Resto

πού τρώμε 296

Tirbuson Αυτή η νύχτα μένει

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 296
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4968-12255.jpg

Με το που μπαίνεις στο Tirbuson νιώθεις μια αύρα οικειότητας να σε ζεσταίνει. Αυτό το «κάτι» τού το δίνουν οι κόκκινες πινελιές της διακόσμησης που «φλογίζουν» τις γωνιές του, ο χαμηλός φωτισμός του που υποβάλλει τις συζητήσεις να γίνονται αρκετούς τόνους πιο κάτω απ’ ό,τι συνήθως στις ταβέρνες, και το γλυκό mood της μουσικής του. Όπου και να κάτσεις, μέσα ή έξω, στο προς το παρόν κλειστό ταρατσάκι των καπνιστών, η αύρα του σε ακολουθεί. Μαγική συνταγή χαλάρωσης.

Ο Γιάννης, αεικίνητος μαζί με την ομάδα του (από τις πιο συμπαθητικές της πόλης), έτρεχε να ικανοποιήσει όλους τους πελάτες προσφέροντας τις νοστιμιές της κουζίνας, που έχει δημιουργήσει fan club. Κι όλοι τρώγανε, πίνανε, ανέλυαν παραστάσεις θεατρικές και μη, κι εμείς σιγομουρμουρίζαμε για άδειες αγκαλιές και νύχτες που μένουν.

Διαλέξαμε κρασάκι από τα μεγάλα σουπλά, που συνεχίζουν να είναι και λίστες ποτών. Ως μεζεδάκια χτυπήσαμε αλύπητα τα γνωστά ντολμαδάκια της Δέσποινας, μικρά-μικρά, τυλιγμένα σε αμπελόφυλλο, με κιμά, αυγολεμονάτα, τοσοδούτσικα ποιηματάκια, λαχανικά σχάρας με λαδολέμονο μυρωδικών (από τα ωραιότερα της Αθήνας) και σαγανάκι φέτας με ουζομέλι και σουσάμια.

Λαχταριστός και μελωμένος έφτασε στο τραπέζι μας ο μπαρδουνιώτικος κόκορας με τυράκι σφέλα, στολισμένα με τζατζίκι, πιτούλες και ντοματοκρέμμυδα τα κεμπάπ, ενώ οι μελιτζάνες, με κρούστα γιαουρτιού και γέμιση κιμά και τυριών, ήταν μια έξυπνη εκδοχή του μουσακά χωρίς το «βάρος» της παραδοσιακής μπεσαμέλ. Και βεβαίως παραγγείλαμε τις απίθανες λουκουμαδωτές, σε μεγαλούτσικες μπουκιές, περίφημες τηγανητές πατάτες. 

Γλυκά αξέχαστα: μους σοκολάτα με καραμελωμένο πορτοκάλι, πανακότα αρωματισμένη με λικέρ τριαντάφυλλο, τούρτα φράουλα με σαβαγιάρ αρωματισμένα με χυμό φράουλας και άγλυκη κρέμα σαντιγί – εννοείται πως παραγγέλθηκαν και τα τρία. 

Στο Tirbuson υπάρχουν και πιάτα ημέρας, αν σταθείς τυχερός και βρεις την αρωματική χορτόπιτα με ζοχούς, μυρώνια, σταμναγκάθι ή μοσχοχτάποδα μαγειρεμένα με κόκκινο κρασί και πορτοκάλι, μην τυχόν και δεν τα παραγγείλεις. Οι τιμές θα σου φανούν λογικές, αφού έχουν απορροφήσει τα νέα μέτρα και το ΦΠΑ και παρ’ όλα αυτά έχουν πέσει κιόλας. 

Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό από Μ. Παρασκευή ως Δευτέρα του Πάσχα κι από Τρίτη του Πάσχα αυτές οι νύχτες θα σου μένουν. 

Tirbuson: Κωνσταντινουπόλεως 104, Κεραμεικός, 210 3410.107. Ανοιχτά 2 μ.μ. - 1 π.μ. Κατανάλωση/άτομο 18-23 ευρώ.

*zsfyris@otenet.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ