- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Il Barretto: Το καινούργιο all day café restaurant στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Tόσο κομψό και νόστιμο που μπορείς να πας για πρωινό και η νύχτα να σε βρει ακόμα εκεί...
Αυτή η πλατεία Αγίας Ειρήνης… τόσα χρόνια στην πρώτη γραμμή κι όχι μόνο δεν λέει να «ξεφουσκώσει» αλλά έχει πάντα και κάτι καινούργιο να σου πει… Το νέο και ωραίο, λοιπόν, αυτή την εποχή είναι το κομψό και all day café restaurant Il Barretto, το πρώτο μάλιστα της γνωστής αλυσίδας που είναι «ανοιχτό», τα υπόλοιπα 3 του ομίλου είναι μέσα σε μεγάλα εμπορικά κέντρα. Και είναι το πιο προσεγμένο όχι μόνο στιλιστικά, αλλά και σε όλα όσα προσφέρει.
Ο χώρος του έχει αυτό που λέμε «ευρωπαϊκό αέρα», είναι όμορφος, ατμοσφαιρικός παρά τη μίνιμαλ αισθητική του, διαθέτει εντυπωσιακή μαρμάρινη μπάρα που υποδηλώνει πως το θέμα ποτό εδώ παίρνει τις διαστάσεις που του αξίζουν, πολλή πρασινάδα και κέντιες στα βάζα να του χαρίζουν μια νότα ευχάριστα εξωτική.
Ανοιχτό από το πρωί στις 9 σερβίρει εκλεκτό καφέ από επιλεγμένα χαρμάνια Arabica, «breakfast sandwiches» και μια μεγάλη ποικιλία σε αυγά που ξεκινούν από scrambled και florentine με μπεσαμέλ και φτάνουν σε ένα σωστά μελάτο μαζί με προζυμένιο ψωμί, παρμεζάνα και ελαιόλαδο. Συνεχίζει με business lunch, περνάει άνετα σε απεριτίφ, σε πλήρες δείπνο, καταλήγει σε ωραιότατα κοκτέιλ.
Το μενού έχει επιμεληθεί ο nomad σεφ Αντρέας Λαγός και το υποστηρίζει μια δραστήρια ομάδα υπό τον σεφ Άκη Βαρθαλάμη. Αγαπώ τον Αντρέα γιατί μαγειρεύει με «ψυχή», και τα πιάτα του, ενώ είναι ντελικάτα και healthy, εμένα της πληθωρικής μου φαίνονται πάντα υπερνόστιμα! Εξαιρετικά, λοιπόν, μου φάνηκαν το βούτυρο με ξύσμα λεμονιού της αρχής, τα flatbreads (σαν φοκάτσια, ας πούμε) που ήρθαν ζεστά, με κρέμα τρούφας, λάδι και θυμάρι, η πίτσα Margherita με τη σιγομαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας, το υπέροχο vitello tonnato. Αυτό το τελευταίο, πιάτο κλασικό της ιταλικής κουζίνας (το Il Barretto κινείται μεταξύ ιταλικής κομψότητας και μεσογειακού ταμπεραμέντου) είναι μια νοστιμιά που άνετα την τρώω όλες τις ώρες της ημέρας.
Υπάρχουν πολλά ακόμη, ορεκτικά όπως τα arancini –μικρά κεφτεδάκια από ρύζι, επίσης κλασική ιταλική νοστιμιά–, burgers, πίτσες, και ριζότι, και μακαρονάδες ωραιότατες –από Amatriciana μέχρι στριφτούδια με καπνιστή πανσέτα, κρέμα μασκαρπόνε και αυγό ποσέ–, μια σειρά από καλά γλυκά, καθώς και μια λίστα από κρασιά του ιταλικού κυρίως αμπελώνα για να συνοδεύσεις. Την μπάρα υποστηρίζει άξια με signature cocktails ο Βασίλης Ροΐδης, και γεγονός είναι, μετά από όλα αυτά τα πολλά και ωραία που σας ανέφερα, πως άνετα μπορείς να πας για πρωινό στο Il Barretto και η νύχτα να σε βρει ακόμη εκεί...
Βασιλικής 2, πλ. Αγίας Ειρήνης, 2103222555
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.