- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Brokies, ένα success story στην Κάντζα
Με αυτά τα cocktails και ΑΥΤΟ το burger, τύφλα να’ χουν τα μπαράκια του κέντρου
Στην αρχή ξαφνιάζομαι. Δεν περίμενα να βρω κάτι τόσο καλό στη μέση του πουθενά. Μισό εστιατόριο και μισό bar το Brokies διχάζεται, δύο κομμάτια γίνεται για να καλύψει τις ανάγκες όλης της παρέας. Τέλος οι τσακωμοί για το αν θα πάμε για χαλαρό ποτό ή αν θα ξεσκιστούμε (με την καλή έννοια) στο φαγητό. Θα τα κάνουμε και τα δύο γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή. Ο μόλις 28 χρονών Γρηγόρης (ιδιοκτήτης) βρήκε τη λύση στα αναποφάσιστα βράδια μας.

Από τη δεξιά πλευρά λοιπόν είσαι σε ένα μπαράκι, τύφλα να’ χουν τα μπαράκια του κέντρου, με επικεφαλής στην μπάρα τον –άσσο-στα-cocktails Δημήτρη Μενεγάκη (συνέταιρο του Γρηγόρη), από την αριστερή πλευρά βρίσκεσαι σε ένα μοντέρνο resto με κουζίνα multi culti, ωραία και πληθωρική, επικεφαλής της οποίας είναι ο σεφ Μανώλης Πυθάρας με κοτζάμ θητεία στο Costa Navarino.


Με κλίση από αριστερά προς τα δεξιά λοιπόν, στρογγυλοκαθόμαστε στον industrial chic χώρο και ρίχνουμε κλεφτές ματιές προς την ανοιχτή κουζίνα. Γρήγορα όμως η προσοχή επικεντρώνεται στο κέντρο του τραπεζιού…Δοκιμάζουμε μπουκίτσες κοτόπουλου με αχλάδι, κάσιους, χαλούμι σχάρας, φρέσκα φύλλα σαλάτας και sauce μουστάρδας (€8), μια ωραιότατη απάντηση σε αυτούς που λένε ότι «δεν χορταίνεις με σαλάτα», τυρομπαλίτσες (€4,50) με άρωμα δυόσμου, τόσο ταιριαστές με τη μαρμελάδα βερίκοκο που τις συνοδεύει, ζουμερό και λαχταριστό χοιρινό κοντοσούβλι με sauce lime και πατάτες(€9), paella (διότι το μενού είναι ανήσυχο και κάνει το πέρασμά του από αρκετές κουζίνες) αρωματισμένη με safran και mix κρεατικών (€8). Τέλος έρχεται η ναυαρχίδα, το υπέροχο αυτό burger (€9) με ταλαγάνι σχάρας, ντομάτα ψητή και handmade pickle sauce, το οποίο κρύβει ένα μυστικό στο ζουμερό μπιφτέκι του που δεν θα αποκαλύψω για να μη χαλάσω το σασπένς.

Ρίχνω γύρω μου ματιές και διαπιστώνω ότι το εστιατόριο είναι μισογεμάτο ένα αδιάφορο βράδυ Πέμπτης. Φαντάζομαι ότι τα Σαββατοκύριακα με το δυνατό brunch (11.00-16.00) θα γίνεται το αδιαχώρητο. «Έτσι είναι», μου επιβεβαιώνει ο Γρηγόρης. «Μάλιστα, έχουμε πια θαμώνες από όλα τα μέρη της Αθήνας. Μέχρι και από τη Γλυφάδα μας έρχονται!».

Το άλλο μισό της παρέας (οι αμετανόητοι «ποτάκηδες») έχουν αρχίσει να διεκδικούν τα θέλω τους. Cocktail στο bar της μεσοτοιχίας. Τους κάνουμε το χατίρι, κυρίως γιατί θέλουμε κι εμείς να δοκιμάσουμε τα cocktails, που με ενθουσιώδεις ψίθυρους έφτασαν στα αυτιά μας. Στη…δεξιά όχθη (που παίζει άλλη μουσική και έχει κατεβάσει αισθητά το μέσο όρο ηλικίας), διαλέγουμε το Zombie (€12) και το Walking Dead (€12), δύο υπέροχα cocktails με βάση το ρούμι. Μην σε ξεγελάει η τιμή που αντιστοιχεί σε ένα (έστω ενάμιση cocktail στο κέντρο), εδώ μιλάμε για δύο γίγαντες που αν έχεις ύψος κάτω του 1,65μ. δυσκολεύεσαι να…φτάσεις. Άνετα το μοιράζεστε και δυο και τρία άτομα. Χαζέψτε όμως όλο τον κατάλογο, έχει…ζουμί η υπόθεση.

Λ. Λαυρίου 7, Κάντζα, 210 6040829, Fb: Brokies MoodBar
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και να φας ακόμη καλύτερα…
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.