- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το Λημέρι του Ληστή, ένα από τα πιο νόστιμα στέκια της Ρόδου
Ντόπιοι και επισκέπτες έρχονται από όλο το νησί για τα μαγειρευτά του Σάββα
Η Προφύλια είναι ένα ημιορεινό χωριουδάκι στην πευκόφυτη νότια πλευρά της Ρόδου, χτισμένο στην πλαγιά του όρους Γέρακα σε υψόμετρο 382 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Απέχει από την πόλη της Ρόδου περί τα 80 χιλιόμετρα –που γίνονται σε μία με μιάμιση ώρα ανάλογα την κίνηση- κι όμως η απόσταση αν και μακρινή για ταξίδι με αποκλειστικό σκοπό το φαγητό δεν πτοεί τους φίλους της καλής ροδίτικης κουζίνας. Γιατί όλοι στη Ρόδο, ντόπιοι και επισκέπτες, κατευθύνονται εκεί στο μέσο του πουθενά, σ’ ένα χωριουδάκι που δεν είχε ούτε καφενείο, για να απολαύσουν την ταβέρνα «Το λημέρι του Ληστή». Στο ταβερνάκι πάνω στη δημοσιά, δίπλα σε παλιό εξωκλήσι του 16ου αιώνα και κάτω από ένα γιγαντιαίο φίκο, που χαρίζει την παχιά σκιά του τα ζεστά καλοκαίρια, ο Σάββας και η Κωνσταντίνα έφτιαξαν με τα χεράκια τους μια γαστρονομική όαση.
Ο Σάββας Παπασάββας τελείωσε το σχολείο στην Προφύλια και όταν ο δάσκαλος του σχολείου τον τσάκωσε να κόβει ένα ζαρζαβατικό από έναν μπαξέ, τον είπε περιπαιχτικά ληστή, και του έμεινε παρατσούκλι για όλη του τη ζωή. Τα χρόνια πέρασαν, είδε και απόειδε στην πόλη της Ρόδου με την εστίαση και τις νυχτερινές δουλειές, είπε να γυρίσει στο χωριό (αφού βέβαια έπεισε την πανέμορφη Κωνσταντίνα) και να μετατρέψει το παρατσούκλι του, σ’ ένα brand name! Το είπε και το έκανε. Από τις 400 κριτικές σε γνωστό διεθνές κοινωνικό δίκτυο το 90% τον βαθμολογεί ως «εξαιρετικό» και το 7% ως «πολύ καλό».
Πολλά από τα φαγητά του είναι μαγειρευτά και οι συνταγές ντόπιες. Ανθοί γεμιστοί με ανθότυρο, πιταρούδια, φύλλα (ντολμάδες), κόκορας μεθυσμένος με χυλοπίτες, κατσικάκι κοκκινιστό (του γάμου το λέει), χοιρινό κότσι στη γάστρα, αρνάκι κλέφτικο στον φούρνο και φυσικά η λακάνη (κατσικάκι με πληγούρι). Περισσότερα.
*Για τη Ροδίτικη Λακάνη διαβάστε εδώ.
**Για τον Μαυρίκο στη Λίνδο διαβάστε εδώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.