Resto

San Paolo Grill

Σουβλάκι… and beautiful people

Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 343
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το γκουρμέ ψητοπωλείο άνοιξε στο Νέο Ψυχικό από τη δεύτερη γενιά των ιδιοκτητών του παλιού, πολύ γνωστού στις λίστες των κοσμικών της δεκαετίας του ’80 και εντεύθεν, San Paolo café restaurant, που κράτησαν μόνο τα προνόμια του διάσημου ονόματος και άλλαξαν τελείως το concept. Εκεί λοιπόν που «φύτρωνε» Gucci με ριζότο και Prada με ταλιάτα, τώρα βρίσκεις γύρους, κεμπάπ, ψαρονέφρια και μπιφτεκάκια. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, συμβαίνει όλοι τον τελευταίο καιρό να ψάχνουν τη super ιδέα στην εστίαση που θα αρέσει. Ε, λοιπόν, τα παιδιά το βρήκαν, είναι μια σουβλασερί VIP και ΒΠ μαζί.

H διακόσμηση παραπέμπει σε «προχωρημένο» ρεστοράν, με ταπετσαρίες τύπου φωτογραφίες από beautiful people, σε μια γωνιά μάλιστα έχει υπογράψει ο Ψινάκης «άλλο να το βλέπεις κι άλλο να το… τρως», τα τραπεζοκαθίσματα είναι ντιζαϊνάτα, τα φώτα και οι μουσικές παραπέμπουν σε πολύ καλό εστιατόριο. Και πριν πάμε στην παραγγελία, να πούμε ότι δεν βρίσκεις τραπέζι αν δεν κλείσεις, μια και το σημείο έχει γίνει ήδη το super place to see and to be seen.

Θα φας λοιπόν πολύ καλά, η ποιότητα είναι εξαιρετική κι ό,τι δοκιμάσαμε ήταν «πρώτο πράγμα». Για αρχή πήραμε πιτάκια Καισαρείας, γεμιστά με παστουρμά, ντομάτα, πιπεριά και κασέρι, χειροποίητα πιτάκια Κρήτης με ξινομυζήθρα και ανθότυρο, απάκι από καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο με λεμόνι και σταμναγκάθι. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ως γνωστό, όπως και τα καλά εστιατόρια από τα ορεκτικά φαίνονται, κι επειδή μας άρεσαν πάρα πολύ κάναμε και μερικές ρεπετισιόν. Συνεχίσαμε με χωριάτικη και λαχανικά σχάρας. Τα δεύτερα τα πήραμε σχεδόν όλα. Κεμπάπ - λάγνα Ανατολή, με πιτούλες και σος γιαουρτλού, ψαρονέφρι σχάρας ντυμένο με πιπέρια όλων των χρωμάτων και μια απολαυστική σος, γύρο μερίδα από τριών ειδών κρέατα, μοσχομυρωδάτο και αρωματισμένο με πατάτες τηγανητές, πίτες και σος γιαούρτι. Οι κιμάδες από εκλεκτό μοσχάρι είναι δικής τους κοπής, και κάνουν πολύ ωραία μπιφτέκια και κεμπάπ. Τα καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλου ήταν νοστιμότατα και πολύ ζουμερά στο ψήσιμο. Για την επόμενη επίσκεψη αφήσαμε να δοκιμάσουμε το Τ-bone steak από πιστοποιημένο μόσχο Black Angus, μεγαλωμένο στο Κάνσας, και το Argento, δηλαδή κιλότο γάλακτος σιτεμένο και ψημένο στο grill, περίπου ενός κιλού για 4 άτομα.  

Το κατάστημα πιστό στην ιδέα της απλότητας δεν προσφέρει εμφιαλωμένα κρασιά, παρά μόνο χύμα λευκό και κόκκινο δικής τους επιλογής που είναι όμως αρκετά αξιόλογα, ρακή, δύο ειδών μπίρες Fix και Brinks (βιολογική Ρεθύμνου), καθώς και ρακόμελο. Για γλυκό θα πάρεις γιαούρτι με γλυκά κουταλιού και κάποιο γλυκό ημέρας.

Για όλα αυτά τα όμορφα που θα φάτε και θα δείτε, δεν θα πληρώσετε πάνω από € 15-25/άτομο.

San Paolo Grill, Περικλέους 11, Ν. Ψυχικό, 210 6773.339

zsfyris@otenet.gr