Resto

πού τρώμε 294

Pasta la vista, Θερμό ταμπεραμέντο

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 294
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4783-11762.jpg

Κυριακή, ημέρα των μουσείων. Απολαυστικές οι εκθέσεις: του Χρόνη Μπότσογλου στο ΕΜΣΤ μας καθήλωσε και η αφιερωμένη στον έρωτα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μας ενθουσίασε. 

Κατηφορίζουμε προς Γκάζι, για να τακτοποιηθούμε φαγοποτικώς. Ψηφίζουν όλοι μακαρονάδες και βρίσκω ευκαιρία να δω από κοντά το νέο πόστο της Pasta la vista. Μεταφέρθηκε από το κέντρο της Βουτάδων, λίγο πιο κάτω, στη γωνία Δεκελέων και Βουτάδων. Μίκρυνε σε διαστάσεις και από μεγάλη τρατορία μπαρ έγινε ιταλικό εστιατόριο μικρό και cozy.

Minimal περιβάλλον, αριστερά η ανοιχτή κουζίνα που σε προκαλεί να κοιτάζεις προς τα κει, μπροστά ακριβώς μικρό μπαράκι, περισσότερο για αναμονή, και δεξιά ανοίγεται η σάλα σε δύο επίπεδα, στα χρώματα του ξύλου σε συνδυασμό με μαύρο. Η αλλαγή τού πήγε. Η κουζίνα βρήκε άλλους ρυθμούς, πιο ελεγκάντε, οι γεύσεις πλουτίστηκαν και εκλεπτίστηκαν ταυτόχρονα. Η ατμόσφαιρα έγινε πιο μπιστρό. Η αγάπη για τις ωραίες μουσικές έχει παραμείνει κι έτσι απολαύσαμε ακούσματα soul, funky και jazz, μαζί με ωραίες μακαρονάδες και ντελίσιους πίτσες.   

Μας υποδέχθηκαν με χειροποίητες φοκάτσιες, που βουτήξαμε σε μελιτζανοσαλάτα καπνιστή με καρύδια. Δοκιμάσαμε τη σαλάτα pasta la vista baby (ρόκα - καρδιές σαλάτας - πεπόνι - γκοργκοντζόλα - προσούτο και dressing μελιού). Το προσούτο ήταν εξαιρετικής ποιότητας και η γκοργκοντζόλα real, και όλα έδεναν πολύ όμορφα με τo dressing μελιού. Από τα ορεκτικά διαλέξαμε μελιτζάνα στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα και παρμεζάνα, που τη βρήκαμε πολύ νόστιμη. Οι νηστεύοντες ικανοποιήθηκαν με πίτσα με ψητά λαχανικά, που και οι μη νηστεύοντες απλώναμε συνέχεια το χεράκι μας, με αποτέλεσμα να κάνουμε double score στην υπέροχη πίτσα (που την έχουν 30 cm, όπως προειδοποιεί ο κατάλογος). 

Για δεύτερα διαλέξαμε όλοι μακαρονάδες και δοκιμάσαμε amatriciana (μπέικον, κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα και λευκό κρασί), κανελόνια με φρέσκια πάστα και κιμά στο φούρνο, spaghetti frutti di mare και spaghetti al pesto. Τα βρήκαμε ιταλικού γούστου, όπως έπρεπε βρασμένα και καλοπαρουσιασμένα, και σε μέγεθος ελληνικού γούστου. Τα γλυκά επίσης ήταν χειροποίητα και πεντανόστιμα: αυθεντικό tiramisu και μους αχλαδιού με μασκαρπόνε σος σοκολάτα και καρύδια. Ο καταλόγος του pasta la vista, χωρίς να είναι πολύ μεγάλος, σου επιτρέπει να βρεις κλασικές ιταλικές γεύσεις σε καλή βερσιόν. Περιλαμβάνει antipasti, σαλάτες, ριζότι, πίτσες, ζυμαρικά, πιάτα με κρέας και πιάτα με πάστα φρέσκια. Μπορείς επίσης να διαλέξεις οποιαδήποτε γεύση να γίνει με spaghetti ολικής άλεσης. Το ίδιο συμβαίνει και στη λίστα κρασιών που, αν και μικρή, αντιπροσωπεύει αρκετές περιοχές, ελληνικές και ιταλικές, που θα συνοδέψουν τέλεια το φαγητό σας, μαζί με πέντε ετικέτες ξένης μπίρας.  

Pasta la Vista, Ristorante Italiano, Δεκελέων 1A & Βουτάδων, Γκάζι, 210 3461.392. Ανοιxτό κάθε μέρα, μεσημέρι - βράδυ. Από 2 μ.μ. έως 1 π.μ. Κατανάλωση/άτομο € 25-28.                                                                  

*zsfyris@otenet.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ