- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Είναι ολοκαίνουργιο, την Πέμπτη 4 Απριλίου είχε τα επίσημα εγκαίνια. Θέμα του το αγαπημένο ελληνικό φαγητό δρόμου, τα σουβλάκια. Τα σουβλάκια δεν τα δοκιμάσαμε ακόμα, αλλά είδαμε την αρχιτεκτονική του και πέσαμε ξεροί! Ότι πιο προχωρημένο και όμορφο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ακόμη και σε ένα σούπερ μοδάτο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, πόσο μάλλον σε ένα απλό και «ταπεινό» σουβλατζίδικο.

Δημιουργός του χώρου ο νέος αρχιτέκτονας Ελευθέριος Αμπατζής που εμπνεύστηκε από την παραδοσιακή πλατεία της ελληνικής υπαίθρου με το δέντρο στο κέντρο της κάτω από τα κλαδιά του οποίου συγκεντρώνονται όλοι, φίλοι και γνωστοί για να ψήσουν και να γιορτάσουν. Εδώ, μια παλιά κολόνα μετατράπηκε σε σιδερένιο δέντρο με τα κλαριά του να μπαίνουν στο ταβάνι αλλά και να ξανακατεβαίνουν σχηματίζοντας ράφια πάνω στα οποία τοποθετούνται τα βότανα, τα μπαχαρικά και άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα.

Τα χρώματα που παίζουν είναι το άσπρο, το μαύρο και το γκρι ενώ κόκκινα στολίδια-γλόμποι και ένα υπέροχο παλιό γραμμόφωνο σε σχήμα λουλουδιού βάζουν την «ένταση». Τα τραπέζια και οι καρέκλες είναι όπως παλιού καφενείου, στον ένα τοίχο προβάλλονται ταινίες, το γραμμόφωνο παίζει ωραίες μουσικές μ’ εκείνον τον παλιό «γρατζουνισμένο» ήχο του, όλα σε ταξιδεύουν πολύ όμορφα σε άλλο χώρο και χρόνο. Μαζί σε ταξιδεύουν και οι γεύσεις, δηλαδή τα άπαντα από κρέατα-και καλαμάκια φτιαγμένα στο χέρι, πολλές σαλάτες και ορεκτικά, πιτούλες ξεροψημένες με ξινομυζήθρα, σαρικοπιτάκια Κρήτης, ποικιλίες από «μπουκίτσες», κεμπάπ τυλιχτά με καπνιστό μπέικον, λουκάνικα χωριάτικα και πολλές ακόμη νοστιμιές.

Αυτά όλα τα αναλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες, γνώστες εδώ και πολλά χρόνια του αντικειμένου, δίπλα υπάρχει το γνωστό και επίσης δικό τους «Κάτι ψήνεται»…, οπότε το καινούργιο τους απόκτημα …«Στην Πλατεία» αποτελεί την νέα και ωραία συνέχεια των πραγμάτων.

Βυζαντίου 20, Νέα Ιωνία, 2102770622
Φωτοφραφίες: Γιώργος Φάκαρος
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.