- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βρήκαμε το πιο μυστικό burger της Αθήνας στο Po’Boys και αποσπάσαμε τον κωδικό του
Ένα από τα πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ σε αυτή τη ζωή είναι εκείνη η πρώτη δαγκωνιά στο Pulled Pork burger του Βασίλη Σπόρου, σεφ των Po’ Boys και Mama Roux. Είχα μισοκλείσει τα μάτια και κοιτάζοντας καχύποπτα τον Βασίλη προσπαθούσα να καταλάβω τι στο καλό ήταν αυτό που έκανε το κρέας τόσο νόστιμο. Εκείνος γέλασε, έγνεψε συνωμοτικά και με οδήγησε στο υπόγειο του Po’ Boys. Εδώ έκρυβε το αριστούργημά του: ένα καπνιστήριο που είχε σχεδιάσει μόνος του και το οποίο κατασκευάστηκε στην Καρδίτσα με ειδική παραγγελία. Ήταν ο μόνος τρόπος για να φτιάξει αυθεντικό BBQ όπως το εννοούν στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί, κανείς δεν διανοείται να βάλει κρέας πάνω σε σχάρα. Αντίθετα το φαγητό τοποθετείται σε έναν κυλινδρικό σωλήνα, έξω από τον σωλήνα ανάβει η φωτιά και κάπως έτσι το κρέας σιγοψήνεται για ώρες μόνο από τον καπνό. Ο Βασίλης είναι ο πρώτος που έφερε αυτή την τεχνική στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό έχει την αιώνια ευγνωμοσύνη κάθε φανατικού μπεργκερολάτρη.
Αυτή η σατανική διάνοια, λοιπόν, σκέφτηκε να εντάξει ένα υπέρτατο burger στο μενού του Po’ Boys, που δεν μοιάζει με τίποτα, που δεν πλησιάζει καν τις πιο αμαρτωλές μπεργκεροσκέψεις σου. Το ξέρω γιατί είχα την τύχη να το δοκιμάσω ήδη. Και λέω «τύχη» γιατί ο Βασίλης θέλοντας να μας βασανίσει λίγο (είμαι πεπεισμένη ότι μιλάμε για σαδιστή), είχε τη φαεινή ιδέα το υπέρτατο να μην το βάλει ΚΑΝ στον κατάλογο. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα burger απόλυτα μυστικό. Όχι, κανένας σερβιτόρος δεν θα σε ενημερώσει για την ύπαρξή του. Για την ακρίβεια, αν τους ζητήσεις το μυστικό burger θα κάνουν ότι δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάς. Καρφί δεν τους καίγεται αν εσύ ψοφάς να δοκιμάσεις το τελειότερο burger -φήμες λένε- που φτιάχτηκε ποτέ…
Το μυστικό, λοιπόν, μεταδίδεται μόνο από στόμα και γίνεται δικό σου μόνο αν ξέρεις τον κωδικό. Ναι, παιδιά, έχει κωδικό! Και πριν σας τον πω (κρατάω αμείωτο το σασπένς), θα αναφέρω μερικά από τα συστατικά του μυστικού burger. Όσα δηλαδή μου επέτρεψε να αποκαλύψω ο Βασίλης. Πρώτα απ’ όλα δεν πρόκειται για συνηθισμένο burger, οπότε προφανώς και δεν έχει συνηθισμένο ψωμάκι. Στη θέση του brioche που όλοι ξέρουμε βρίσκεται ένα ψωμάκι από οργανικό άνθρακα, δηλαδή μαλακό, αφράτο και… μαύρο! Συνεχίζω απ’ έξω προς τα μέσα και λέω ότι την κορυφή αυτού του ψωμιού στολίζουν δύο πολύ λεπτά μπιφτεκάκια, ενώ όλο το πάνω μέρος είναι επικαλυμμένο με γλάσο από bourbon (είπατε τίποτα;). Στο εσωτερικό τώρα, ο επίδοξος λιχούδης θα συναντήσει σιγοκαπνιστή πανσέτα (αναστενάζω στην ανάμνησή της και μόνο), καραμελωμένο κρεμμύδι, coleslaw, το καλύτερο bacon που υπάρχει και -το προσωπικό μου αγαπημένο- pulled pork. Λόγω ανωτέρας βίας (κατηγορείτε ελεύθερα τον Βασίλη), παρακαλώ, λάβετε υπόψη ότι δεν έχω καν αποκαλύψει το βασικότερο συστατικό!
Όλο αυτό το (πράγματι) υπερθέαμα ζυγίζει περίπου 600γρ. κοστίζει €10 και το κατακτάς κάπως έτσι:
Έχεις μόλις καθίσει στο τραπέζι, σε πλησιάζει η σερβιτόρα και σου αφήνει τον κατάλογο. Αφού ξεμπερδέψεις με ορεκτικά, ποτά κλπ. και έρθει η σειρά σου να παραγγείλεις, λες με σταθερή φωνή:
-Εγώ θέλω το μυστικό burger.
-Το ποιο;
-ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ BURGER!
-Χμμ… Τι γνωρίζετε για το μυστικό burger;
(έρχεται ο κωδικός)
-«Δεν μιλάμε για το μυστικό burger»
Να είσαι σίγουρος ότι αυτή η απάντηση είναι η ΜΟΝΗ που θα φέρει το μυστικό burger στο τραπέζι σου. Ό,τι κι αν γίνει να τη θυμάσαι. Οι κανόνες είναι κανόνες... Μην πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε.
Αγαθάρχου 12& Λεπενιώτου, Ψυρρή, 21 0323 4672, Fb: @PoBoysBarbeque
Υ.Γ. Όλα τα burgers στις παραπάνω φωτογραφίες είναι από το μενού του Po' Boys. Κανένα όμως δεν είναι το μυστικό burger.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.