- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κυριακή, ημέρα των μουσείων. Απολαυστικές οι εκθέσεις: του Χρόνη Μπότσογλου στο ΕΜΣΤ μας καθήλωσε και η αφιερωμένη στον έρωτα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μας ενθουσίασε.
Κατηφορίζουμε προς Γκάζι, για να τακτοποιηθούμε φαγοποτικώς. Ψηφίζουν όλοι μακαρονάδες και βρίσκω ευκαιρία να δω από κοντά το νέο πόστο της Pasta la vista. Μεταφέρθηκε από το κέντρο της Βουτάδων, λίγο πιο κάτω, στη γωνία Δεκελέων και Βουτάδων. Μίκρυνε σε διαστάσεις και από μεγάλη τρατορία μπαρ έγινε ιταλικό εστιατόριο μικρό και cozy.
Minimal περιβάλλον, αριστερά η ανοιχτή κουζίνα που σε προκαλεί να κοιτάζεις προς τα κει, μπροστά ακριβώς μικρό μπαράκι, περισσότερο για αναμονή, και δεξιά ανοίγεται η σάλα σε δύο επίπεδα, στα χρώματα του ξύλου σε συνδυασμό με μαύρο. Η αλλαγή τού πήγε. Η κουζίνα βρήκε άλλους ρυθμούς, πιο ελεγκάντε, οι γεύσεις πλουτίστηκαν και εκλεπτίστηκαν ταυτόχρονα. Η ατμόσφαιρα έγινε πιο μπιστρό. Η αγάπη για τις ωραίες μουσικές έχει παραμείνει κι έτσι απολαύσαμε ακούσματα soul, funky και jazz, μαζί με ωραίες μακαρονάδες και ντελίσιους πίτσες.
Μας υποδέχθηκαν με χειροποίητες φοκάτσιες, που βουτήξαμε σε μελιτζανοσαλάτα καπνιστή με καρύδια. Δοκιμάσαμε τη σαλάτα pasta la vista baby (ρόκα - καρδιές σαλάτας - πεπόνι - γκοργκοντζόλα - προσούτο και dressing μελιού). Το προσούτο ήταν εξαιρετικής ποιότητας και η γκοργκοντζόλα real, και όλα έδεναν πολύ όμορφα με τo dressing μελιού. Από τα ορεκτικά διαλέξαμε μελιτζάνα στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα και παρμεζάνα, που τη βρήκαμε πολύ νόστιμη. Οι νηστεύοντες ικανοποιήθηκαν με πίτσα με ψητά λαχανικά, που και οι μη νηστεύοντες απλώναμε συνέχεια το χεράκι μας, με αποτέλεσμα να κάνουμε double score στην υπέροχη πίτσα (που την έχουν 30 cm, όπως προειδοποιεί ο κατάλογος).
Για δεύτερα διαλέξαμε όλοι μακαρονάδες και δοκιμάσαμε amatriciana (μπέικον, κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα και λευκό κρασί), κανελόνια με φρέσκια πάστα και κιμά στο φούρνο, spaghetti frutti di mare και spaghetti al pesto. Τα βρήκαμε ιταλικού γούστου, όπως έπρεπε βρασμένα και καλοπαρουσιασμένα, και σε μέγεθος ελληνικού γούστου. Τα γλυκά επίσης ήταν χειροποίητα και πεντανόστιμα: αυθεντικό tiramisu και μους αχλαδιού με μασκαρπόνε σος σοκολάτα και καρύδια. Ο καταλόγος του pasta la vista, χωρίς να είναι πολύ μεγάλος, σου επιτρέπει να βρεις κλασικές ιταλικές γεύσεις σε καλή βερσιόν. Περιλαμβάνει antipasti, σαλάτες, ριζότι, πίτσες, ζυμαρικά, πιάτα με κρέας και πιάτα με πάστα φρέσκια. Μπορείς επίσης να διαλέξεις οποιαδήποτε γεύση να γίνει με spaghetti ολικής άλεσης. Το ίδιο συμβαίνει και στη λίστα κρασιών που, αν και μικρή, αντιπροσωπεύει αρκετές περιοχές, ελληνικές και ιταλικές, που θα συνοδέψουν τέλεια το φαγητό σας, μαζί με πέντε ετικέτες ξένης μπίρας.
Pasta la Vista, Ristorante Italiano, Δεκελέων 1A & Βουτάδων, Γκάζι, 210 3461.392. Ανοιxτό κάθε μέρα, μεσημέρι - βράδυ. Από 2 μ.μ. έως 1 π.μ. Κατανάλωση/άτομο € 25-28.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.