πέρασαν σημαντικοί άνθρωποι του πολιτισμού και της πολιτικής ζωής: βασιλιάς Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος  Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Χορν, Μάνος Κατράκης, Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι μόνο κάποιοι από αυτούς, ενώ ο Μάνος Χατζιδάκις το είχε δεύτερο σπίτι του. 

Σήμερα, το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί την αίγλη του και όλα τα χαρακτηριστικά που το έκαναν διάσημο. Δημιουργίες με ολόφρεσκα υλικά, με ιδιαίτερα γευστικά γεύματα τα μεσημέρια αλλά και τα βράδια συνοδεία απαλής ζωντανής μουσικής. Είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φλαμπέ μενού ετοιμασμένο μπροστά στα μάτια των πελατών από τον chef de flambage. Αλλά πάνω απ’ όλα εντύπωση προκαλούν το διαχρονικό στιλ, η ρομαντική ατμόσφαιρα και η εγκάρδια συμπεριφορά, που προσελκύουν όλο και περισσότερο τις νέες γενιές οι οποίες αγαπούν όλα αυτά τα στοιχεία του. Ασφαλώς ισχύει κάθε απαραίτητο μέτρο προστασίας για την ασφάλεια και την υγιεινή.

  • Aμύντα 4
  • 2107223195

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ