- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στο Huaca φάγαμε το… Περού με τα δάκτυλα
Η εξωτική κουζίνα Nikkei σε χαλαρή ατμόσφαιρα και τιμές
Το Huaca στο Μετς έχει υπέροχη Nikkei κουζίνα
Σε έναν ήσυχο δρόμο του Μετς βρίσκεται το Huaca ή αλλιώς μια μαγική πύλη που αν την περάσεις θα βρεθείς στο… Περού. Είναι μικρό το Huaca, απλό, φιλόξενο και ντυμένο με φυσικά υλικά, αλλά στην κουζίνα του χωράει μια από τις πιο συναρπαστικές γαστρονομικές εμμονές της πόλης και αν δεν γνωρίζεις τη fusion κουζίνα Nikkei - την απροσδόκητη ένωση παραδοσιακών γεύσεων του Περού με τεχνικές της ιαπωνικής γαστρονομίας, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να έρθεις εδώ.
Η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης, περήφανοι οικοδεσπότες, μετά από ένα πολύχρονο πέρασμα από εστιατόρια γνωστά και δημοφιλή στη Μύκονο και την Αθήνα, πήραν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, το γεμάτο φαντασία μυαλό τους και τις υψηλές γαστριμαργικές τους αντιλήψεις και έφτιαξαν τον δικό τους γευστικό προορισμό. Ξεκινώντας από τον αριθμό 1 της οδού Τιμολέοντος, θα περιηγηθείς μαζί τους σε μια από τις ομορφότερες χώρες της Νοτίου Αμερικής μέσα από ξεχωριστά υλικά και αρώματα που οι σεφ «ανακατεύουν» με πάθος στην ανοικτή κουζίνα τους και επιδεικνύουν στη μακρόστενη μπάρα.
Δοκιμάσαμε το φημισμένο περουβιανό σεβίτσε - λαβράκι φιλέτο μαριναρισμένο στους χυμούς εσπεριδοειδών, αλλά δεν είπαμε όχι και στο γνωστό τιραντίτο, την περουβιανή εκδοχή του σασίμι, με τόνο δικό μας, μανιτάρια και σιτάκε. Η δροσερή πράσινη σαλάτα με γαρίδες, μάνγκο, τσίλι, αβοκάντο και σπόρους τσία προετοιμάζει τη γεύση σου για τα συγκλονιστικά ντάμπλινγκς γαρίδας με σιτάκε και το ταρτάρ σολομού με μάνγκο, αβοκάντο, σίσο και τσίλι. Ενδιαφέροντα είναι επίσης και τα σουβλάκια τηγανητού κοτόπουλου με κόλιαντρο αλλά και οι γαρίδες τεμπούρα. Στα συν και τα rolls τόνου με μανιτάρια σιτάκε, πίκλες καρότου, αβοκάντο και μια γενναιόδωρη δόση καυτερής σάλτσας από πιπεριές jalapeno για έξτρα ένταση.
Θα βρεις τη λίστα με τα κρασιά ενημερωμένη - μελετημένα ένα προς ένα και σε απόλυτη αρμονία με κάθε γεύση, άρωμα και υλικό. Αν προτιμήσεις κάτι πιο «παραδοσιακό», το σάκε είναι εξαιρετικά καλό, αν και εμείς θα το πίναμε λίγο πιο παγωμένο. Μια πλούσια και πολλά υποσχόμενη ναμελάκα στο «κλείσιμο», πήγε χαμένη… Πιο εγκρατείς την επόμενη φορά για να την απολαύσουμε.
Το φάγαμε το Περού… με τα δάκτυλα στο Huaca. Κάθε πιάτο, κάθε μπουκιά, εικόνες από μεγάλα υψόμετρα, πυκνές ζούγκλες, τροπικά δάση και αρχαίους αινιγματικούς πολιτισμούς. Εικόνες από Περού. Η πύλη παραμένει ανοικτή.
Τιμολέοντος 1, Μετς, 211 4138347
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.