21 στέκια για ένα καυτό αθηναϊκό καλοκαίρι

Fish Market, το στέκι των fish lovers στην Πλατεία Μαβίλη

Το πρωί ιχθυοπωλείο, το μεσημέρι oyster sushi fish bar!

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_mg_0355cmyk.jpg
2_451.jpg
fishmarket-main.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Fish Market της πλατείας Μαβίλη θα βρεις ολόφρεσκα ψάρια που μπορείς είτε να τα πάρεις για το σπίτι, είτε να τα απολαύσεις επί τόπου σε ασιατικές συνταγές

Αλμύρα και θαλασσινό αεράκι φυσάει στη διαχρονικά γεμάτη ζωή πλατεία Μαβίλη. Το Fish Market, ένα στέκι που απ’ τη μια θυμίζει κλασικό ιχθυοπωλείο κι από την άλλη new age εστιατόριο θαλασσινών, έχει καταφέρει να γίνει στέκι για τους απανταχού fish lovers της πόλης. Ο ιδιοκτήτης του, Γιάννης Μαμφρέδας, έχει ιστορία στο χώρο του ψαριού. Με δικό του ψαράδικο στους Αμπελόκηπους από το 2005, ξακουστό στην περιοχή και όχι μόνο, φέρνει ψάρια ημέρας από Αιγαίο, Χίο, Καβάλα και Κύμη Ευβοίας, και οραματίστηκε να δημιουργήσει μια μετεξέλιξη της κλασικής ψαροταβέρνας που το πάει λίγο παραπέρα, με fusion ύφος. Έφτιαξε λοιπόν ένα οyster-sushi-fish bar, έβαλε από πίσω μια ομάδα με επικεφαλής τον Βασίλη Μητσοτάκη, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στην ασιατική κουζίνα και στις σωστές κοπές ψαριών. Αυτή τη στιγμή το Fish Market διαθέτει ποικιλία από όστρακα, αχινούς, σούσι από ψάρια του πάγκου, όπως μπαρμπούνι, τσιπούρα, χταποδάκι, ασιατικές σούπες και άλλα πολλά. Από το μεσημέρι και μετά το μαγαζί είναι ιδανικό σποτ για μεσημεριανό ή απογευματινό business lunch, παράλληλα όμως λειτουργεί και ως ψαράδικο το πρωί με delivery και take away. Τι θα επιλέξεις, ταρτάρ τόνου ή σολομού; Σαλάτα με baby σπανάκι, ρόκα, καπνιστό χέλι και φιλέτο μπακαλιάρου με μαύρη tempura ή ριζότο παντζαριού με σοτέ φιλέτο μπαρμπούνι, λεμονοθύμαρο και τσιπς πράσου; Αυτά είναι τα διλήμματα που μπορεί να σε ταλανίσουν μόλις ανοίξεις το μενού. Σίγουρα πάντως κάθε μπουκιά μπορεί να απογειωθεί γευστικά με κάποιο από τα φυσικά, οργανικά κρασιά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς που διαθέτει το Fish Market.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ