- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στο ουζερί της τα κεφτεδάκια και οι τηγανιές είναι νοστιμότατες, όχι μόνο γιατί η Τζένη έχει ταλέντο στη μαγειρική. Είναι η αίσθηση που δίνει όταν τριγυρίζει στο χώρο. Η κουζίνα του μαγαζιού θα μπορούσε να είναι η συνέχεια της κουζίνας του σπιτικού της. Και οι πελάτες που γεύονται τους μεζέδες της θα μπορούσαν να είναι τα δικά της παιδιά. Το «Ουζερί της Τζένης» (Αχαρνών & Μαλακάση 4) έχει λίγα τραπέζια, μια μικρή σκηνή για να παίζουν οι μουσικοί, πάνω απ’ όλα είναι ένα καλειδοσκόπιο ψυχών. Στο ένα τραπέζι μπορεί να πίνει και να τρώει ο σικάτος ποιητής και στο δίπλα ο τύπος που έμεινε άνεργος, δεν έχει λεφτά για να πληρώσει το ρεύμα και η Τζένη τράβηξε μπαλαντέζα από το σπίτι της για να του δώσει φως και ζέστη.
Από τα εντελώς Κάτω Πατήσια η καλόκαρδη ντίβα της συνοικίας δηλώνει: «Το μαγαζί δεν με κουράζει ποτέ. Έχω μείνει ανοιχτή 3 μέρες σερί. Τα παιδιά μου αντιδρούν. Λένε, μάνα, πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου. Δεν καταλαβαίνουν πως όσα κάνω με ξεκουράζουν». Κάτω Πατήσια, Βαρκελώνη, Νέα Ζηλανδία, η Τζένη αποκαλύπτει το δικό της δρόμο του μεταξιού: «Με την κόρη μου έχουμε πάει σε απόμακρους και απίστευτους προορισμούς. Το κάναμε γιατί μας αρέσει να ταξιδεύουμε. Τις αφίσες που κρέμασα στους τοίχους του μαγαζιού τις φέραμε από τη Βαρκελώνη. Είχαμε μείνει αρκετό καιρό εκεί». Ήχος από μπουζούκια. Μια σόμπα υγραερίου. Πίνακες ζωγραφικής. Κόκκινοι και μπλε τοίχοι.
Η Τζένη λέει: «Στο μαγαζί έχουν γίνει ανέλπιστα τζαμαρίσματα. Οι καλλιτέχνες που έρχονται εδώ παίζουν μουσική ή απαγγέλλουν κάτι γιατί, απλά, το αισθάνονται. Δεν είμαι επαγγελματίας. Και δεν μπορώ να πω όχι σε όποιον με βρει λέγοντας πως έχει ανάγκη από μεροκάματο για να φάει. Έχω χάσει πελάτες επειδή κλήθηκαν να παραγγέλνουν σε παιδί που δεν είχε δόντια. Τι να κάνω; Να το πέταγα στο δρόμο; Θα μπορούσα να βάλω στη θέση του μια κοπελάρα δύο μέτρα. Ο κόσμος θα τη γούσταρε, αλλά αυτό δεν αρέσει σε μένα». Η Τζένη χαμογελά εύκολα. Και ανοίγει την καρδιά της χωρίς ζόρια «Οι πελάτες μ’ αγαπούν γιατί τους αγαπώ κι εγώ. Στο μαγαζί έχουν προβάρει οι καλύτεροι τραγουδιστές, οι καλύτεροι μουσικοί της πόλης. Μη με ρωτήσεις να σου πω ποιοι είναι. Δεν θα το κάνω. Όλοι έχουμε τη δική μας ιστορία. Το ότι κάποιοι την πουλάνε με αφήνει αδιάφορη».
INFO
Πλούσια σπιτική κουζίνα, όλα μαγειρεμένα από την Τζένη σε χαμηλές τιμές. Tσικουδιά-ρακόμελο-κρασί χύμα
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.