- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καραβαϊκή: Η καινούργια αυλή της Αθήνας έχει κλίμα τροπικό!
Αστικές γαστριμαργικές περιπλανήσεις σε φερ-φορζέ καρέκλες
Ξεκινάμε από το όνομα: Για να μην μπερδέψεις τον πλοηγό και για να φτάσεις σίγουρα στον προορισμό σου, να το προφέρεις σωστά. Είναι Καραβαϊκή και όχι Καραϊβική.
Ανεβαίνοντας τον δρόμο της Νέας Πεντέλης λοιπόν μια καθημερινή βράδυ, λίγο πιο μακριά από τη βαβούρα της κεντρικής πλατείας, θα βρεθείς στην τροπική αυλή της Καραβαϊκής. Στην ευγενική, χαμογελαστή φυσιογνωμία του Αντρέα που θα σε καλωσορίσει, θα αναγνωρίσεις τον άνθρωπο που για 3-4 χρόνια σέρβιρε τα τραπέζια του Kozi. Σήμερα ο Αντρέας, μαζί με τον Άρη και την Υπατία δημιούργησαν με κέφι και προσωπική δουλειά αυτό τον υπέροχο και δροσερό χώρο, στα τροπικά στοιχεία του οποίου παρεισφρέουν οι παλιές πορσελάνες της γιαγιάς!
Τα χέρια σου παίζουν νευρικά με το κινητό σε μια προσπάθεια να αντισταθείς στην παρόρμηση να φωτογραφίσεις κάθε σπιθαμή του μαγαζιού πριν καθίσεις σε μια από τις στρωμένες με τις χαρακτηριστικές «κουρελούδες» γωνιές που παραπέμπουν στις γραφικές ταβέρνες των Κυκλάδων και δίνουν επιπλέον χρώμα. Οι σιδερένιες φερ-φορζέ του ’60 και η άτακτη χωροταξία της αυλής, θα σε ταξιδέψουν μακριά από το γνώριμο Αθηναϊκό εστιατοριακό τοπίο.
Στις μικρές και αναπάντεχες λεπτομέρειες, να προσθέσουμε και τα παλιά ανάγλυφα πιάτα από το ξενοδοχείο Hilton που προσθέτουν αίγλη στο όμορφο αυτό συνονθύλευμα του στυλ.
Η Αφροδίτη, ηθοποιός στο επάγγελμα - το πραγματικό της πάθος όμως είναι το καλό φαγητό - μας έφερε τον φτιαγμένο στο χέρι κατάλογο που έκρυβε μια εντυπωσιακή ποικιλία επιλογών, από ψαρικά αλλά και κρέας, όλα δημιουργικά και, ήδη από το άκουσμά τους, απίστευτα νόστιμα! Η Αφροδίτη μας πρόσφερε για αρχή παξιμάδια από χαρούπι με ελαιόλαδο και τσάτνεϊ πριν δώσουμε την παραγγελία μας με όλα όσα πιστεύαμε ότι θα χωρέσουν στην επιφάνεια του τραπεζιού - υπάρχουν πάντα και τα εκτός μενού ξεχωριστά πιάτα ημέρας, γι’ αυτό καλό είναι να ρωτήσεις!
Ξεκινήσαμε με σαλάτα Καραβίσια, κάτι σαν τον κλασικό ντάκο, με παξιμάδια χαρουπιού και λίγο χούμους με κάρι, πετιμέζι και κουκουνάρι, γεύσεις που έδεσαν και πέρασαν τον ουρανίσκο ποτισμένες με λίγη ρακή! Δεν πήγαμε καθόλου στα «κυρίως» - εκτός από το Περουβιανό κοτόπουλο με σάλτσα verde - αλλά απολαύσαμε λαχταριστές μπουκιές από ξεροψημένο πεϊνιρλί με σουτζούκι, παλαιωμένο κασέρι με νιφάδες τσίλι, τυρί φέτα με καρπούζι - θεϊκό! Οι ελαφρώς τηγανισμένοι κεφτέδες chorizo βουτηγμένοι σε μαρμελάδα πιπεριάς, όμως, θα μείνουν αξέχαστοι!
Η ατμόσφαιρα γινόταν ολοένα και πιο οικεία και ο Αντρέας δεν έχασε την ευκαιρία να μοιραστεί μαζί μας εικόνες από το μέλλον της Καραβαϊκής. Βλέποντας το χώρο να γεμίζει πριν ακόμη νυχτώσει, ακόμη και τα εσωτερικά τραπέζια παρά τους 30 βαθμούς που διατηρούσε το απόγευμα, καταλάβαινες πως η Καραβαϊκή ήρθε για να «μείνει»!
Ρωτήσαμε την Αφροδίτη για το αγαπημένο της γλυκό και η απάντηση μάλλον μας δίχασε παρά μας διευκόλυνε. Τουλούμπες με γέμιση παγωτό dondurma (Κωνσταντινουπολίτικη συνταγή) και φιστίκι (από την Αίγινα) ή καριόκες με γέμιση τσίλι και παγωτό από ροδοπέταλα. Τα λόγια περιττεύουν…
Εδώ θα έρθεις ξανά, και ξανά, και ξανά.
25ης Μαρτίου 3, Νέα Πεντέλη, 21 0609 6165
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο εστιατόριο της πόλης είναι και από τα ωραιότερα που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό
Κοσμική χασαποταβέρνα με ένα μενού που θα έρθεις ξανά και ξανά, να το δοκιμάσεις όλο, να μη χάσεις ούτε μία γεύση του
Το φιλόξενο σπίτι στις Τζιτζιφιές είναι βασικά «νεομπακάλικο» κι όταν θέλει γίνεται και μεζεδοπωλείο
Εδώ και 18 χρόνια το μαγαζί του Κώστα Βαλσάμη κλέβει καρδιές με την ποιότητα, τις γεύσεις και την ιδιαίτερα φιλική του διάθεση
Για καφέ, για brunch, για dinner και τέλεια cocktails
Nachos, burritos, quesadillas, enchiladas, tacos και frozen Margaritas!
Από την Αντίπαρο και την Αθήνα στην Ιταλία, μια pinsa δρόμος
Σταθερή επιλογή για όσους αναζητούν τον απόλυτο συνδυασμό καλής μπίρας και ποιοτικού φαγητού
Στο μενού θα βρεις δύο μόνο burgers αλλά, εδώ που τα λέμε, δεν χρειάζονται και περισσότερα
Κυκλαδίτικος αέρας φύσηξε στα βόρεια προάστια
Θυμάστε εκείνο το καλοκαίρι που επισκεφθήκατε τη Νάξο και που φάγατε σε μια ταβέρνα που σας έμεινε αξέχαστη; Αυτό είναι ο Μαζωμός.
Η κουζίνα κινείται στη λογική του comfort fine dine, με πολλά μεσογειακά στοιχεία, έντονες γεύσεις και ιδιαίτερες τεχνικές
Η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για βραδινές εξόδους με φίλους, after work συναντήσεις και lunch breaks
Η ιδέα είναι περίπου ένα club που έχει και (ωραίο) φαγητό
Ένα νέο και εντελώς cool στέκι μόλις εμφανίστηκε στο Κουκάκι
Δύο σεφ, μία κουζίνα, μία βραδιά
Συστήνουμε ένθερμα τα λαχταριστά ντολμαδάκια και το υποδειγματικό πιλάφι
Ένα μεζεδοπωλείο στη Θεσσαλονίκη με άλλους ρυθμούς και γεύσεις
Βρίσκεται στα άδυτα μιας disco και για να μπεις πληκτρολογείς κωδικό στην είσοδο
Premium γεύσεις με έμπνευση από την ελληνική παράδοση, εμπλουτισμένες με κάποια twist απ’ όλο τον κόσμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.