Resto

Schweinchen Dick

«Βρόμικο» αλά γερμανικά

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 360
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16003-35692.jpg

Το Γκάζι, ιερό και Μέκκα των ξενύχτηδων, διαθέτει εδώ και λίγους μήνες άλλο ένα όπλο εναντίον του hangover και της πείνας: το Schweinchen Dick ή, αλλιώς, το «τροφαντό γουρουνάκι» – με τον ιδιοκτήτη του Μιχάλη, ύστερα από πολλά ταξίδια στη Γερμανία, να συλλαμβάνει την ιδέα ενός διαφορετικού fast casual street food και να τη φέρνει στην Ελλάδα.

Στεγάζει το μικρό και φιλικό του πόστο σε ένα χώρο με βιομηχανικό ντιζάιν και βερολινέζικο στιλ, σε τόνους του ανθρακί και του κίτρινου της μουστάρδας. Όταν πας τίποτα δεν θα σου θυμίσει «βρόμικο», από τη χειρουργική καθαριότητα μέχρι τη μουσική που παίζει σε ρυθμούς jazz, rock και blues. Τα λουκάνικα είναι αυθεντικά Νυρεμβέργης, Κρακοβίας, Θουριγκίας, Βιέννης, υπάρχουν ακόμη και ιδιαίτερα αλλαντικά φούρνου από τη Βαυαρία, καθώς και το μοναδικό currywurst. To currywursrt, για την ιστορία, είναι το σήμα κατατεθέν του φαγητού δρόμου του Βερολίνου. Το οφείλουμε σε μια Βερολινέζα κυρία, που διατηρούσε καντίνα και πειραματιζόταν με σάλτσες. Η νοστιμιά της σος κάρι-κέτσαπ που πέτυχε στα πειράματά της την έκανε διάσημη σε όλη την πόλη, σε σημείο που να υπάρχει κι ένα μικρό μουσείο στο Βερολίνο αφιερωμένο αποκλειστικά στο currywurst. Περιστασιακά μπορεί να πετύχεις και extra γεύσεις, όπως Kaserkrainer (λουκάνικο γεμιστό με τυρί) ή Berner (γεμιστό με τυρί και επικάλυψη bacon). Όλα αυτά εισάγονται απευθείας από τον ιδιοκτήτη, που δηλώνει περήφανος τόσο για τη νοστιμιά όσο και για την ποιότητα που προσφέρει.

Τα λουκάνικα ψήνονται μπροστά σου, σε ειδικές γκριλιέρες με σχάρα και μπορείς να τα συνοδεύσεις με πατατοσαλάτα Μονάχου ή Βαυαρίας, με πατάτες τηγανητές ή wedges skin on. Μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα toppings, όπως καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες, ψητό μπέικον, γερμανικό ξυνολάχανο, μουστάρδα, μαγιονέζα, κέτσαπ, σος πατάτας, τα κάνουν ακόμα πιο… σλουρπ! Μαζί θα βρεις και μεγάλη ποικιλία από μπίρες, που συνδυάζονται περίφημα με τα hot dogs. Όλο το «πακέτο» είναι το τέλειο φαγητό για να ξεκινήσεις τη νύχτα σου στο Γκάζι, στον Βοτανικό, στον Κεραμεικό ή για να κλείσεις τη διασκέδασή σου τις πρωινές ώρες.

Παίρνεις τα λουκάνικα και συνεχίζεις τη βόλτα σου στους δρόμους ή στέκεσαι στην ατμοσφαιρική στοά στο εσωτερικό του καταστήματος, ακούγοντας ωραίες μουσικές. Το «τροφαντό γουρουνάκι» είναι μια νέα πρόταση διατροφικής κουλτούρας που θα σε συναρπάσει.

Schweinchen Dick, Ιάκχου 9-11, Γκάζι. Ανοιχτό κάθε βράδυ από 8 μ.μ. ως 4 π.μ., τα Παρασκευοσάββατα ως 7 π.μ. και από τον Οκτώβριο τις Δευτέρες κλειστά. Κατανάλωση 5-10 ευρώ.

zsfyris@otenet.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ