- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Λίγο πιο πέρα από τη κοσμοπλημμύρα του Γκαζιού, το Tirbouson έχει τη δική του ήσυχη και ρομαντική γωνιά. Μοντέρνο μέσα, με όμορφο ντεκόρ, που του χαρίζει πόντους, παρότι ο χώρος δεν είναι και πολύ μεγάλος. Μια σειρά από κατακόκκινες ντουζιέρες στον ένα τοίχο, ένα μεγάλο φωτιστικό φτιαγμένο από άδεια μπουκάλια κρασιών, απλά τραπέζια φαγητού και ευχάριστα χρώματα. Απ’ έξω μια μικρή τριγωνική αυλή – πάλι με τραπέζια φαγητού, παίζει το ρόλο «μπαλκονιού» προς το δρόμο και είναι ο χώρος που το Tirbouson σερβίρει μόλις φτιάχνει ο καιρός ή και τα μεσημέρια που έχει λιακάδα. Μπροστά οι ράγες και τα τρένα, εικόνα σούπερ ρομαντική-όλοι όσοι κάθονται στα τραπέζια ρίχνουν τις ματιές τους στα βαγόνια που περνούν.
Στο Tirbouson υπάρχουν πολλά και νόστιμα. Ξεκινήσαμε με σαλατούλα περίεργη, πρωτότυπη και εντελώς δροσιστική. Φέτες κολοκύθι μαριναρισμένες με δυόσμο, κουκουνάρι και παρμεζάνα. Συνεχίσαμε με φάβα παντρεμένη με ντομάτα, κρεμμύδι κάππαρη. Ήρθαν και ντολμαδάκια τοσοδούλικα σαν κασιώτικα αλλά με προσθήκη ξινούτσικου αυγολέμονου, ακριβώς όπως μ’ αρέσουν, τα κατατροπώσαμε. Το ίδιο κάναμε και με το σαγανάκι φέτας με ούζο, μέλι και πολλά σουσάμια.
Περιμένοντας τα κυρίως αδειάσαμε ένα μικρό πιατάκι που πλην όμως είχε πάνω του ένα βουνό χοντροκομμένες, πεντανόστιμες τραγανές πατάτες χωρίς ίχνος λαδιού, ρωτήσαμε πως το πετυχαίνουν και πήραμε άλλη μια μερίδα. Με νοστιμότατο αρνάκι – μικρές μπουκιές με γιαούρτι και μυρωδικά, και με κόκορα μπαρδουνιώτικο μαζί με μανιάτικο τυρί σφέλα, και με τριλογία λουκάνικο – πανσέτα – κεμπάπ καταφέραμε να προσθέσουμε και μια τρίτη από τις πατατούλες – κόλαση. Ήπιαμε ωραίο καλό χύμα κρασί.
Κλείσαμε με τσιζκέικ και μους σοκολάτας.
TIRBOUSON Κωνσταντινουπόλεως 104, Κεραμεικός, 210 3410.107
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.