- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Mama Goose: Το τέλειο μεζεδοπωλείο για τα βράδια της άνοιξης
Η «Μαμά Χήνα» μαγειρεύει υπέροχα μεζεδάκια με βιολογικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα
Εκείνο το απόγευμα, η ανοιξιάτικη μπόρα που είχε προηγηθεί έκανε τα λουλούδια της αυλής να λάμπουν. Έκατσα στο τραπέζι με τις κόκκινες καρέκλες και πήρα βαθιά αναπνοή, να μυρίσω το βρεγμένο χώμα. Δεν πρόλαβα. Τις αισθήσεις μου κατέλαβε, μια άλλη, ακόμα πιο γαργαλιστική μυρωδιά. Ήταν τα κεφτεδάκια με δυόσμο που εκείνη τη στιγμή τσιτσίριζαν στο τηγάνι.
Από το 2015, όταν κι άνοιξε το Mama Goose, αυτά τα κεφτεδάκια έχουν σπάσει μύτες και μύτες. Η «Μαμά Χήνα», βλέπετε, όχι μόνο μαγειρεύει σπιτικά και εντελώς μαμαδίσια, αλλά ταξιδεύει και σε όλη την Ελλάδα για να βρει τα πιο αγνά, βιολογικά προϊόντα για τις συνταγές της. Φάβα από τον Φενεό, φέτα από την Καρδίτσα, απάκι από την Κρήτη, λουκάνικο από τη Δράμα, μέχρι και βουβαλίσια σπαλομπριζόλα από την Κερκίνη έχει το μενού.
Με μια γρήγορη ματιά στον κατάλογο παρατηρώ ότι είναι δημιουργημένος για να προωθεί την έννοια της… «μέσης». Ξέρετε, τα μεζεδάκια εκείνα που μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού για να τσιμπολογάει όλη η παρέα, λέγοντας ιστορίες και τσουγκρίζοντας ποτήρια ξέχειλα με ρακή. Ο κατάλογος είναι χωρισμένος σε κατηγορίες κρύων και ζεστών ορεκτικών, σε πιάτα με κρέας και γλυκά και αυτό είναι άκρως βολικό καθώς θα δεις πολλά που θα σου ανοίξουν την όρεξη. Γιατί λοιπόν να μην τα δοκιμάσεις όλα δια της μοιρασιάς;
Τη μελιτζανοσαλάτα με τσαλαφούτι και ντοματίνια κονφί (€3,5), τη σαλάτα Mama Goose με ντοματίνια, γραβιέρα, κορυτόν, flakes καρότου και βινεγκρέτ από βαλσάμικο Καλαμάτας (από €5), την τηγανιά μανιταριών με ντοματίνια, φέτα, λάδι τρούφας και σκόρδου (από €4,5), το μαστέλο Χίου σε κρούστα φουντουκιού με πετιμέζι και σύκα (€5), την παστουρμαδόπιτα με mozzarella και μαρμελάδα ντομάτας (€5,5), το σπετζοφάι πάνω σε χειροποίητη αφράτη ζύμη (€6,5), την τηγανιά κοτόπουλο με χωριάτικο λουκάνικο, ψητή ντομάτα και φέτα (από €4,5), το μοσχαρίσιο κότσι σιγομαγειρεμένο με πολύχρωμες πιπεριές και κρόκο Κοζάνης (€8), το μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος με κρεμμυδάκι, πάπρικα, μαϊντανό και βενεγκρέτ λεμόνι (€7) και τα τόσα άλλα μεζεδάκια που θα σε κάνουν να αναρωτηθείς γιατί στο καλό δεν ήξερες το Mama Goose τόσο καιρό.
Θα βρεις ακόμα βιολογικό κρασί από την Κορινθία, μπίρες και μια μεγάλη ποικιλία σε ελληνικά αποστάγματα. Προσωπικά όμως, λάτρεψα τα ρακόμελα με γεύσεις εποχής. Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ (που μάλλον δεν έχεις) ρακόμελο με μανταρίνι και ginger ή με λουίζα και κάρδαμο, δεν ξέρεις τι χάνεις. Ευκαιρία να τα ανακαλύψεις όλα, και τα ρακόμελα και τις υπόλοιπες λιχουδιές, στα τραπεζάκια της πλατείας, δίπλα στα ανθισμένα λουλούδια. Αν αυτό δεν είναι η ουσία μιας νόστιμης άνοιξης, τότε τι;
Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως 1, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2585878, www.mamagoose.gr, Fb: Mama Goose, instagram: mamagoose_mezedopoleio
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο rooftop του ξενοδοχείου Athens Was κάνει θαύματα
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.