- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Φαγητό στα Κύθηρα
Στον Αυλέμονα αποβιβάστηκαν οι ‘Άγγλοι όταν κατέλαβαν τα Κύθηρα το 1809 – «Ευλίμενος» ονομαζόταν στην αρχαιότητα, «καλό λιμάνι»… και είχανε μείνει κάγκελο οι κατακτητές από την ομορφιά του τοπίου. Που είναι ίδιο εδώ και διακόσια, ίσως δύο χιλιάδες χρόνια: ένας μικρός στενός κόλπος με πολύ γαλάζια νερά κι ένα άσπρο χωριουδάκι σκαλωμένο στο πλάι του.

Σ αυτό το πάρα πολύ γραφικό ψαροχώρι βρίσκεται η «Ψωμολαδέα», ταβερνάκι με σύγχρονη Ελληνική κουζίνα ‘withatwist’, όπως θα έλεγαν οι Άγγλοι. Η πέρκα, πχ, ψήνεται σε πουγγί μαζί με καρώτα, κολοκυθάκια και πιπεριές και γίνεται «τρικολόρ». Ο τόνος ψήνεται με κρούστα φυστικιώνΑιγίνης και σως μουστάρδας. Όλα τα πιάτα είναι βασισμένα στην Ελληνική-Μεσογειακή κουζίνα απλώς με κάμποσες πινελιές έμπνευσης…

Το πρώτο μεγάλο ατού της «Ψωμολαδέας» είναι ο τόπος, ο Αυλέμονας, που αξίζει να τον επισκεφτεί κανείς – είναι ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της Ελλάδας. Το δεύτερο μεγάλο ατού είναι η κουζίνα της. Θα έβαζα και τρίτο, την χαριτωμενιά, κομψότητα και απλότητα της διακόσμησης, αλλά μην σας κουράζω. Να πάτε οπωσδήποτε, και να φάτε ακόμα πιο οπωσδήποτε…
«Ψωμολαδέα»,Αυλέμονας Κυθήρων, 6986520617. Από 15-25 ευρώ το άτομο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.